Victoria's Secret нае първия пищен модел в историята си. Феновете обаче научиха новината от фийда на модела в Инстаграм, а не от бранда, тъй като те не съобщиха промяната.

Вижте снимки на Али >>

Известният гигант за бельо, който от години използва само слаби модели в кампаниите и ревютата си и бе подложен на сериозна критика в последно време, подписа с моделът Али Тейт Кътлър, като част от от новото си партньорство с базираната в Лондон марка бельо Bluebella.

Victoria's Secret обяви колаборацията с Bluebella миналата седмица. Британският лейбъл предлага модели за по-едри дами, но и за по-фините и е позициониран като насърчаващ "любовта към самия себе си, самовъзприемането и шампионската индивидуалност."

Самата Кътлър заяви, че Victoria's Secret е прекрачил своеобразен исторически праг.

"Вярвам, че съм първата жена с размер 14 във Victoria's Secret", написа Кътлър към поста си в Инстаграм и допълни: "Голяма крачка в правилната посока."

Провокативните продукти на британската компания, в която има колани за жартиери, тесни костюми с каишки и ремъци, както и скъпи сутиени, започна продажби в магазините на Victoria's Secret в САЩ в петък.