Дебютният албум на Михаела Маринова вече е факт. "Стъпка напред" излезе на 26 март, но, за съжаление, официалната премиера на албума трябваше да бъде отложена заради извънредното положение в страната и разпръсването на хората по домовете им. Младата певица обаче не отложи издаването на албума си и с пълно право. Все пак, докато сме вкъщи, какво по-хубаво от това да слушаме още хубава българска музика.

Вижте снимки на Михаела >>

Михаела е позната на публиката у нас от момиче. Звездата ѝ изгрява в третия сезон на "Х Фактор", когато тя достига до финалния концерт на предаването и излиза от него като любимка не само на децата, но и на техните родители. Вокалното ѝ майсторство е неподражаемо, желанието ѝ да върви напред - също. Саня Армутлиева стои зад нея още от времето на телевизионния формат, където е жури и ментор на певицата. След края му, става неин продуцент и мениджър, а кариерата на талантливото момиче тръгва стремглаво нагоре.

Дебютът на Михаела Маринова се казва именно "Стъпка напред". Носи ѝ отличия за "Най-добър дебют", "Най-добра песен" и "Най-добро видео" на Музикалните награди на БГ Радио. Следват "Не ти ли стига", "Един срещу друг", "Листата падат" с участието на дуото Pavell & Venci Venc", "Очи в очи", "Само теб", страхотен дует с Любо Киров на хита му "Мога" и излезлият преди дни авторски дебют на певицата "Страх от самота".

Междувременно с майсторските си превъплъщения певицата печели публиката и два от най-рейтинговите телевизионни формати - "Като две капки вода" и "Маскираният певец".

Дебютният ѝ албум е извоювана мечта за нея. Освен всичките ѝ хитове, в него влизат и няколко неиздавани до момента парчета - "Следвай моя глас", "Другата стая", "Моят сън" и "Винаги ще има утре".

Срещаме се (виртуално, разбира се) с талантливата певица, за да разберем лично от нея най-важните факти за албума ѝ, както и какво прави вкъщи тези дни.

Снимка: Virginia Records/ Костадин Кръстев-Коко

Здравей, Михаела! Искаме първо да ти честитим дебютния албум "Стъпка напред", който издаде, въпреки напрегнатата ситуация през последните седмици! Защо реши все пак да издадеш албума на уречената дата - 26 март, а не да изчакаш?

Благодаря! Хората се нуждаят от малко повече вяра и позитивни мисли точно в този момент, затова с екипа на "Вирджиния Рекърдс" решихме, въпреки ситуацията, да подарим музика на хората и да не отменяме датата на премиерата.

Какво трябва да знаем за албума "Стъпка напред"? Колко време ти отне да го направиш и може ли да си спомниш всички емоции, свързани с песните в него?

Албумът включва 13 песни, някои от тях публиката вече познава, 4 от тях все още не. Съавтор съм на 9 от парчетата в "Стъпка напред", като едно от тях - "Страх от самота" е изцяло мое като музика и текст. Вложих много труд и любов в създаването и се надявам това да бъде усетено от всеки, който ще го чуе. Процесът на работа продължи около 6 месеца и почти живеех в студиото, но пък цялата емоция покрай създаването трудно може да се опише. Събрахме се страхотен екип - Павел Николов от Pavell & Venci Venci" и Веселин Николов - VessoU взеха голямо участие в работата по парчетата.

Снимка: Костадин Кръстев-Коко

А защо реши да го кръстиш на дебютната си песен? Навярно не е случайно.

"Стъпка напред" е заглавието, което сложи началото на една голяма мечта. Много правилно описва мен и философията на живота ми. С екипа дори не се поколебахме на какво заглавие да се спрем, бяхме единодушни.

Кои са песните в албума, които са ти най-скъпи? Имаш и съвместни парчета с Любо Киров, както и с Pavell &Venci Venc".

Съвместните ми песни са плод на истинско музикално приятелство. Обичам да правя музика с талантливи хора! "Страх от самота" е най-личното ми парче, по което работих заедно с Евгени Димитров - Маестро. Дълго време исках да направя песен с Любо Киров и съм безкрайно щастлива, че пуснахме дуетна версия на един от най-големите му хитове "Мога" и тя влезе в албума. "Следвай моя глас" също е едно много специално парче. С всеки сингъл в "Стъпка напред" разкривам част от себе си и допускам слушателя дълбоко в душата ми.

Получи ли вече някакви коментари за албума от твои почитатели? Как го оценяват те?

Да, непрекъснато ми пишат и сега е моментът да им благодаря за това, че са до мен толкова години и споделяме това вълнение заедно! Отзивите са хубави и много хора ми казват, че са успели да се припознаят в песните и да ги усетят, а това е най-голямата награда за един артист.

След победи в няколко риалити формата и първи албум, чувстваш ли вече още по-здраво стъпила на музикалната сцена в България?

Чувствам се още по-мотивирана и вдъхновена за това, което ми предстои. Щастлива, че мога да изразявам себе си свободно, защото мисля, че в днешно време това е едно от най-трудните неща. Затова благодаря на екипа си, с който заедно чертаем този път, както и на семейството си, че винаги са до мен и ме подкрепят!

Снимка: Instagram

Кога и как ще го представиш пред публиката? Имаш ли план?

Това за съжаление няма как да го знаем на този етап, но мога да кажа, че със сигурност ще има концерт, когато всичко в страната се нормализира. Представих част от парчета в албума още на следващия ден след премиерата на онлайн концерт в YouTube канала на "Вирджиния Рекърдс". В момента това е единственият вариант да продължим комуникираме помежду си и да споделяме музиката си с хората. Аз не съм спирала да работя и да се подготвям за деня, в който отново ще можем да бъдем заедно и ще представя "Стъпка напред" и на живо пред публика.

Снимка: Virginia Records

Как минава един ден на Михаела Маринова сега?

Моментът позволява да направя всички неща, за които преди това не съм имала време. Предимно пея, тренирам, чета книги, гледам филми и прекарвам повече време с Александър, защото той играе футбол във Велико Търново и понякога се случва да не се виждаме със седмици.

Снимка: Virginia Records

Каква музика слушаш у дома?

Предимно инструментална и дзен. Когато съм вкъщи, сякаш съм на онова свято място, от което набавям енергия и презареждам батериите си.

Намираш ли и положителни страни от така създалото се днес положение?

Опитвам се да откривам предимно положителните страни.

Оптимист ли си?

Да и вярвам, че скоро всичко ще бъде наред!

Снимка: Virginia Records