Макар музикалната индустрия да изобилства от певци, радващи се на световна популярност, истината е, че малко от тях могат да се похвалят с характерен тембър, отличаващ ги от останалите им колеги. Това обаче със сигурност не важи за Ерос Рамацоти, тъй като неговият глас е толкова специфичен, че човек определено не може да го сбърка. Дори и да пусне радиото по средата на някоя негова песен, която чува за първи път, той без колебание би заключил, че слуша италианския изпълнител, намерил заслужено място в сърцата на меломаните.

Все пак не напразно днес той се нарежда сред легендите на музикалната сцена, която покори преди повече от три десетилетия, когато на пазара излезе първият му албум "Cuori agitati", положил началото на шеметната му кариера. Известността обаче съвсем не го спохожда така лесно, както навярно мнозина биха предположили. Напротив, пътят му към нея е изпълнен с редица разочарования, сред които попада огорчението, че е отхвърлен от Музикалната консерватория. Всичко обаче се променя, когато решава да се яви на конкурса "Castrocaro", в които така и печели първото място, но получава друга награда, а именно вниманието на присъстващите там музикални продуценти, които обвързват огромния му талант с договор.

Така година по-късно Ерос издава сингъла си "Ad un Amico", а след още една печели фестивала в Сан Ремо. От онзи момент нататък всяка негова стъпка се увенчава с успех, измерващ се в няколко престижни отличия и множество албуми, с които покорява различните класации. Въпреки това през 2015 г. той спира да твори... Сега обаче, след шест години, в който не е изкарвал нов проект, той се завръща ударно с "Battito Infinito".

Колекцията е манифест на обновената артистична идентичност на Ерос Рамацоти. В него певецът си сътрудничи с международни музиканти като Майкъл Ландау и Кийт Карлок, бивш барабанист на Стинг и Джеймс Тейлър.

Свързващата нишка в тавата е любовта, представена във всичките й форми в 12 нови песни. Емоционален старт на албума дава заглавното парче - "Battito Infinito", което е последвано от синглите "AMA" и "Magia"- разказ за бащината обич на Ерос към сина му Габрио Тулио.

В песента "Figli Della Terra" с Jovanotti, Ерос описва хармонията между човека и природата, а в "Ti Dedico" - неразрушимите връзки, преодоляващи всички трудности. Певецът посвещава "Gli Ultimi Romantici", "Nessuno A Parte Noi" и "Eccezionali" на тези, готови да повярват и следват неизмеримата сила на чувствата си.

Сред заглавията, които докосват струните на сърцето са жизнерадостните "Madonna De Guadalupe", "Ritornare A Ballare" и "Sono" в сътрудничество с дългогодишния му приятел Алехандро Санц. Албумът завършва с първата и единствена поп песен в колекцията, написана от маестро Енио Мориконе - "Ogni Volta Che Respiro".

Ако сте сред верните почитатели на звездата и обезателно искате да притежавате "Battito Infinito" в личната си колекция, то сега имате тази възможност, благодарение на специалната игра на Dir.bg, в която петима от вас ще спечелят албума.

Какъв бе нейният регламент:

Всички, желаещи да се включат, трябваше да последват официалната страница на Life.dir.bg в Инстаграм, след което да харесат публикацията за нашия GIVEAWAY:

Втората и последната стъпка, която бе нужно да направят, бе да отбележат в коментарите под поста онзи човек, с когото искат да слушат за първи път парчетата в колекцията, който ще допълни удоволствието им от тях.

Готово!

Срокът бе от 30.09. до 06.10.2022 г. включително.

А сега дойде моментът да обявим победителите в играта ни: Техните имена са Марияна Бирова, Здравко Караганчев, Лилия Рангелова, Емилия Неделчева, Росица Маринова.

Честито!

Висчки останали могат да закупят албума от Musicmall.bg

Снимка: ФОТОКРЕДИТ: ANIMATO MUSIC / UMG

Албумът излиза и се разпространява на българския музикален пазар от "Анимато Мюзик" и "Universal Music Group", с медийната подкрепа на Dir.bg и Радио 1.