Ултравсекидневният вид все повече отстъпва на умерения и зрял стил. Неошик е ключовата концепция при дамите. Идеята е ретрото и супермодерното да се миксират по  начин, по който да звучат в унисон. В най-голяма помощ при тази задача е цветовата палитра. Като използвате основа от сиво във всичките му нюанси, може да създадете безброй комбинации с различен полъх. Само трябва да добавите детайл в морско синьо, царевично или кармин.

Актуалните комбинации са къси плетени пуловери с широки рокли, тесни панталони или поли тип молив. Ризите и трикотажните якета влизат в ролята на блейзъри, а топовете са с много декоративни апликации и кръпки от вълнен плат, издава Монитор.

Роклите са категорично вдъхновени от 50-те години на XX век – стегнати в талията и по-отпуснати в ханша, което придава кокетство на походката. Най-голям избор без опасност да сгрешите в актуалния тренд има  при полите – на мода са както игривите, трапецовидни форми с плохи и плисета, така и кръговете, които обгръщат тялото и бизнес моделите тип молив с висока талия.

60-те години вдъхновяват модата през есента