За първи път Би Би Си лицензира телевизия, в лицето на БНТ, която да адаптира формата “Голямото четене“ към детската литература. Идеята на проекта е да провокира децата да четат, препрочитат и говорят за любимите си книги.

В продължение на четири месеца “Малкото голямо четене“ ще се опита да привлече пред екрана на БНТ малките зрители и техните родители. Кампанията ще премине през различни фази с много гости, живи предавания и срещи извън студиото. Децата ще могат да участват и в конкурса за рисунка. Екипът на предаването ще събира детски книжки и ще ги дарява на социални домове, разказва продуцентът Евгения Атанасова.

Важно е през всички тези месеци на кампанията много да се говори за книги, да обърнем вниманието на хората към четенето, да им припомним любимите им детски книжки, да накараме да ги прочетат на децата си, също така пък децата да говорят за това какво са прочели. Много искаме това да не е просто едно телевизионно предаване, а наистина да стане една любима кампания, много радостна за четенето“, посочи Атанасова.