В следващия епизод на „Столичани в повече” напрежението от отвличането на Салвадор ескалира и довежда до физически схватки между двете враждуващи семейства на Лютови и Чеканови. Постъпката на Дора, както и нейната безучастност в спора между двете фамилии ще предизвика гнева на Славка, която ще я изгони от дома им.

Веднага след изгонването на Дора, Лютови ще приемат нова неочаквана гостенка в дома си – майката на Славка – Киприяна. В ролята на „представителка на висшето общество” и прабаба на Салвадор ще влезе актрисата Йорданка Кузманова, която ще се настани трайно в ежедневието на семейството и ще преобърне живота в къщата. И тя, както всеки член на семейство Лютови, ще предяви претенции към името на бебето, но нейните ще са материално подплатени - триетажна къща в София. Йовка се поддава на натиска и заедно със Спас прекръстват сина си.

В сряда ще настъпят промени не само в живота на Лютови, но и в цял Извор, който ще посрещне нов кмет. Креативността на Спас пък ще му помогне да се сдобие с ценна информация за местонахождението на белоглави лешояди в България, а на Рангел за пореден път няма да му провърви. Неговите схеми за кражба на продукти от училищния стол ще бъдат разконспирирани от похотливата му колежка Ружа, а неоспоримите доказателства са достатъчни да вкарат него и съучастника му Радко в затвора. Пищната готвачка ще даде шанс на Рангел, но той ще трябва да плати висока цена.