Жана Бергендорф е новият „Х фактор” на България

След безапелационнoто си представяне във финалната вечер, Жана зае първо място и остави след себе си Наско - на второ и Ана-Мария - на трето място.

Обратно в новината

Коментари - Жана Бергендорф е новият „Х фактор” на България | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква пародия ! Какъв естетически оргазъм от ефтината кръчмарска певачка. И на финала - рокля с клавиатурата на музикален инструмент. Прекрасно естетическо въздействие за мода, стил и красота. Ако не престанем с уреждане по роднинска и шуробаджанашка линия, то нищо добро не ни чака. Къде оставихме финеса на Заки, брилянтното участие на Краси Гюлемезов, професионализма на гримьори, сценаристи, светлинните виртоози,защо се подиграхте с тези достойни за преклонение хора с този завършек на финала. Та нали това е резултата за целия им труд ?! Х фактор е огледален образ на политическата обстановка в България ! Дано дочакаме по-добри сезони във всичко.

хаиде стига злобствала!!

Аз бях за Жана и се радвам че спечели. Даже съм изненадан, доколкото познавам (доста добре) този бизнес - продуцента търси по-млади хора, за да може да ги експлоатира по-дълго (с десетилетия). В тази връзка Мама Люси (много добра между другото, дано издаде албум в кавъри на български песни, ще си го купя) никога нямаше да спечели защото нейната кариера е с обратно броене по биологични причини. Саня има банка с готови лицензирани парчета (повечето правени от румънци) - доста еднакви и блудкави като мелодия, слага им се само текст и се записва и хоп - новия хит, само дето никой не го помни повече от 2 часа. И така за съжаление ще обезличат собствените качества на съответния певец (Жана), защото продуцента коли, беси и казва какви гащи да носи подопечния изпълнител.

Какво и е на възрастта на Жана? Доколкото ми е известно, Бионсе, Агилера, Марая Кери и още много други са към 40-те, а някои са си направо баби като Мадона. Докато се избират "звИзди" само по някакви комерсиални съображения, ще имаме само еднодневки пИпИруда до пИпИруда. Тези пипирудени продуценти не носят нищо добро на българския шоу бизнес , защото явно не разбират нито от бизнес нито от шоу. То впрочем и по крайните резултати личи на какво ниво са.

Не казвам нищо лошо за възрастта на Жана или другите изброени звезди, просто обяснявам ПИПИРУДЕНИТЕ продуценти какво мислят. И да, резултатите са печални so far, по изброените причини по-горе. А единствения шанс Жана да просперира като изпълнител е да се хвана сама в ръце при първата възможност като и изтече договора със Саня.

Ами - като не е перспективна - мама Люси - защо е допусната до конкурса? Защото в такъв случай - това си е честа проба дискриминация - на възрастова основа.

Таня трябваше да спечели, ама я изгониха рано-рано. Оставиха тъпанара Наско, дето само едно и също рап парче дъвчеше до края

На предишния X фактор арменеца продуцент на шоуто си заплюва по арменски неговия човек и Боги, които трябваше да е първи отиде на 2-ро място! Този сезон X Фактор е много по-слаб!

ЗАКИ: ПРИЗНАВАМ СИ,ЧЕ ИЗБРАХ НЕПОДХОДЯЩИ ПАРЧЕТА ЗА ФИНАЛА НА АНА-МАРИЯ! ПРИЧИНАТА Е САМО МОЯ !

Дреме ми за вас, леля Саня нали ме иска!

...а ако бяха набутали Танас да спечели?

blackrier

Хора, терариума е в софийския зоопарк, ходете да съскате там.

Аз си мислих, че съм единствената която не харесва Жана,като визия ,като стил на пеене... /голямо напъване и викане и с тази огромна уста и зъби /а и с личната си драма..много ми дойде! За мен най-добрите бяха момичетата на Заки!!!

Абсолютно споделям мнението ви! Не харесвам Жана (тя даже си позволи накрая да пее фалшиво)! Момичетата на Заки бяха най-добри!

Отбора на Любо бяха най-добри и те трябваше да ни радват до края, а не фалшивите момчета на онази пипируда и безличните момиченца на оня префинен мъжкар. Без Таня естествено. Видя се кой командва парада, и ако бях на Мария Илиева щях да ги сложа на мястото им онези двамата в тандем, дето обезсмислиха цялото шоу и я оставиха без отбора и . Отбора на Мария Илиева и на Любо бяха с добре справящите се участници.

Бог ти е дал голям талант!Браво!!!Честито!!!

