Всяка година дните в края на месец май и началото на юни имат собствен характер. На тях винаги може да се разчита да объркат прогнозите за времето в последния момент, но пък всяка година именно тези дни превръщат градовете в цяла България в празник за всички абитуриенти и техните семейства.

След едногодишна пауза, през която всички бяхме изправени пред големи предизвикателства, е време отново да обърнем внимание на младите дами, защото добрата новина, приятели, е, че конкурсът "Най-красива абитуриентка" на Dir.bg се завръща!

Ето защо с голямо удоволствие посрещаме в студиото на online шоуто #Матине победителката от последното издание на конкурса - Нена Върбанова.

Вижте последната победителка в конкурса "Най-красива абитуриентка"

Тя влиза при водещите Рени Веселинова и Вяра Младенова с обичайната си чаровна усмивка, елегантност и голямо вълнение за новата си роля на жури, в която компания ще ѝ правят ТВ водещата и модел Никол Станкулова, златното момиче на художествената гимнастика Невяна Владинова и актьорът Иво Аръков.

Колаж: Петя Александрова/Dir.bg

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts!

"Много се радвам да ви видя, макар и след две години - за мен е удоволствие пак да съм тук! Става ми мъчно, когато се върна назад две години. Като видя всичките абитуриенти, рокли и приготовления, ми се иска пак да се върна в това време. Сантиментално ми е!"

През изминалите две години, обаче, Нена не е губила никакво време и в момента е студент в Пловдивския университет със специалност биология, а мечтата ѝ е да се занимава професионално в сферата на репродуктивната медицина.

Ние все пак успяваме за малко да я измъкнем от сферата на науката, за да разберем как се чувства "от другата страна" на конкурса - този път не като участник, а като жури.

"За мен ще е доста интересно и с голямо нетърпение чакам този момент, в който аз ще мога да определя следващата победителка.", с усмивка споделя Нена. А критериите, по които ще избира своята наследница звучат така: "Цялостна визия, излъчването също е много важно - да е естествена и лъчезарна."

Стани "Най-красива абитуриентка"!

Какви спомени пази от собствения си бал, би ли се лишила от бляскава рокля ако беше абитуриентка отново и защо най-красивата абитуриентка на Dir.bg избира да остане и да се развива в България - вижте в новия епизод на #Матине!

Както всяка година, Dir.bg предоставя страхотни награди за победителката и финалистките в конкурса.

Снимка: trendo.bg

Тази година победителката ще спечели ваучер на стойност 500 лв. за онлайн магазина Trendo.bg, а останалите 19 финалистки - такива на стойност по 50 лв., с които ще могат да закупят най-актуалните за сезона дрехи, обувки, бански костюми и аксесоари. Бъдете в крак с модата с Trendo.bg.

Снимка: Nokia

Освен това носителката на титлата "Най-красива абитуриентка" за 2021 г. ще получи най-новия флагман на Nokia-Х20, който е проектиран да устоява на времето, в отговор на социалната мисия на компанията #lovetrustkeep за съхранение на природните ресурси, чрез по-дългото използване на вещите и ограничаване на електронните отпадъци. Той идва с три години гаранция, три години актуализации на операционната система и три години актуализации на сигурността.

Снимка: Хотел "Исмена"

Следващата награда за нея е СПА почивка за двама в хотел "Исмена", намиращ се в град Девин. Комплексът е чудесно ваканционно място за хора, които търсят здраве и жизненост, близост с природата и неповторими преживявания. В него те се радват на лукс и хармония, наслаждавайки се на уникалните пейзажи в сърцето на Родопите, където се грижат техния престой да бъде наистина незабравим.

Снимка: FOREO

Освен всичко изброено дотук, тя ще се сдобие и с иновативно смарт устройство в грижата за кожата с микроток и анти-ейдж ефект FOREO BEAR на шведския козметичен бранд FOREO. Уредът действа като интензивна тренировка: стяга и опъва кожата, придава ѝ по-младежки вид и подчертава контурите на лицето.