Диета за здраво сърце

Трябва да внимавате с маслото и сиренето, ако искате да предотвратите опасността от развитие на проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, според ръководителят на клиника по кардиология в Русия - професор Александър Шпектор.

Обратно в новината

Коментари - Диета за здраво сърце | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам резерви относно топ откритията на руските учени още когато прочетох "Разораната целина". Там пак руски учени решават , че трябва да се циментират краварниците и резултата е , че през зимата измират всички крави. СТРЕСА, ЗАСТОЯ и ХИМИКАЛИТЕ в храните са най-вредни. Затова в Хималаите живеят по 120 години и не боледуват, хапват си масълце , сланинка, наблягат и на чай, но се движат непрекъснато , но без да бързат, нямат часовници и не гонят срокове. Също да не забравяме въздуха, водата и слънцето , като особено важни фактори.

Мисля, че сте абсолютно прав- разумно хапване и пийване и без стрес.

съветските учени както винаги 30 години назад с ''откритията''

Сигурно си и ГЕРБЕРАСТ!

аз пък обичам да ям суджук с топъл хляб, сирене си хапвам да си доям само. един вид ще го докарам до 100 години

отдавна е доказано, че козето сирене е един от най-полезните и анти-ракови хранителни продукти!.... имаше на времето интервю с един дълголетник от Кавказ - човека цял живот пасъл овце, ял сирене и мляко.... и доживял до 120 години....пак с гегата в ръка

Точно така е. Когато се превеждат подобни статии е хубаво да се направят някои справки. Когато в чужди статии се говори за сиреене е крайно време да се разбере,че това няма нищо общо с бялото саламурено сирене. Така или иначе него гоняма в Русия както и в по-голямата част от Европа. Тези показатели не важат за него поради технологията му на производство. Инае професора е прав.... Внимавайте с какво храните сърцето си :)

Здравословното състояние на човек се определя от качеството на въздуха и начина на дишане, храната и начина на хранене, водата и пиенето на вода, температурата, атмосферното налягане, радиацията и т.н. Над 99% от това влияние се определя от качестовот на въздуха и начина на дишане и само 1% от всичко останало. Само че производителите на храни и напитки ни убеждават ежедневно кое точно е най-важното да не пропуснем в менюто. Понеже не е възможно да ни продават и въздух, та няма кой да пусне една реклама, как неговите бутилки с въздух са най-важните за нашето здраве и при това на промоция. Има един друг световно известен и в България естествено неизвестен учен по националност украйнец Константин Бутейко. Не е лошо човек да прочете за това какво е открил и методиката му.

Не зная в каква степен редакторите на дира знаят руски, но ми се струва, че в оригинала вероятно става дума не за сирене, а за "сыр", т.е кашкавал. Защото на руски бяло сирене е "брынза", което впрочем е нещо подобно на нашата Крема. Във всеки случай те нямат нашето бяло сирене и не може да става дума за него.

Точно така - и техните видове "сыр", който е жълт, са ужасно мазни - съдържат 50-65% млечни мазнини... А нашето саламурено сирене е около 30-35 % в най-добрия случай! И е така изработено (когато е добре узряло, разбира се), че съдържа абсолютно необходимия олигодинамичен калций в оптимално съотношение с мазнините и солта - така че се усвоява добре от организма, предотвратява остеопорозата и не се отлага по съдовете. На него приличат някои от Кавказките сирена - сулугуни, козий сыр и т.н. И едва ли някой ще седне да яде 300 бяло сирене на едно ядене - ние си го употребяваме много дозирано и правилно. Така че - хапвайте националния продукт редовно и хич не се връзвайте на преведени-недопреведени статии за чужда действителност! И да сме живи и здрави напук на политиците ни изедници!

Харесвам доста руския език, литература и т.н, но кухнята им е отвратителна! Пък като е гадна, поне да беше здравословна...то затова и жените им набързо стават крави.

така е!едно време бях на екскурзия в СССР и в един ресторант ми поднесоха салата от варени картофи и...ябълки: )....а пък в борша плуваха едни овчи медузи: )....

Пълни простотии

Господа докторите както винаги забравят че стомахът е химическа лаборатория, и тъй като химикалите които се подават в нея зависят от личните особености на конкретния човешки организъм то и крайните продукти също ще бъдат различни, та затова НЕ може да се препоръчва, ей тъй на аба, кой каво да яде че и да се търди че това било здравословно. А пропо, мрънкането че всички сърдечно-съдови проблеми се пораждат от вируси става все по-шумно и накрая да не се окаже че несъобразената с индивидуалните особености на организма храна всъщност е само предпоставка а не истинската причина за тях, което пък би обяснило как вегани получават сърдечн удари а разните му там мазноядци я докарват до дълбока старост.

Абе престанете да драскате глупости ,бе.С друго запълвайте "празните места".В сиренето точно е проблема ......не в тютюно пушенето или т. нар "джънк фууд", ами точно в сиренето и маслото.Тезимазнини са лесно усвоими бе хораааа

Ето заради такива "учени" руските медици не са на почит. Атеросклерозата е много по-комплексен проблем от сиренето и маслото. В Родопите например, има много дълголетници , които здраво си мажат масалце и хапват сирене.

и сирене да не ядем...абе що не вървите на м... си професорска!

не прочетох нищо ново,нито пък някаква диета...

да издребняваме и да четем такива глупости.Ами да забранят всичко вредно да се предлага в магазините.И ставаме столетници.

Статията не дава никаква нова информация, да не говим, че твърденията там отдавна са отречени от науката.

Брей, тоз руснак разби на пух и прах средиземноморската диета, да се чуди човек как там има най-малко сърдечно съдови заболявания в цяла Европа... сега остава да каже , че водка и сельодка укрепват сърцето и е готов за награда на ленинския комсомол...

Roxana

Хехе, а един мармот завивал шоколади... Откога фалшивите млечни продукти съдържат 40% 'мазнини'? откогато щедро се налива палмово масло и сухо млеко в тях......

Стига с тия глупости...!Млечните продукти,натурални разбира се/чисти от растителни масла/ са жизнено необходими за човешкия организъм за набавяне на необходимия Калций-мляко ,сирене, извара,айран ит.н.Не заблуждавайте народа....!

Млякото и млечните продукти са лесноусвоими от организми и са подходяща храна за всички възрасти. Стига вече противоречиви мнения от страна на диетолозите. Всички храни са полезни за здравия човек, но не трябва да се прекалява с количествата и храненето да е еднообразно.

Да ви имам редакторите и грамотността ви. Да ям сирене "по-малко" е много различно от това да ям сирене "по малко". Това нищо и никакво тиренце променя тотално смисъла на написаното. Абе ...

Все пак говрим за г-ца редакторката Райна Деницова, разсеянка ни е малко нашата мила редакторка, но ние вече сме й свикнали и не ни прави впечатление. А и е допускала много по-фрапиращи грешки, така че за това тиренце, изобщо не трябва да се издребнява.

Браво.

за кое браво бе? За открития от средата на миналия век, които вече учените в нормалните страни започнаха да доказват частично, че не са толкова верни?