Фестивалът е посветен на културно-историческото наследство на Лудогорския край – паметниците на културата, историческото минало, фолклор и традиции. Тази година е неговото 5-то издание. Провежда се винаги на Еньовден – 23 и 24 юни. В две поредни нощи музеите и галериите отварят врати за граждани и гости на града. В тях влизат останалите културни институти и ги оживяват със силата на своите изкуства.

Втората нощ е посветена на античната история на Разград и се провежда в Археологически резерват „Абритус”- част от стоте национални туристически обекта. Програмата  ще започне в светлата част на нощта- 18.30ч., с възстановка на битка между римляни и готи край Абритус, в която загиват римския император Деций Траян и неговия син, с което ще бъдат отбелязани  1760-та годишнина от битката.

Кулминацията на вечерта е концерт на Нина Николина и Калин Вельов и огнен спектакъл “Криле в огъня” на тетрална група ТЕМП- Враца, които ще се проведат на открито, сред руните на вила “Урбана”-  част от експонирания археологически резерват “Абритус”.

Нина Николина и Калин Вельов отново заедно >>

Първата песен на Нина след майчинството >>

Вижте снимки на Нина >>