Това става най-вече заради мудната работа на мастните жлези, които отделят по-малко мазнина и лишават лицето от естествената му защита.

А сухата кожа старее по-бързо и лесно образува бръчки. Колагеновите влакна постепенно губят еластичност, кожата не е в състояние да пази вътрешния си резерв от вода. Кръвообращението не е така активно, както в по-млада възраст ­ резултатът е повехнал тен. Не можем да спрем процеса, но можем да отложим проявите му с няколко години. На първо място включете в менюто си храни, богати на витамин А ­ яжте повече риба, моркови, яйца, черен дроб, пише Монитор.

Осигурете си поне 7-8 часа нощен сън. Именно по време на сън лицето се възстановява най-добре, защото клетките се обновяват 2 пъти по-бързо, отколкото през деня.

Най-подходящи за почистване на лицето са тоалетните млека, които й дават мазнина и я хидратират, а сутрин използвайте термална вода. Сваляйте грима със специален тампон, не използвайте сухи салфетки.

В периоди на усилена работа и психичен стрес използвайте концентрирани серуми с биологично активни вещества, които хидратират и подхранват лицето. Няколко капки се втриват в почистената кожа. Концентрат и ампули се ползват периодично всеки месец в продължение на 10-12 дни. След това се слага обичайният хидратиращ крем.

Масажът е прекрасно средство за почистване на лицето. Допълнителна помощ оказват маски и специални дерматологични процедури.

Мадона стана лош пример за пластични корекции на лицето
Кремовете против бръчки могат да ускорят стареенето

Мила Кунис харчи по 7000 долара за процедури за лице