47-годишната Стела Макартни представи нова колекция на Парижка седмица на модата.

Вижте снимки >>

Това е първата изява на дизайнерката в рамките на форума, откакто тази година тя пое в свои ръце цялостния контрол над носещия нейното име бранд. Тя закупи 50-процентен дял от групировката за луксозни продукти Kering.

Надиплени тоалети бяха показани редом със спортно облекло. Плетените облекла на Стела са размъкнати и деконструирани. Вниманието привлякоха също блейзери с огромни размери от вискоза и лен. Палитрата за следващата пролет е доминирана от измити неонови цветове и пастелни тонове.

"Смелото и женственото е квинтесенцията", поясниха от бранда.

"Дали за Стела Макартни потвърждаването на нейната естетична идентичност не е начин да изрази новопридобитата си финансова независимост? "Не", увери дизайнерката.

Сред присъствалите на дефилето знаменитости бяха актрисата Изабел Юпер и моделът Алекса Чънг.

Миналата година Макартни донесе полъх от 80-те в Париж. Тя умело смеси различни платове и материали. Дизайнерката презентира ярки рокли и широки цели гащеризони от зелен деним, африкански етно мотиви с постмодерни препратки. Стела дори представи нов материал, който се нарича "кожа без кожа", и за пореден път показа на света, че модата може да бъде едновременно интересна и с правилното отношение към природата.

Макартни е известна с ангажираността си към околната среда и стремежа си да използва максимално щадящи природата материали.

Стела Макартни пролет/ лято 2019

Снимка: Getty Images/Guliver Photos