Финалистката в X Factor Йоана дебютира с парчето "Да не спим".

Най-вероятно я помните като най-атрактивния участник в последното издание на Х Factor. Енергична, вечно усмихната, с великолепен тембър и очарователно присъствие, Йоана размахваше шарените си плитки на сцената на Х Фактор и без усилие спечели огромна подкрепа от журито и публиката, както и място на големия финал.

Дебютът на певицата е песен, написана от румънския композитор и музикален продуцент Monoir, който стои и зад хита в изпълнение на 4 Magic - "Together".

"Йоана е много специална. Принципно внимателно подбирам артистите, с които работя, тъй като имам и собствен лейбъл. Йоана е вдъхновяващ артист със сериозен потенциал. Искрено ѝ желая успех", казва Monoir.

Парчето излиза и в българска, и в английска версия от "Вирджиния Рекърдс". Автор на българския текст е Любо Киров, който като член на журито в X Factor никога не е криел симпатиите си към Йоана, въпреки че тя не беше в неговия отбор.

"Цял живот очаквах този момент - да имам свой сингъл! Всичко започна още зимата, когато Саня ме прати в Румъния при Monoir. С влизането ми в студиото му притеснението ми се изпари, веднага започнаха да валят идеи и магията се случи. Представете си емоциите, които изпитвах в този момент - Monoir прави песен за мен, Любо Киров пише текста, а Саня Армутлиева ме напътства във всеки мой ход. Ако има дума по-силна от благодаря, бих я казала точно на тези трима човека!", споделя Йоана.

Люси Иларионов режисира видеото към "Да не спим".