Бременност при наднормено тегло

За да премине една бременност без усложнения, жената трябва да е в добро здраве и преди самото забременяване.

Обратно в новината

Коментари - Бременност при наднормено тегло | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен най-големият проблем е, ако се качат рязко много кг. по време на бременността, защото това е шок за организма. Случва се често при жени, които имат проблем с храненето, т.е. ограничават го до такава степен, че стигат до опасни точки. Когато забременеят започват да ядат нормално, но организмът помни и наваксва. Така от 50 изведнъж стават 90-100 кг. и се получават въпросните последствия. От жените около мен, които забременяха с наднормено тегло, нито една нямаше проблем, качиха съвсем малко, защото винаги са внимавали и са се ограничавали в храненето.

първо в статята не става въпрос за това маиката колко ще качи или няма да качи, а за здравето и живота на бебето. второ, тези твои "приятелки" как така винаги се ограничават с храната, пък са с наднормено тегло? ТРАНСЛИТЕРАЦИЯ

и аз това се чудя... уж се ограничават и внимават, а с наднормено тегло. качват явно савсем малко, защото винаги са се тапкали. през парвите 6 месеца от бременността са необходими едва з00 допалнителни калории на ден, а през последните 3- от 500 до ш00. разично е за това кои колко яде, ако поглащаш всеки ден по з000-ч000 калории както тя с наднорменото тегло, дето се "ограничават," хич няма и да ги усетиш, но за такива като нас, дето ядем по 1200-1500 си е още едно хранене. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

An, нещо май си противоречиш или аз не разбирам? Как така жените тежащи по 50 кг. все са се ограничавали и затова качват кг., а дебелите нямали проблеми, защото вечно са се ограничавали? Нормално е една дебела жена да няма особени проблеми с качването на кг. по време на бремеността просто защото винаги си е била дебела:)))

така е, излишните килограми, когато са много, водят до сериозни хормонални проблеми. не е обратното, както повечето дебели хора се оправдавад, че наддават заради хормонален дисбаланс. за повече инфо гледаите Fat Sick & Nearly Dead

гледаите сащо и халф тон мом- поло вин тон маика и колко и е лесно да се грижи за бебето. една умря при операця. това тапчене нон стоп, щото си имаш извинение да ядеш за 2-ма не води до нищо добро. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Жената трябва да се постарае първо да влезе във форма и после да мисли за друго (деца).

така е, напълно си прав. една жена тряба да е здрава и силна, за да роди здраво и силно бебе. една от причините за увеличеня % ражданя със секцио, е че жените нямат коремни мускули, с които да напъват, за да си родят децата. толкова млади жени напоследък са като желе, че е страшно... ТРАНСЛИТЕРАЦИЯ

секциото го предпочитат заради по-високото заплащане парво (поне тук в уса), после заради липсата на маичинство. като си се полагат 4 седмици маичинство, ако си касметлиика да си си ги изработила, и плус още 2-3 седмици неплатено, стои и си чакаи бебето у вас да му кефне да доиде, то да не ти е като в бг- излизат в маичинство в 6 месец плус 2 години маичинство. за другото си права обаче, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Досега съм нямала представа, че наднорменото тегло може да окаже такъв негативен ефект! Наистина изглежда, че е хубаво бременността да се планува внимателно и да се приложи лек хранителен режим преди забременяване! Хубаво е да ядат повече цитрусови плодове като грейпфрут, портокали и лимони, защото помагат да се изчисти организма от токсини и отрови! Предполагам, че е добре и да се пие повече вода! Едва ли има на планетата вещество с по-отчистваш и положителен ефект от водата! Желая успех и голямо щастие на дамите, на които им предстои подобно преживяване! А, аз още днес ще отида до супера да си купя плодове и зеленчуци и лека по-лека да се подготвям със здравословна храна, пък дано и аз успея да сваля някой килограм! :) Хубаво е да публикувате повече такива статии!

Досега не съм имала представа... е правилния начин на изразяване.Иначе успех в диетата.

"Нередовната овулация или липса на такава са причини за безплодие при жените." Стига бе!!! Иначе хубава статия, дава полезна информация. Дано да помогне на повече жени, които искат да станат майки и да родят здрави деца. Пишете повече такива информационни статии, стига с Николета и Катрин.