Намаления с внушителни проценти блазнят шопинг маниаците от всеки възможен ъгъл. Малките рекламни карета в любимите сайтове провокират интереса и ни карат да кликнем на отдавна набелязаното, за да проверим дали пък днес то не e по-изгодно.

В крайна сметка, дори да добавим във виртуалната кошницата поредния чифт (изгодни през зимата) сандали, парфюм или пък нов модел телефон, впоследствие, ако случайно размислим, можем да върнем въпросната стока в 14-дневен срок след нейната доставка, както всъщност гласи "законът" на онлайн пазаруването.

И докато в интернет имаме доста време за размисъл, то в мола не е точно така. Обзети от празнична еуфория на фона на витрините, обсипани с надписи SALE или пък добрали се след 20 минути чакане на опашка с куп дрехи в ръце до заветната пробна "развързваме" кесиите.

Не е за подценяване и ефектът от пандемията върху склонността ни да пазаруваме в търговски център. Напрежението, че сме сред много хора и сега е моментът да купим нещо, за да не ни се налага да ходим отново в мола, дава своето отражение.

Не са малко и случаите, при които хората си правят бърз антигенен тест, с който имат само два дни да пазаруват по моловете, иначе излиза, че са си "дали парите на вятъра".

Без значение къде и как предпочитаме да пазаруваме, всеки от нас реагира по различен начин на порива за шопинг. Идеята, че може да пазаруваме и да спечелим обаче "накланя везните". Доказателство за това е големият интерес към играта на УниКредит Булбанк и DIR.bg - Разбери "Какъв тип шопинг маниак си?" и спечели PlayStation 5. Играта започна на 1 декември 2021 г. и продължи до 15 декември 2021 г. (включително).

Отговаряйки на 10-те ни въпроса, много от вас разбраха дали са класически шопинг маниаци, ловци на оферти или пък разумни купувачи, неподвластни на изкушенията и се включиха в надпреварата за подранил коледен подарък от УниКредит Булбанк.

А днес победителят вече е ясен! Победителят - Алиян Авджиоглу беше изтеглен на лотариен принцип в присъствието на нотариус на 20 декември 2021 г.

Честито! И разбира се, весели празници на всички!


 

*Материалът е подготвен с подкрепата на УниКредит Булбанк