Ирина  разказва за впечатленията си от голямата звезда, с която се вижда почти всеки ден на сцената. Нашата музикантка  може да бъде видяна и по новия телевизионен канал на Опра Уинфри (OWN), където често повтарят изключително емоционелен документален филм сьс Селин Дион, семейството й и репетициите с музикантите (между които и Ирина) в Сизърс Палас.

По време на кастинга Ширкова спечели журито и надделя над огромната конкуренция, свирейки и танцувайки с електрическо чело. Ирина е завършила виолончело в Бостънската консерватория. Живее в САЩ от 12 години.

Интервю с нея взе Пепа Петрова:

Здравей Ирина? Как минава минава новото шоу на Селион Дион в Сизърс Палас?
Страхотно! Селин е в много добро настроение всеки ден и за нас-екипа й, е голямо удоволствие да работим с нея!  Всички билети са продадени в аванс за концертите й. Човек никога не може да си купи малко преди шоуто, а трябва поне десетина дни преди това да си резервира.

Какво точно представлява шоуто? Знам, че е направено по песни от големи холивудски филми. Но кои точно са включени?
Този път нейното шоу е в стил 60-те години. Чрез начина, по който сме облечени, режисьорът е пресъздал усещането за супер певец и оркестър, всичко в името на музиката.  Стилът на облеклото ни напомня оркестъра на Франк Синатра - много шик, загладени коси за мъжете, високи прически за жените, много изтънчени костюми за мъжете (в тъмно синьо и черно) и доста елегантни и изчистени облекла за жените (в черно).
Ние всички първоначално стоим на различни платформи, които по време на шоуто се местят елегантно.  В по-напредналата част на шоуто, ние всички пеем с нея, а аз специално съм най-отпред с още двама челисти - свирим наша ремикс-версия на "Трилър" на Майкъл Джаксън и още две негови песни. Селин прави трибют за Майкъл Джексън.  А нейният глас така добре стои на неговите песни - "Бен" и "Man In The Mirror" - че в началото, когато започнахме репетиции, всички си мислехме че това е оригиналният запис с Майкъл. Страхотна е!
Две от нейните песни са холограми - в първата тя пее дует със себе си (How Keep The Music Playing) - публиката не може да разбере коя Селин е истинската, тази на сцената или тази която се разхожда измежду публиката! Втората й песен - като холограма - е направена като дует със Стиви Уондър. В края на шоуто, ние всички се разпръсваме по сцената с инструментите си и свирим "River Deep Mountain High" сякаш сме на парти с публиката.

Не казвай, че не е включен и култовият саундтрак от филма Титаник...
Естествено това не би било шоуто на Селин Дион, ако не завърши с My Heart Will Go On. Тя стои на издигащ бавно нагоре пиедестал и  около нея се излива  дъжд в различни капкообразни форми, много е впечатляващо! Направено е с нова технология, специално за шоуто.

Какви са твоите роли в шоуто?
Аз свиря в оркестъра, пея, солирам в песните на Майкъл Джексън, правя малко хореография по време на две песни (излизайки на сцената без чело) и свиря права в края на концерта.

Успя ли да си поговориш със Селин Дион? 
Ние всички говорим с нея по време на sound check-а, който се провежда непосредствено преди всяко представление. Не съм водила личен разговор с нея, освен когато й подарих и й обясних какво е това мартеница.

Тя как реагира?

Благодари и си я сложи в джоба и честно казано после не съм проследила какво стана. Но съпругът й Рене веднага си я сложи на вратовръзката и ме попита какви са инструкциите за ползване. Той има много интересно чувство за хумор. Подарих и за трите им деца.

Надута ли е или е земен човек?
Селин е много весел и приятен човек - винаги ни разсмива с шеги, опитва се да ни разведри преди всяко шоу, като си запява съвсем други песни, но ние веднага схващаме и засвирваме наши импровизации, просто за удоволствие и разнообразие. Изглежда страхотно след раждането на близнаците, а отзивите на критиката за нейната певческа форма са повече от бляскави.

Трудно ли се работи с певица №1 в света?
Перфектна е! Освен това ако нещо не й харесва, си казва по много мил начин.  Никога не съм я чула да пее един тон фалшиво или некрасиво!  Това е изумително! Наистина е номер1!

Има ли драконови правила за дисциплина в такова мащабно шоу?

По принцип няма никакви проблеми ако не се движим по списък, но е желателно винаги да сме навреме за всеки ангажимент.  В началото репетирахме доста , но тогава отработвахме нещата и беше доста по-напрегнато.

Ти колко пъти сменяш тоалетите си?

Аз не си сменям тоалета, за разлика от Селин, която се представя със седем различни!  Всички са ролки, с изключение на момента, в който тя почита Майкъл Джексън и тогава е облечена в кожени тесни панталони и сако с опашка в стила на Поп краля.

Всичко ли е на живо?
Абсолютно всичко е на живо с изключение на холограмите (вторият глас).

Как намираш колегите си? Сприятели ли се с някои от тях?
Толкова е невероятно и наистина благодатно, че всички се разбираме много добре. Като че ли на кастинга са ни избирали не само по талант, но и по човечност. Всички сме приятели и се смеем до припадък...наистина! Повечето сме чужденци, живеещи в САЩ (предимно Калифорния и Невада) има още един българин цигулар Светлин Белнеев, канадец, американци, норвежци, руснаци, унгарци...

Покани ли твоите родители от България да те видят в най-гледаното шоу в света - ти редом до Селин Дион?
Много искам моите родители да дойдат и видят шоуто - работя по въпроса. Надявам се, че поне мъничко се гордеят с мен!