Учени: Пушачите по-трудно понасят болката

Пушачите, настоящи и бивши, са по-чувствителни към болката, отколкото хората, които никога не са пушили, установиха британски специалисти.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Пушачите по-трудно понасят болката | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изводът е тъпанарски ! Колкото си по-чувствителен на дразнения , толкова си по жизнен и адаптивен . Живата материя се адаптира непрекъснато към околната среда и най-адаптивните /или устойчиви/ оцеляват .Тези , които оцеляват , ще придобият имунитет към дразнителя и няма да им пука !

Само защото си Пушалков, ти пиша един минус.

Разочарована съм. Какво значи това, че ние, които не пушим сме по-слабо чувствителни, поради проблеми с нервната проводимост ли, що ли?

еми, да, може... очевидно пушачите не сме мазохисти! :))))

!Едно ви гарантирам-след 15 годишен брак болката спира да има значение-а тези с по 2-3 брака са герои-мазохисти

Е и? Нямам намерение да плувам в ледовития океан. Който има - да му мисли:)

По данни на световната здравна организация сме на първо място в Европа по рак и инфаркти и на второ по тютюнопушене, пък търпим и на болка, и на унижения. Явно сме много устойчиви, приспособими и неизтребими, колкото и грижи да полагат за нас НОИ, НЗОК и останалите грижовници.

Не знам какви данни ползваш, но слава богу, не сме на първи места по рак, специално белодробен. Виж данните за Дания, Великобритания ..., там нали уж не пушат, а имат повече случаи от Гърция, които са на първо място по тютюнопушене в Европа.

Туй докато не ми го кажат британските учЕни, се едно нищо не сте ми казали.

айде стига вече с тия недоказани последстсия от цигарите.Защо лицемерите грижещи се за нашето здраве не отварят и дума за вредата от алкохола лкойто определено убива не само този който го употребява. Свидетели сме почти всеки ден шофьори употребили алкохол да убиват. За алкохолна зависимост има болнични заведения за които плаща данъкоплатеца. Докато болници за пушачи не знам да има. Изобщо тази кампания срещу тютюнопушенето е демагогска и лицемерна. Която в никакъв случай не се прави в името на нашето здраве.

Ша ти обясна нещо щот явно не разбирашшшш....ти пиеш,а аз не!Твоето пиене по никакъв начин не засяга мен и не ми пречи,защото си стои кротко в чашата и си го отпииваш леко.Но не стоят така нещата с цигарения дим,които се стеле и разнася на всякъде и аз съм принуден да го дишам,което не ми е приятно никак.И тук стои въпроса за зависимостта,толерантността и егоизма.С пушенето вероятно си допринесъл за лошото здравословно състояние на някои ! Същото е и с нитратите в доматите,аз кото ги ям не ти става зле на теб :)

Проблема е , че твоя алкохол не си стои мирно в чашата. И няма нужда да ми обясняваш. Алкохолизма е по голям проблем от пушенето. И същия този алкхол е реален убиец щом седне примерно зад волана. Да не говорим за хилядите подложени на алкохолен терор от"мирно" стоящия в чашата........

Нищо не можеш да обясниш на пушачите. Това са хора, които поставят себе си над другите и следователно, техните "аргументи" стоят над всичко, каквото и да е то. Просто трябват драконовски закони, в Щатите как мина номерът? И тук ще мине.

В САЩ няма национална тотална забрана за пушене. Провери в нета, ако искаш. Особено в почивните райони, като Вегас и Маями се пуши почти навсякъде.

Когато бях по-малък промерно периода 12-14 годишен не пушех за щастие, но всеки път умирах от болка на зъболекарския стол, докато сега не усещам болка....или в най-лошия случай много малка. Британските учени да си скъсат дипломите :)))

Пушенето може да влияе, но не е ясно колко. А ни боли по-малко, защото сега машинките при зъболекаря са доста по-модерни. Примерно подава по- малко вода и въздух , което обезболява все пак. Също и свредлата явно имат разлика. Като дете много ме болеше и мен.

Сега ясно ли ви е защо искат да забранят цигарите? Хората трябва да станат лесни за манипулации и да понасят стоически всичко, което им стоварят управляващите.

След личен 20 годишен опит с ежедневната болка и множество разговори с най-различни хора през това време, мога смело да заявя, че британските учени са в дълбока грешка. Моите проучвания и усещания показват точно обратното.

Изключително неправилен извод от недалновиден експеримент... 30 г. пушач, за щастие от 1 г. вече непушач, имам доста висок праг на търпимост никога не искам упойка при зъболекар и няколко пъти са ми шили порезни рани също без... може би страха от иглата надделява при мен :-)

Разбира се, всеки организъм е строго индивидуален и не може да се правят генерални обобщения.