Жана трябваше да отпадне още на българската песен, която изпя легнала. Наско не беше за тук изобщо. И като се махнат те двамата, надолу цялото класиране си идва на място - такова, каквото трябваше да е.

drugoto momiche. Zalagvaha go do posledno i go chetkaha kolko bila strahotna, a tja naistina be pone tri klasi otgore i ne izglezdashe kato povehnala pevachka v njakoi bar, no uvi, tuk samo pljampat za njakakav put na mladite. Zatova, chedo, begai nadaleche za da ozeleesh - tam shte te fzenjat i zabelezat vednaga.

Е...и и формата щом аз съм на второ място!!!

Не се кахърете. Продуцентите я избраха, защото ще могат да си правят каквото искат с нея. Една година ще прибират печалби от участия по празници на градовете и после следващия. Рафи е изключение, но там го пробутват по арменска линия в продуцентския бранш. А Жана да гледа как да си стъпи на краката, защото по начина по който е загубила правата на детето си, може да си пропилее и целия живот, нищо че сега е на една част от хората в устата. Иначе казано, този тип формати по света са едно, у нас са друго. Както и да е...

Основният виновник за оставането на недоразумението НАСКО толкова време в шоуто е менторката му САНЯ.Горката,течаха и лигите по него,не знам как не и стана неудобно да показва колко го иска пред цяла България!Любо е другия виновник за резила НАСКО,на него също като на САНЯ много му се искаше да се отъркаля с него!Позор,такова резил шоу отдавна не сме гледали.

Абсолютно съм съгласен с Вас !!!! Такова недоразумение , като въпросния Наско не се сещам да е имало скоро на подобен конкурс , още повече да бъде финалист.За мене фаворит беше мама Люси , но уви рано- рано я игнорираха .

За първи чувам за това предаване "X-factor". Там какво правят? Ядат ли, пият ли ? Любопитно ми е, дали има голи жени в предаването.

Ми как да ти кажа, махнали са другия X и L ката.И балъците пращат SMS да гледат порно :).

Успя момичето и докара коледна мъка на злобния българин. Не я е срам! Не може ли да измислят някакво реалити където всички да губят та зрителите да са доволни?! Продуцентите да разработят такъв формат за България. После може да го продадем и в Македония.

Поредната, която ще си остане само с надеждите. Направили са шоуто на някого, той си прибра тлъстите печалби. Сега на тази ще й подхвърлят един клип и айдеее у ряката като всички предишни. Да сте чули някой от предишните да е направил нещо?! То не бе х-фактор, не бе мюзик айдъл, музикална академия, български талант и какво ли не. Ама все едни големи уж имаше в тях и накрая ходят да пеят по кръчми, а някои може и чинии да мият.

За мен Жана беше най-въздействаща от всички участници в X Factor. Нямам предвид, че постоянно се тръбеше из медиите за личната и драма - това в един момент ми дойде в повече. Но тя и Теди ми бяха любимките и се радвам, че една от тях победи. Те двете просто имат харизма. Анна-Мария има страхотна техника на пеене и височини, но според мен тя има поведението и качествата на оперна певица. Наско - no comment!

Че пее пее ама нали искаше да гледа детето си как ще стане тая

Може да е някакъв фактор някъде си , но не и на България ! Много от Българските участници са в пъти по-талантливи от нея. Ама друго си е да се казваш планинско село , веднага почват да те избутват напред . Жалка история : ))

Сега очакваме да носят дивиденти за България по света, както математиците ни, които станаха първи и победиха дори японците. В противен случай шоуто в български вариант заприличва на социален проект за подпомагане на пеещи хора. какво направи този дребния арменец от предишното издание - май нищо.

Как какво? Снима се в коледни реклами и там има по някой лев. Да не искаш да ти пее? То поне коледна песничка да пееше, че да се знае от де е цъфнал на екрана!

гласувах за Жана, безспорно беше най-добрата, каквото и да пишете за нея.

Колко СМС-а се изръси?

Мисля, че Наско е с най-голям шанс да постигне нещо в шоубизнеса - красив, висок, спортист, млад, бързо се учи, талантлив, харизматичен. Та той акцента си промени за нула време.

За рапър - бива. Ти вероятно си от малолетните фенки, та... диалект се казва, не е чужденец, за да има акцент.

Не съм вярвала,че ще чуя любимата ми песен "Hero" с такъв селски диалект, направо се потресох...

