Изложбата "Премахни страха", чийто автор е Михаил Вучков, представя уникални фотографии, в чиято основа стои тънка психологическа нишка. Целта на кадрите е да се покаже как в дъното на всяко едно човешко нещастие, всъщност стои даден страх.

Вижте част от снимките >>


Това може да е както страхът от провал или от споделяне на собствените чувства и мисли, така и различни фобии - от вода, тъмнина, огън, самота. Общото между тях е, че всички те водят до грешни решения, които влияят пряко на живота ни и в даден момент просто трябва да се опълчим срещу страха във всичките му форми.

"Когато го открием и признаем пред себе си, че сме зависими от него, това вече е началото на нашата борба срещу унищожението му. Тогава и добиваме силите да се справим с демоните си", коментира самият Вучков.

В шестте фотографии, които могат да бъдат видяни в столицата, ще открием и шест популярни личности от българския шоубизнес. Това са Галя, Нина Николина, актрисата от "Стъклен дом" Деси Бакърджиева, бившият модел на "Playboy" Даниела Арнаут, модният редактор на списание "Ел" Антония Йорданова и Наташа Рич, пишат от avtora.com. Кадрите всъщност пресъздават техните лични истории и опитите им да се преборят със страховете си.