Голямата изненада в родния бокс офис "Доза Щастие" продължава да преследва рекорди. След като стана най-гледаната драма в историята на родното кино, филмът, разказващ историята на Весела Тотева и нейната дъщеря Валя, е на път да се превърне и в най-гледания български филм за изминалата 2019 година.

Въпреки тези резултати, най-голямата изненада и признание дойде от чужбина - гигантът Google обяви, че за първи път българска продукция оглавява търсенията за региона в категория "Филми".

В топ 10, оглавен от "Доза Щастие", попадат още "Аквамен", "Жокера", "Отмъстителите: Краят", "След", "Имало едно време в Холивуд", "Гробище за домашни любимци", "Капитан Марвел", "Роди се звезда" и "Зелената книга".

"Трудно ми е да опиша какво изпитвам в този момент. Гледайки този списък с огромни кинопродукции, а ние на първо място, осъзнавам, че сме сбъднали най-голямото желание на мама - филмът да се гледа и посланието му да достигне до възможно най-много хора. Успяхме, мамо!", сподели Валентина Каролева, която играе главната роля във филма за живота на майка си, по телефона от Лондон.

Валентина Каролева със съпруга си Александър и дъщеря им Изабела

Снимка: Павлин Даскалов

"Доза Щастие" е по сценарий на Яна Титова. Продуценти са bTV Studios и NO BLINK Studio в лицето на Александър Алексиев и Николай Стоичков.