Учени: Парацетамолът и аспиринът са вредни

Професорът по фармакология Кай Бруне от медицинския факултет на Ерлангенския университет смята, че за парацетамола няма място в аптеките.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Парацетамолът и аспиринът са вредни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Направих справка, такъв професор наистина съществува, съжалявам за саркастичния въпрос.

Абе дали има въобще такъв професор ? ;)

Blake

Дааа, диклак/диклофенак препоръчват... първия път като прочетох листовката, се зачудих дали не са ми продали средство за масово поразяване. Ако не ми се налагаше, никога нямаше да го пия това нещо...

Фармацевт, не намирам връзка между написаното от теб и статията. Явно идеята е да покажеш, че ходиш на екскурзии :))) Хайде, отивам да ти изкарвам поредната..... :)))))))

Първо се научи как се пише "фармацевт"! Второ, колкото и да се дереш тука,утре и ти и семейството ти ще дойдете пак при мене в аптеката да си ги купите тези "простотии". И ти докато се тровиш с тези неща,аз лятото ще се пека на Палма де майорка, а Вие ще бачкате като кучета да ми изкарвате парите за другата ваканция...

Автора на тази статия да вземе да се гръмне. По некомпетентно изказване или превод от чужд език не съм виждала до сега. Нищо чудно в оригиналната статия изобщо да не става въпрос за аспирин и парацетамол.

След като аспиринът и парацетамолът не носят необходимите печалби на фармацефтичните мафиоти, сега ще се намерят клакьори, които да тръбят за техните странични ефекти, нищо че ги ползват милиарди от десетки години. Каква ли глупост ще пробутат сега и колко ли ще струва това ново удоволствие?

Това не трябва ли да мине към платените реклами? Кой му плаща на тоя професор, за да рекламира определени лекарства? Има ли въобще лекарство без странични действия? Това е един пример да видите че и в развития свят медицината не е по-различна от нашата. Лекарства които от сто години се ползват, които са евтини и хората ги знаят, защото имат някакъв ефект. Сега трябва да се отричат, за да може т.нар. професори да си оправдаят съществуването и фирмите да печелят с нови и нови глупости.