Тъй като магазините работят почти до последния момент, имате възможност да разрешите проблема бързо.

За възрастните


Екзотични или скъпи лакомства, които не се консумират ежедневно

Дори човекът да не е любител на сладкото, в празничните дни често хората се събират или посрещат гости, така че непременно ще се намери приложение на този подарък.

Питие

Бутилка с някакъв вид алкохол според вкуса на човека. Почти всички марки предлагат и комплекти с чаши, но често те могат да не отговорят на търсенията на по-изискания вкус, затова може да се спрете на нещо необичайно, което да предизвика по-авантюристично настроените.

Мезета

Може да подготвите нещо специално като "букет" от мезета. Изберете различни видове месни деликатеси и ги оформете по подходящ начин. В дните, които прекарваме основно около трапезата, такъв подарък може веднага да влезе в употреба.

Козметика


Крем, дезодорант, шампоан, душ-гел или цели комплекти също са доста популярни и разпространени в този период на годината. Ако познавате вкуса на човек, лесно ще се ориентирате, но ако не сте обръщали внимание какво точно харесва, може да се спрете на нещо свежо, което не е особено взискателно като аромат.

Аксесоар

Шал, шапка, ръкавици са един особено популярен и лесен за реализиране подарък. Аксесоарите за коса или пък несесерче за маникюр също са възможност. В тази категория влизат и чорапи, клинове, чорапогащници и тъй като има голям избор от гладки и фигурални мотиви, а при мъжките чорапи се появиха особено интересни десени, които могат да разчупят стеротипите на черните чорапи.

Кухненски помощник

Всяка домакиня се нуждае от всякакви артикули за бита, но има цял спектър от неща, които ѝ изглеждат излишни и не би ги купила просто така, но пък не би отказала да ги има, ако някой ѝ ги поднесе. В тази категория влизат изстиквачките за лимонов сок, които са с помпичка и можеш да си впъскваш директно от плода, след като навиеш помпичката в него. Също така - коктейлни лъжици с дълги дръжки, кутия за масло и специално ножчета за размазване и т.н.

Ваучер


Това може би е едно от най-спасителните решения. Ако имате възможност да отделите по-голяма сума, може да се спрете на този вариант, в който всеки може да избере каквото му харесва.

За децата

При децата нещата са малко по-специфични. Ако не познавате добре детето, винаги има вариант да изберете нещо не съвсем подходящо.

Може да изберете десерт с изненада, но преди да го връчите на детето, е добре да съгласувате с родителите.

В много големи магазини се среща голямо разнообразие от книжки. Често децата не се увличат на момента, защото се обхванати от празнична еуфория, но когато останат на спокойствие, почти със сигурност ще оценят подаръка.

Ако решите да подарите сума пари, или ги предайте на родителите пред детето, като поръчате заедно да изберат подарък, който му харесва, или ги подайте на детето със заръката да си ги прибере веднага в касичката. Със сигурност да се размятат пари, не е най-добрият вариант. Децата не могат да оценят такъв тип жест.