Най-известната британска двойка Уилям и Кейт се появиха на първото светско събитие след сватбата им в края на април. Става въпрос за гала вечеря в замъка Кенсингтън, организирана по повод 10-ата годишнина от основаването на благотворителната фондация на Уилям и брат му Хари, която събира средства за подпомагане на деца в неравностойно положение по целия сват.

Вижте снимки от събитието >>

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж пристигнаха на проявата, след като повечето гости вече бяха се събрали. Според Ройтерс на изисканата гала вечеря са присъствали около 1000 души, всеки от които е заплатил билет на стойност от 5000 паунда нагоре.

Сред множеството имаше редица знаменитости от шоубизнеса във Великобритания, както и бизнес предприемачи. Уилям и Кейт поздравиха част от гостите, сред които се отличиха съпругът на Елтън Джон Дейвид Фърниш и актрисата Лиз Хърли. По-късно принц Уилям обяви създаването на образователна програма за децата в Обединеното кралство: “С вашата безценна помощ имаме възможността да създадем 4-годишна образователна програма за младите хора във Великобритания. След известно време предвиждаме тя да се разшири извън границите на страната с проекти предимно в Африка.“

Уилям Кейт разкриха, че планират множество пътувания до най-бедните държави, за да преценят с какво биха могли да помогнат на децата по тези места, съобщават от "Екип Нюз".