По думите му, той замислял доста по-интересни неща, с които двамата с Кристен да изненадат и зарадват феновете си. „Имах жестоки идеи и казах на останалите: „Чуйте всички, оставете на мен, всичко ще бъде под контрол“, разказал Робърт Патинсън, пише bliasak.bg. „След като им споделих какво замислям обаче, всички решиха, че изобщо не е смешно. И накрая приключихме с целувката, която изобщо не се получи.“ Когато Патинсън се опита да целуне Кристен на сцената, тя се задърпа. Двамата получиха награда за Най-добра екранна целувка.

Вижте конфузната ситуация >>

Вижте стайлинга на звездите на MTV Movie Awards >>

Междувременно излезе новината, че Робърт Патинсън по всякакъв начин се старае да се дистанцира от Кристен Стюарт. Според клюката той се притеснява, че нелепите коментари, които младата актриса понякога изтърсва, ще разрушат кариерата му.

Роб се притеснява, когато хората го свързват с Кристен. Той е работил прекалено много, за да достигне до този етап в кариерата си, и няма да позволи на някого да разруши това с лека ръка“, разказал приятел на екранния вампир. „Робърт ми е казвал: „Ако Кристен иска да разруши това, което е постигнала, добре! Но тя няма да ме повлече със себе си!