Три златни правила за справяне със стреса

Конфликтни ситуации, болести, страх да не загубим работата си – всичко това са ежедневни ситуации, част от реалността, които несъмнено причиняват главоболие и стрес.

Обратно в новината

Коментари - Три златни правила за справяне със стреса | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първото правило в момента е студено и е на заден план, но при хубаво време спортувам, ходя пеша, карам ролери ... Второто правило важи за всички сезони - аз определено го спазвам/за рогата говоря/ и се справям отлично. Третото правило - не е в речника ми.

Йеденье, пиенье и ... тези три неща. Другото е празни приказки!

АНТИДЕПРЕСАНТА Е В ПАРЛАМЕНТА ! КАТО ГИ ИЗРИНЕМЕ ТИЯ, КОИТО НИ ПРАВЯТ НЕЩАСТНИ - ЩЕ СЕ ПООПРАВЯТ НЕЩАТА ! ВЪОБЩЕ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЗА ДРУГИТЕ УПРАЖНЕНИЯ...!

Това си е "дрън, дрън"!

Темата ни е поднесена малко елементарно, но ние и така я разбрахме. Въпроса се отнася до отрицателният стрес, защото има и положителен такъв. Хората са много различни, за това и реакциите им за стрес са различни. Например, за ловеца на мечки, срещата с мечка в гората е голямо удоволствие. За останалите хора, това едва ли е така. Обобщено казано-проблема и стреса от него са такива, каквите го вижда и чувства, всеки отделен човек. Но трите начина за избавянето от тях, изглеждат валидни за всички.

Аз боря стреса с много секс, шоколад и максимата "Аз правя, каквото трябва, пък да става, каквото ще" :)

това е само за лека нощ и за десерт. а за основно ястие ако можеш да си позволиш черен хайвер положението става супер супер

Наблегнала съм на второто правило + мнооооого шоколад! Хем съм щастлива, хем съм неустоимо толерантна :) :)

I dont suffer from stress, Im a carrier

И аз така боря стреса. Увеличавам физическата активност като обикалям магазините, за да намеря най-евтините стоки, доставям си удоволствие като ги купя, но за жалост в къщи казвам, че не мога да занеса нещо качествено.

Както казал един мъж на жена си, докато я гледал да се бъхти вкъщи с чистене, готвене и пране: Що не се разсееш малко от домакинската работа - излез малко навън, подишай чист въздух. Тъкмо и колата ще измиеш.

Има едно платинено правило за справяне със стреса и то се нарича ПАРИ. Ако то е изпълнено след него следват златните, сребърните и т.н. правила. Та: ПАРИ МИ ТРЕБАТ ЗА ЗЛОУПОТРЕБА!!!

Моята препоръка е да си гледаме старателно и отдадено работата до постигане на удоволствие от занаята, който упражняваме. Стресът отпада и става забавно. И да нне надскачаме текущите си възможности, а да напредваме и с умения, и с пари внимателно, като добре знаем какво сме дали насреща. Тогава няма стрес, а кеф и много вреем за други удоволствия. Всичко останало е лекуване на последствията, а не на причината. Помага, но временно и непълноценно. Като да бориш температурата вместо заболяването е.

Абе работа ли е - не ми я хвали!

Моята я хваля, защото е полезна и ми доставя удоволствие. Замисли се. Абдикираш веднага от идеята за работа, която носи удовлетворение. А си заслужава да намериш такава!