България влезе в ”Гинес” с йога рекорд

България подобри световния рекорд за най-дълга йога верига по време на фестивала „Опознай се“.

Обратно в новината

Коментари - България влезе в ”Гинес” с йога рекорд | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Йоги Беър ! Майтап бе! Щом ги влече хората! А и е здравословно! Като се сетя като ученик що километри навъртях на един БМХ... Не ги разбирам тези занимания с йогата, но предполагам и те на дали ще разберат пък карането на колело! Хайде другия път повече ентусиасти да има!

Само да внимават с някои упражнения, че се получават сакатлъци.

Доста слаба организация. Първият опит се провали. - имаше 20 човека най-много. Аз разбрах от новините при свършен факт. Само йога инструкторите заедно с техните клубове да се бяха събрали - щяха да надхвърлят тези 300 човека. А този рекорд по-скоро приличаше на пуберски флаш моб

Тия минуси за какво са? Аргументи?

Браво! Йогата е точно затова да се състезаваш и да бъдеш пръв. Страхотно постижение.... :)

Хаирлия да е! Пък следващото - верига от гола йога! :)

Използувай турцизми като коментираш тъпите турски сериали и чалгата. Не си позволявай да коментираш нещо, което не разбираш- Прозират семплите ти умствени способности....

Прекаляваш, Мехурко. Думата "хаирлия" е книжовна българска дума от турски произход - като стотици и дори хиляди други. Впрочем пак толкова има и от руски, от френски, немски, английски. Какво ще препоръчаш да коментираме с тях? "Не си позволявай да коментираш нещо, което не разбираш - прозират семплите ти умствени способности ..." - казваш самият ти. А иначе ти реагираш като гузен воайор, който не желае да достигне душевен мир чрез гола йога, а наслада от гледката на голи тела, събрани на едно място ... Въпреки че и тази наслада не е за пренебрегване, нали? И няма в нея нищо осъдително?

Браво на всички участници и организатори. Инициативата е много добра и дано се превърне в добра традиция. Йога наистина е много добро нещо за здравето на човек и колкото повече хора го осъзнаят, толкова повече здрави хора ще има....

Интересно какви са били асаните. Защото, ако са били сложни, най-вероятно не всички са ги изпълнили правилно и рекордът не струва. Ако пък са били твърде прости, тогава те могат да се изпълнят и от неопитни любители и пак рекордът не струва. Освен това, инициативата беше добре да се разгласи по-нашироко отрано.

Много ми се иска да има повече клубове по йога и да са достъпни........./цени/.

Предполагам, че 3-годишното дете, се е справило най-добре! ;) Не знам дали даже не е вредно за него - вземе да си изкриви нещо. А това са наистина безмислени рекорди. Ако го правят, да го правят за здраве. Някакви дихателни упражнения, може да са полезни. Но разните кълчения, ме съмнява.

Познавам немалко хора, които са превъртяли заради йога, медитация и други окултни практики. Затова сме на това дередже, защото вместо да търсим истината в християнското си наследство, ние прегръщаме практики и учения, които ни връщат в езичеството и сатанизма. Българийо, Българийо... Какво ли би казал Апостолът Левски и Вазов на клекналите в йога позиции, изключили разума си хорица в парка...

Извинявай кой спорт е християнски, че да знам? Щом йогата е окултно занимание :)

Човек е склонен да нарича превъртял всеки, който не се вписва в представите му.

3 от 8 коментара плюят! Това определено не може да се нарече нормално и това е една от причините да сме на това дередже. Ок, какво ви пречи тази проява? Като не ви е интересно, ами не взимайте отношение просто. Далеч по-смислено ли е да се правят гей паради?

3 от 8 е оптимистично съотношение ! Нормалните хора срещу чалгарите и любителите на турски бози и просташки " риалити " формати. Които използват странни изрази като " евала " . Будните Българи ставаме все повече , колега.

Дано да е така...

Браво и от мен ! Прекрасна инициатива , адмирации за Дани : ) Йога е древно знание за хармония на тялото и душата , неслучайно в България намира своето място .Много късмет и успехи , хора : )

Браво! В цяла България трябва да се правят йога упражнения,от тоя глад и мизерия всички сме заприличали на Йогисти или по точно на Бушмени. Браво на първите ентусиасти.

По голяма простотия на бях виждал, евала. Ркордьори сме по най-големите простотии

Екстра си е рекорда, нали не е по пушене, пиене и т.н. Няма лошо!

Браво! Дано тази масовост на проявата покаже на хората, че са предубедени към йогата и си мислят, че се упражнява от откачалки, които се връзват на фльонга :D Това е мислене от соцвремето, когато най-страшното беше да се самопознаеш и самоосъзнаеш, а йога е един от най-добрите пътища за това.

Мола Ви са...Един голям театър на открито !

каво му пречи соца на йогата? йога си имаше и през соца, даже и книжка някаква имаше, а в наши дни е вярно, че повечето "йогисти" са кукумицини дето търсят начин да си осмислят животеца

Е друго си е да си осмислиш живота с пиене, ядене и ..ей тия три неща

Кво е общото между йогата и тъпия ви комунизъм?

Безсмислени рекорди.

Е, все по-смислено си е да сме на първо място по пиене, пушене, по инфаркти и инсулти, нали? Така де, като няма човек, няма и проблем. Браво на организаторите и на включилите се в инициативата!