Все още не се е родил човекът, притежаващ напълно безупречна кожа. В определен период от живота си, и най-вече в тийнейджърските си години, всеки е изпитвал притеснение от малките недостатъци, появили се на лицето му. За съжаление съвършенството съществува единствено в приказките, а те определено не са част реалността, в която живеем.

Акне вулгарис е най-често срещаното кожно заболяване, което обикновено започва по време на пубертета, но е съвсем възможно да продължи и в по-късна зрелост. Всяка година расте броят на възрастните, особено жените, които страдат от него на по-късен етап.

Може да звучи странно, предвид идеалната визия, която демонстрират под светлините на прожекторите или на червения килим, но дори холивудските знаменитости са засегнати от тази болест. Сред звездите, борили се с проблемната кожа, са: Камерън Диас, Бритни Спиърс, Виктория Бекъм, Риана, Джесика Алба и др. Много от тях открито са споделяли, че са изпитвали дискомфорт и срам заради пъпките, белязали образа им.

Съществуват редица теории за това кои са причините за появата на акне - от промяната в хормоните през приема на определени лекарства до спазването на диета и преживяния стрес, но независимо от случая – лечението е важно.

Ето защо в предстоящото видео ще ви срещнем с д-р Златимира Дервенска - един от най-добрите дерматолози в България, която е завършила Медицинския университет в Пловдив през 2013 г., след което е специализирала "Дерматология и Венерология" в софийската Военномедицинска Академия. Тя е член на Европейската Академия по Дерматология, Българското Дерматологично Дружество и Българския Лекарски Съюз и е добре запозната с терапията на акнеичната кожа.

Като специалист по дерматохиругия, клинична и естетичната дерматология, тя ще даде професионални отговори на едни от най-често задаваните въпроси, с чиято помощ всеки може да се погрижи за несъвършенствата по лицето си и да възвърне загубената си увереност.

"Ако не се използват средства, които са насочени към проблемната кожа, можем да повлияем зле на нейното състояние", казва тя.

И тук вероятно мнозина биха се запитали на коя марка могат да имат доверие, когато става въпрос за нещо така значимо. Не е тайна, че със своята 117-годишна история, Eucerin се е превърнал в истински лидер в медицинската грижа за кожата и предлага ефективни решения за справяне с акнето. Специално разработената серия DERMOPURE се бори с основните фактори, причиняващи го. Клиничните и дерматологични проучвания показват, че продуктите за почистване и тези за грижа на лицето от линията Eucerin DERMOPURE облекчават симптомите и ефикасно третират кожното заболяване.

Снимка: Eucerin

Формулите включват:

Ликохалкон A, който помага за намаляване зачервяването и успокояване на раздразнената кожа.

Салицилова киселина, която, чрез своето антибактериално и комедолитично действие, ефективно съдейства за намаляване и предотвратяване на раздразненията на кожата.

Технология за регулиране на себума.

Серумът Eucerin DERMOPURE Обновяваща грижа за лице, за кожа склонна към акне, включва и 10% Хидрокси комплекс, представляващ високоефективна комбинация от пилинг агенти - гликолова, салицилова и полихидрокси киселина. Той подпомага за обновяване на кожата, отпушване на порите и премахване мъртвите клетки на кожата.

В днешното модерното време, което под влиянието на социалните мрежи отдава все по-голямо значение на външния вид, всеки се нуждае от доза самочувствие и сигурност. Несъвършенствата на лицето не бива да бъдат пречка за решителността, но проблемната кожа често води със себе си неувереност. Специалистите от Eucerin са наясно с този факт, затова създадоха продуктите от серията DERMOPURE, с чиято помощ хорските погледи ще спрат да предизвикват смут.