Аржентинският нападател на „Барселона” Лионел Меси наподобява на външен вид Жерар Депардьо на младини. Спортистът е най-талантливия и най-„скъп” футболист в света. Според списание France Football годишният доход на играча от заплатата му в клуба и участие в рекламни кампании е 31 млн. евро.

Почетното второ място заема известният женкар и играч в мадридския „Реал” Кристиано Роналдо. Банковата сметка на симпатичния португалец е „набъбнала” с 27.5 млн. евро през 2010 г.

Нападателят на „Манчестър Юнайтед” Уейн Рууни го бива не само да върти любовници зад гърба на бременната си жена, но и да изкарва пари. За една година той е изкарал 20.7 млн. евро.

Най-сексапилният футболист на националния отбор на Бразилия Кака играе за „отбора на милионерите” – мадридския „Реал”. Полузащитникът отбеляза миналата година редица голови подавания и 19.3 млн. евро.

Световноизвестна звезда и фотомодел – Дейвид Бекъм въпреки „преклонната” си възраст от 35 години продължава да играе за американския отбор „Лос Анджелес Галакси”, в интерес на истината по-голямата част от доходите му идват от рекламна дейност. В класацията на France Football той заема пето място с 19 млн. евро.

Най-добрият футболист на света за 2005 г. Роналдиньо е играл не само за италианския „Милан”, но и за испанския „Барселона”. През последните години ухиленият бразилец го удари на мързел и дори пусна шкембенце, което обаче не му попречи да изкара през 2010 г. 18.3 млн. евро и да стане капитан на най-популярния бразилски отбор „Фламенго”.

Бруталният аржентинец Карлос Тевес през 2009 г. вдигна на нокти цяла Великобритания, прехвърляйки се от „Манчестър Юнайтед” в основния конкурентен отбор – „Манчестър Сити”. Този ход разбира се е бил доста добре платен. Сега Тевес заема седмо място в класацията с 15.4 млн. евро.

Красивият и стилен Франк Лампард е най-високо платеният играч на лондонския клуб „Челси”. Казано в цифри – 14.2 млн. евро.

Още една звезда на „Челси” – испанецът Фернандо Торес. Той наскоро срази закоравелите футболни запалянковци с шумно прехвърляне от „Ливърпул” към „Челси”. Въпреки че изкарваше 14 млн. евро годишно и в предишния си отбор...

Яя Туре
игра три години за „Барселона”, но после беше „закупен” от забогателия „Манчестър Сити”. С това разбира се се повиши и заплатата му. Той в момента заема десето място в класацията с 13.8 млн. евро.

Вижте снимки на футболистите - милионери >>