Почина носителят на ”Оскар” Питър О'Тул (81)

Ирландският актьор Питър О'Тул, постигнал световна известност с ролята на Лорънс Арабски, почина на 81-годишна възраст след дълго боледуване, предадоха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Почина носителят на ”Оскар” Питър О'Тул (81) | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

симо

Welik aktor.Badi blagosloven.

Жалко. Страхотен актьор и много обаятелен. Почивай в мир.

С много голямо уважение и признание към талантливия! Останаха незабравимите образи, които сътвори като актьор. Поклон!

В един есенен ден на седемсет и втора или трета хукнахме от училище към киното, където даваха "Войната на Мърфи". Хубаво, че имаше след кинопрегледа някаква там хроника, та хванахме началото. Това беше голям филм и войната беше само мизансцен. Във филма се говореше за силата на човешката воля да завършиш едно дело , дори и когато съратниците ти откровено те предават ( напр. Филип Ноаре в ролята на Луи ). Някои от вас са гледали "Масада", други Дон Кихот, трети какво ли не още. И винаги от една минута гледане се виждаше големия артист - поглед, мимика, постамент, жестикулация, гласов изказ, хармонизиране на типажа. Е, голям майстор беше, роден артист. В едно обкръжение на Лоурънс Оливие, Ричард Бъртън, Гилгууд и още десет пъти по толкова. Хич не беше лесно да те забележат и ангажират. Остава жив!

ГЕНИАЛЕН!!!! ХАРИЗМАТИЧЕН!!! ИСТИНСКИ ДЖЕНТЪЛМЕН!!!! ОТ НЕГОВАТА КЛАСА ОСТАВАТ ВСЕ ПО-МАЛКО:АНТЪНИ ХОПКИНС,КРИСТОФЪР ПЛЪМЪР,СТИВЪН ФРАЙ.... РИЧАРД ХАРИС БЕШЕ ОТ ТЕХНИЯ ОТБОР!

Артистичният свят осиротя с кончината на този интелигентен, харизматичен актьор, който очарова с играта си в театъра и киното. Професионалист от световна величина!

"Томас Бекет"-велик филм с двама велики актьори,единият ,от които е той.Възхищение пред невероятният талант ,който остава във времето и е неподвластен на смъртта!

П О К Л О Н !!!!! Ш А П К И Д О Л У !!!!!!

Аплодисменти, бе дърво! Една навлязла отдавна чуждица ни е достатъчна, не е нужно да я заменяш с по-гадна такава.

това го кажи на всички продуценти на реалититата,които вкарват подобни думи,като пример- дейли епизод и други

Ръкопляскания кофти ли е?

Сбогом, Мърфи! Ти приключи земните си битки, остави богато наследство и ще бъдеш помнен дълго време. Вечна ти памет!

...истинското кино все-повече ми липсва.Отиват си велики творци, актьори, режисьори.Тъжно ми е, че актьор като него бе удостоен с "почетния" Оскар за цялостно творчество....на преклонна възраст..В същото време, колко се девалвираха тези статуетки.Като киното изобщо!Според мен през последните години много "актьори" се окичиха с Оскар, без изобщо да го заслужават.Холивуд днес е едно бледо копие на някогашния, уви.

...страхотен пичага. Освен изброените класики, в които играе, ще го помня в "Обир в музея" и "Войната на Мърфи". Поклон!

О Тул е един от великите актьори които нямат Оскар. Има номинации за Лорънс Арабски и за Калигула.Както повечето медии говерите или пишете да минава времето и да запълвате редове.

Не е грешка. Американската киноакадемия му дава "Оскар" за цялостен принос през 2003 г. Хубав ден!

Не съм от времето на Лоранс Арабски, но си спомням Caligula(1979)

...още един от великите се пресели в отвъдното. Финес, мъжка красота, интелект и искра в погледа....малко го могат...Почивай в мир, Лорънс Арабски!

ВИНАГИ МИ Е ПРИЛИЧАЛ НА ФОНДА

Велик артист!Светла му памет!

Израснах с него. Беше невероятен! Да почива в мир!

Че е велик- ВЕЛИК Е !! Ама чак пък да си израстнал/а с него... Хайде стига глезотии !

И други са израстнали с този велик актьор! А ти си доила кравите тогава, бабушкерник! Аайде чупка от тук, че осмърдяваш, говорим за един титан, а ти се закачаш с коментара-нещастница българска....

бог да гопрости и лека му пръст! велик артист!

Мир на душата му голяма човек.Но защо го пишат че е бил носител на оскар.Тои беше 8 пъти номиниран и така и не го получи . Накрая му дадоха просото почитна награда която се явява утишителна .

Аз го обичах. Мир на праха му!

Bоината на Mърфи

Велик филм с участието на велик актьор! Почивай в мир! (-:

МИР И ПОКОЙ НА ДУШАТА МУ!!!

НЕНАДМИНАТ! Страхотен талант и чар, академичен образец за всеки актьор! Голяма загуба!

Човек както и да живее умира ...

Абе едно е да се преселиш в отвъдното като Питър О'Тул, съвсем друго е да умреш като Иванов...

друго не измисли ли за великия актьор, бе умнико!

Това, че държи рекорда с най-много номинации за Оскар без нито един спечелен, изобщо не е вярно. Има други "младежи" с по-добри постижения - пресен пример е операторът на последния Джеймс Бонд.

Помня го в ролята на Хенри Втори в "Лъвът през зимата". Беше изумителен! Равнодушието беше изключено при такова актьорско изпълнение и запомняш. Мир на праха му!

" Човек дори и добре да живее умира и друг се ражда ..."

Невероятен актьор!Сетла му памет!

ВЕЛИК !!!