Ваня Илиева или както вече всички у нас я познават - Хепи Ванче, е човек с неизчерпаема енергия и заразителна усмивка. Тя успя да победи в шестия сезон на "Фермата", доказвайки, че в нея се крие неподозирана сила и издръжливост и с единствената стратегия да бъдеш добър и усмихнат. 

Ваня е много богат човек, не само заради наградата, която спечели, но заради всички хора, които сега се радват на нейното постижение и са започнали да гледат с малко повече позитивизъм на живота. Тя е изключително богата и на емоции заради всички места, на които е била, пътувайки като стюардеса на яхта, извършваща круизи по целия свят.

Вижте снимки на Хепи Ванче >>

За нейните прекрасни изживявания, за любовта във всичките ѝ аспекти, за плановете ѝ, за отношенията ѝ с Петър в предаването и за онова, което я прави наистина щастлива, си говорим днес с Ваня.

Здравей, Ваня и честита победа! Липсва ли ти "Фермата"?

Много ми липсва. Много! Още не мога да се наспя. Малко съм изтощена.

Ваня след една от последните битки във "Фермата"

Снимка: Facebook/Фермата

От престоя вътре или от времето след шоуто? Всъщност повече физически или повече емоционално изтощително беше за теб представянето ти там?

О, не, не от престоя! От цялото вълнение след това. Във "Фермата" ми беше супер. Имах всичко, от което човек може да има нужда - хора, с които да споделяш и да се смееш, много работа, която ви обединява, постоянно игри, предизвикателства. Достатъчно ми беше да знам, че родителите ми са добре, че са живи и здрави. Друго нищо не ми е липсвало.

Ваня и Даяна

Снимка: bTV

Лесно ли се отвиква от тези "удобства" на съвременния живот? Телефоните, компютрите, социалните мрежи?

Винаги съм казвала, че човек, когато не поства в социалните мрежи, значи е щастлив, защото в този момент прави нещо по-интересно. Така беше и с мен.

За теб хората останаха с впечатление, че през цялото време си супер щастлива. Неслучайно те наричат Хепи Ванче.

Е, и аз, като всеки човек, си имах своите не чак толкова щастливи моменти и емоции. Разбрах, че не всички гледат само от щастливата страна на нещата. Не ми е ясна злобата на някои хора, чух и много неприятни коментари за себе си. Но останах изненадана от фермерския вот. Това мнение беше много ценно. То беше знак, че всички са видели, че съм силна и борбена. А зрителският вот беше наистина нещо уникално. 48% от гласувалите бяха дали гласа си за мен. Аз забравих, че има награда дори. Толкова бях развълнувана.

Хепи Ванче на финала

Снимка: bTV

Наистина? Но не играеше ли за наградата?

Когато се записах за участие дори не попитах има ли награда и каква е тя. За мен победата беше признание, че съм се справила добре, че доброто възтържествува.

Защо мислиш, че има и негативни и злобни коментари?

Когато хората те гледат по телевизията, започват да си мислят, че те познават. Аз стигнах до финала със стратегията да нямаш стратегия, единствената стратегия ми беше да бъда добра. И никога не съм си мислела, че ще стигна до финала. Играех битка за битка, седмица за седмица, просто исках да съм там колкото може по-дълго.

Подценяваха ли те?

(Смее се) До последно ми казваха "муха", но аз не си позволих да се откажа, докато не докажа, че съм силна и не съм за подценяване. Нищо не е било на всяка цена и в никоя битка не съм била ядосана.

Ваня след победата над Милена

Снимка: bTV

Ти можеш ли да се ядосваш на хората? На Петър не му ли се ядоса?

Не. Беше ми мъчно. Но просто разбрах, че трябва да приема нещата, каквито са. Не можеш да накараш някого да се държи, както на теб ти харесва, а не е и нужно. На мен ми трябваше само един разговор, за да изясним нещата и да продължа напред.

Петър и Ваня във "Фермата"

Снимка: bTV

Успокои ли се сред вашия разговор?

Да. Пак си станах Хепи Ванче.

А ти защо мислиш, че той се отдръпна от теб?

