Двамата солисти Жолтан Пап и Андреа Крен останахa изумени от бързината и движенията на българските танцьори.

В интервю за БГНЕС двамата споделиха впечатленията си от тях. Според гостите българският народен танц е много сходен с ирландския. "Аз съм виждал как се играят български народни танци и дори самият аз съм танцувал. Бях изумен от движенията и бързината на краката", разказа Жолтан Пап. Самият той се е занимавал и с други стилове, но през 2005 г. е станал част от "Lord of the Dance". Андреа Крен пък е започнала да танцува на 13, когато видяла Майкъл Флетли по телевизията ."Наистина харесах шоуто и реших, че искам да започна да се уча, защото ирландският танц е красив и със завладяващ стил", сподели тя.

Вижте видео от срещата >>

Двамата солисти разказаха, че в процеса на учене на различни техники и нови стъпки, разбира се, е имало и моменти, в които се питаш какво правиш. "Когато аз за първи път видях ирландски танц, си казах, че никога няма да мога да направя тези неща, които виждам по телевизията. Мисля, че така е и с всичко останало в живота. Просто трябва да продължаваш да правиш това, което си решил и да се упражняваш и упражняваш постоянно. Така постигнахме това, което сме в момента", разказа Жолтан.

Когато са на сцената през повечето време те не мислят за нищо. "Гледаме публиката и виждаме как тя реагира на шоуто, което те зарежда с ужасно много енергия. Прави те ни щастливи и ни кара да се усмихваме през цялото време. Не мислим за нищо конкретно, а се наслаждаваме на танца", споделиха танцьорите пред БГНЕС.