Любовта им е силна, истинска и непреходна. Тя притеснява всички, освен тях самите. Но това е Франция и там всичко е позволено, особено в името на любовта. Френският президент Еманюел Макрон и 24 години по-възрастната му съпруга Брижит определено са една от най-обсъжданите двойки в световния политически елит.

Вижте снимки на семейство Макрон >>

Представяме ви 10 факта за любовта на семейство Макрон:

1. Брижит Трьоно и Еманюел Макрон се запознават, когато той е 15-годишен ученик в гимназията в Амиен, докато тя води кръжок по актьорско майсторство.

2. Родителите му смятат, че той има връзка с най-голямата дъщеря на Брижит, която е негова съученичка. Разбират истината от свой приятел.

3. Те се срещат с Брижит и я молят да не се вижда със сина им, докато той стане пълнолетен, но учителката им отговаря, че не може да обещае нищо.

4. Родителите изпращат сина си в Париж, за да го разделят с Брижит.

5. 17-годишният Макрон казва на Брижит: "Каквото и да правиш, ще се оженя за теб".

6. Въпреки всичко любовта им устоява на времето и разстоянието и двамата се женят през 2007 година, когато той е на 24 години.

7. В документален филм най-малката дъщеря на Брижит, която е била едва 9-годишна, когато майка ѝ започва връзката си с Макрон, казва: "Ако има двама души, които са създадени един за друг, това са Еманюел и мама. Когато са заедно, сякаш останалият свят не съществува."

8. Самата Брижит казва за любовта си с Макрон: "Знам, че нараних децата си и това е нещото, заради което най-много се обвинявам. Но ако не бях взела това решение, щях да пропилея живота си."

9. Брижит е най-харесваната президентска съпруга във Франция от десетилетия и е смятана за жената, която е формирала и вдъхновява Еманюел Макрон.

10. През 2017 година двойката осинови лабрадор.