Вижте повече >>

Актрисата дебютира на големия екран през 1942 в лентата "Един се ражда на всяка минута", а две години по-късно участва във филма "Кадифе", разказващ за момиче, което успява да спечели турнира "Grand National", дегизирайки се като момче.

"Преди мъжете голямата ми любов бяха животните, към които все още изпитвам чувства", казва няколко години по-късно Тейлър. Въпреки това, съвсем скоро израсналото на снимачната площадка чаровно дете загърбва влечението си към животните и насочва любовта си към представителите на силния пол.

Вижте живота на Лиз в снимки >>

За първи път Елизабет се омъжва през 1950 за богатия наследник Ники Хилтън, когато е на едва 18 години. Бракът им обаче трае едва 203 дни, тъй като взаимоотношенията между двамата се нарушават от непрестанните им словесни и физически разпри. Актрисата все пак успява да преглътне болката от раздялата и продължава напред.

Две години след това тя минава под венчилото с британеца Майкъл Уайлдинг, който е 19 години по-възрастен от нея. Двамата дори създават семейство, след като се раждат децата им Майкъл-младши и Кристофър. Тейлър по-късно споделя, че връзката й с Уайлдинг й е осигурила спокойствие, но това не е било достатъчно.

През 1956 актрисата иска развод, а няколко дни по-късно получава предложение за брак от 49-годишния продуцент Майкъл Тод. Здравият и властолюбив кинодеец впоследствие се оказва първата голяма любов на холивудската звезда. След време Тейлър ражда първата си дъщеря Елизабет Франсис. През август 1957 обаче третият съпруг на екранната знаменитост загива при ужасяваща самолетна катастрофа в щата Ню Мексико. Трагедията съкрушава актрисата, която се появява на погребението на покойния си мъж в присъствието на певеца Еди Фишър. Неговата съпруга Деби Рейнолдс остава в Калифорния, за да се погрижи за децата на Тейлър.

От скърбяща вдовица Елизабет внезапно се превръща в прелюбодеец и "разбивач на семейства", който "открадва" Фишър от Рейнолдс и остава американското общество безмълвно. Двамата през 1959 се женят, но техният брак не се приема никак добре от околните им.

След време звездата участва в продукциите "Котка на горещ ламаринен покрив" с Пол Нюман и "Гигантът", в който си партнира с Рок Хъдсън и Джеймс Дийн. През 1960 кралицата на Холивуд печели първото си признание, след като й е присъден "Оскар" в категорията "Най-добра актриса" за ролята й в лентата "Butterfield 8". Според редица източници и медии Тейлър мразела този филм "от дъното на душата си".

Две години след това Елизабет поема главната роля в "Клеопатра", за която получава чек на стойност един милион долара. Тогава звездата се среща с Бъртън, чийто първи отзив за впечатленията му от нея е: "Когато тя те погледне с тези очи, кръвта ти замръзва". Двамата през 1964 минават под венчилото в Монреал, Канада. Докато те снимат продукцията "Кой се страхува от Вирджиния Улф" обаче бракът им рухва. Тейлър и Бъртън се развеждат през юни 1974.

Женят се отново през октомври същата година в Ботсвана, но се разделят за втори път през август 1976. Преди да си отиде от този свят Бъртън споделя: "Ние така и не се разделихме наистина и никога няма да го направим".

Поредният неуспех в личен план кара Тейлър да посегне към чашката, което незабавно се отразява и на кариерата й. Въпреки това актрисата опитва отново и по-късно се жени за сенатора на Вирджиния Джон Уорнър. И тази нейна връзка обаче се оказва обречена.

След като е изписана от клиниката "Бети Форд" през 1980, Елизабет преборва алкохолната си зависимост и започва благотворителна дейност. През 1991 тя стъписва света за пореден път, след като се жени за осмия си съпруг Лари Фортенски - 40-годишен строител без образование, когото среща в калифорнийската клиника. Двамата остават заедно три години.

През 1997 Елизабет се подлага на операция на мозъка, тъй като лекарите й откриват тумор. Девет години по-късно звездата заболява от Алцхаймер. Въпреки, че през последните няколко месеца тя успяваше да се пребори със здравословните си проблеми, през февруари тази година кралицата на киното бе хоспитализирана отново със "симптоми за конгестивна сърдечна недостатъчност". Месец по-късно тя си отиде от този свят на 79-годишна възраст.