В тава изсипваме хладката вода, в която разтваряме солта, захарта, олиото и оцета. Добавяме разбитото яйце, пресяваме брашното и замесваме гладко и меко тесто. Разделаме го на 4-5 топки, които намазняваме с олио или масло и увиваме вьв фолио. Правим си пльнка от 4-5 яйца, около 500 гр. сирене, 100 гр. кисело мляко в което разтваряме 1 к.л. сода бикарбонат. Разтопяваме 1 пакетче масло, с което ще поръсваме корите. Като ви е готово тестото, вземате топка и разточвате, след това я дърпате, докато стане прозрачна като вестник и изрязвате с нож краищата. Поръсвате масло, плънка и увивате на охлюв. Така всички топки. Накрая намазвате с разбит жьлтьк и заливате с една чаена чаша прясно мляко. Аз пека на 150 градуса до готовност.