Нашето общуване беше много симпатично. Но мисля, че за промяната в неговото отношение имаше значение и чуждото мнение. Той се повлия от него.

Петър и Ваня във "Фермата"

Снимка: bTV

Имаше ли момент от вашето общуване във "Фермата", в който си помисли, че той може да е "твоят човек"?

Да, имаше такъв момент. Рожденият ми ден вътре беше много силно емоционален. Петър издялка онова сърце от дърво. Той ми поднесе тортата. Имаше малки детайли, моменти, в които много си допадахме... после всичко се промени. Но... ако не се бяхме срещнали в предаването, а в реалния живот, може би изобщо нямаше да си допаднем и да общуваме по този начин. Не знам... Важното е, че винаги ни беше забавно, дори когато сме спорили или е имало "скандал" (смее се).

Петър поднася тортата за рождения ден на Ваня

Снимка: bTV

Кой беше най-щастливият момент в предаването за теб?

Рожденият ми ден. Обикаляла съм по целия свят, имала съм какви ли не партита, но такъв рожден ден не бях празнувала в живота си. Другите най-щастливи моменти бяха всеки път, когато се връщах от дуел. Всяка победа ти дава много заряд, много емоция и много сили.

Ваня срещу Дана

Снимка: bTV

На какво те научи всеки дуел?

Че трябва да си вярваш, но никога да не подценяваш другия. Да вярваш в себе си, но да не бъдеш надменен. Никога не знаеш какво ще се случи.

Аз имах късмета четири пъти да бъда на Арената и четири пъти да се върна като победител.

Ваня в дуел на Арената

Снимка: bTV

Какво ще се случи сега с твоята работа? Възнамеряваш ли да се върнеш пак към нея?

Засега не. Тази работа мен винаги ме е правила щастлива, но сега смятам да се задържа тук и очаквам да ми се случат други интересни неща. Много бих се радвала пак да пътувам, ако се намерят хора, с които да направим едно предаване за пътешествия по света например. Това би било супер. Защото аз в това съм добра, това е стихията ми.

Снимка: Официален профил в Instagram

И сега един задължителен въпрос: какво ще направиш с парите от наградата?

Досега казвах, че ще си купя една гарсониера, но едва ли ще е това. Може да си купя каравана, за да мога да обикалям, сглобяема къща или нещо такова. Още нямам конкретен план. Някои от другите участници във "Фермата" ме съветваха да купя земя, а те щели да строят къща, но аз нямам такова търпение. Някой ден, когато се появи мъжът, с него ще строим.

Како стана дума за мъжът с главно "М", мислиш ли, че след като постигна победа в шоуто, ще имаш такъв късмет и в любовта?

Надявам се, че ще имам. Но всяко нещо идва, когато му е времето. Не мисля да се възползвам от всички предложения в социалните мрежи, които получих, нито дори от няколкото CV-та на мъже, които са ми изпратили.

Снимка: Официален профил в Instagram

Без съмнение сега имаш много повече предложения. Как успяваш да отговориш на всички, които ти пишат?

Благодарение на две мои приятелки - Мария и Златина. С тях сме заедно още от ученички, докато бяхме в 33-а Езикова гимназия с английски език. Те са страхотни и много ми помагат при поддържането на профилите ми в социалните мрежи. Преди няколко дни имах над 10 000 съобщения.

А каква беше като ученичка? Тогава беше ли Хепи Ванче?

Ооо, бях много дейна, бях водеща, пишех сценарии, от малка съм си такава - енергична и усмихната.

Хепи Ванче на Коледа на остров Антигуа

Къде ще прекараш Коледа?

Вкъщи с моите родители. Искам да имам повече време с тях. За Нова година няма представа какво ще се случва, но за Коледа ще бъда вкъщи със семейството?

Хепи Ванче посреща Новата година 2020 на Великденския остров

Най-вероятно всички тази Коледа ще си пожелаем да бъдем здрави и да победим коронавируса, но кажи какво си пожелаваш лично за себе си.

Ами любов. Време е вече за любов (смеем се). Очаквам да се появи най-после в живота ми. Любов, сватба, деца, това си пожелавам.

Снимка: Официален профил в Instagram