Още един любим български актьор се присъединява към каста на предстоящия шести сезон на "Откраднат живот". Владо Пенев предстои да облече лекарска престилка, но освен това ще има и ключова роля в сериала като новия директор на болница "Свети Кирил".

Вижте снимки >>

"Радвам се, че ще бъда част от "Откраднат живот". Приех ролята, защото виждам, че това е един много добре развиващ се сериал с добра аудитория, с интересни персонажи и любими за мен актьори, с които искам да се срещна на екран. Сериалите са новото кино. Това е световна тенденция. Големи и световноизвестни режисьори се залавят с правенето на телевизионни поредици, защото това е една възможност да правиш кино на високо професионално ниво", сподели Владо Пенев в "Събуди се" пред Мира Иванова.

"Героят ми е доктор анестезиолог. Между моя образ и героя на Юлиан Вергов ще съществува напрежение", каза за ролята си той.

Снимка: Нова

"Всяка роля ти дава възможност да покажеш различни страни от таланта си и какъв човек си ти. Харесвам героя си в "Откраднат живот". Надявам се да бъде интересен. Не знам дали ще бъде добър или лош", сподели актьорът и разказа, че вече е играл лекар в театъра и има опит с представянето на тази професия на сцена.

"Посвещавам ролята си в "Откраднат живот" на втория съпруг на моята майка - професор Асен Бонев, който беше забележителен човек и лекар. Преподавал е дерматология на всички настоящи доктори", разкри Владо Пенев, чийто герой в сериала също ще се казва Асен.

Владо Пенев прави една от големите си роли на малък екран в криминалната поредица "Под прикритие", впечатляващо е и участието му  в сериала "Четвърта власт". Запомнящи са образите, които изгражда в редица кино ленти, сред които са "Love.net" и "Привличане".

Двукратен носител на наградата "Икар" на Съюза на артистите в България. Отличен е и два пъти с престижния театрален приз "Аскеер".

Дублирал е култови сериали като "Монк", "Двама мъже и половина" и "Досиетата X". През 2013 г. е министър на културата в служебното правителство на Марин Райков.