Някакво дълбоко противоречие се ширеше за Жана - хем много пяла по света, хем й отнети правата над детето й! Е че как не може да го изхранва, след като е толкова успешна по цял свят изпълнителка?!

Тези с минусите, можете ли да дадете аргумент за тях? Нещо невярно ли написах или просто истината не е удобна?!

детето и е отнето точно защото не го гледала, а е миткала да пее по разни съмнителни заведения в по света. А вероятно хонорарите са и стигали само на нея.

Аз сложих минус и ще се опитам да бъда кратка в аргументацията си. Жана Бергендорф като дете е пяла за малко в български радиохор, а по-късно, 6 години в клуб в Южна Корея. Не ми е известно тази страна да е целия свят. Освен това, почти всички певци и/или музиканти не могат да се похвалят със здраво семейство пред вид естеството на професията им. Безспорния талант на Жана като певица няма отношение към личната й драма като майка. Гледах "Х-фактор" като музикален формат, а не като "Искрено и лично". Тя се открои с гласа си (изключвам неугледния й външен вид в началото) още на кастингите, след това участието й в надпреварата винаги беше на певческо ниво, а на полуфинала и финала беше безапелационно най-умеещата певица.

Трябваше да спечели Наско и не за друго, а само за да видим насраната физиономия на Любо и на всички онези, които помогнаха той да стигне до този етап на шоуто. Момчето не е виновно - то толкова може, виновни са онези малоумници, които допуснаха това да се случи за гавра с всички можещи да пеят деца!

Още от самото начало се знаеше,че Жана ще е новият Х фактор.Единствено само за нея се шумеше и се пишеше,колко е страдала,за семейните и отношения и т.н...Едва ли не, извъртяха така нещата,че ако тя не спечели няма да бъде със семейството си.Правеха се такива внушения.,Може да пее,но когато бяха дуетите между факторите, Ана-Мария просто я размаза,без усилие.

Ана-Мария просто я размаза,без усилие.

Успях да гледам само финалът на това предаване , пълна трагедия и певци и водещи и жури, добре се посмях на Наско.

че има корифеи, явно аз съм много прост щом ми харесаха и журито и участниците и мисля че това беше първото предаване от този тип на ниво и без простотии. Наско ми дойде в повече, но явно тези които го харесват гласуват. Аз харесвах Жана и Ана Мария но не гласувах :)

Крайно разочарование за мен от Х Фактор този сезон...мисля, че ме загубиха като фен за следващия!

ГолЕма трагедия. Без фен като теб, формата е тотално загубен.

Може да не е грозцна, но е отблъскваща.

Пълна пародия тази година. Жана-да и е честито- отдавна е изпуснала времето за кариера, а и с тази визия може само да плаши малките деца преди лягане за сън. Истинският победител е Ана Мария, безапелационно показа и техника и талант. Високото недоразумение Наско- дето грачеше през цялото време- така и не разбрах за какво го държаха до края. Ако не бях фен на рапа, след неговите изпълнения сигурно никога вече нямаше да слушам рап. Отдавна няма балъци да пускат SMS-и, всичко се плаща и определя от спонсори. Понеже доста хора недолюбват Бербатов,защото е успял Българин, и споменавайки за участието на Ана Мария в неговата фондация, още тогава стана ясно,че няма да спечели.

За НИКОЙ ДРУГ от участниците нямаше публикации от личен характер още от средата на предаването. Едва ли другите участници са били без своите проблеми, но никой друг не си позволи да ги ползва за подобни цели. Жана беше добра, но баш пък най-добрата не беше. Доста истерично поведение имаше като цяло, на ръба на психичното оцеляване, което будеше поне за мен не особени симпатии. Наско няма да коментирам - нелошо момче, но мястото му не беше там. Изгоряха много по-качествени хора, заради незрялото и преднамерено журиране на Любо. Отборът на момичетата беше без конкуренция и заслужаваше първите 4 места безапелационно!

Брей тука само музикални педагози, промоутъри и ХЕЙТЪРИ сте се събрали бе. Евала!

всички неуспели наван се прибират в бг и почват да говорят колко са велики - та и тая ще е ден до пладне.какви певци,какви 5 лева.пяла в дания и корея - коя може би северна ,направо е смешна.и не казваите ,че отричам всички успели,тази просто не е успяла е в бг всички успяваме с малка поддражка от иван и андреи ,гала-кравешкото лице.изобщо боклука успява в бг.

Нашите тук въобще не могат да се мерят с английския или американския X factor.

Абсолютно подкрепям! Гледах Х-фактор Америка - ония са извънземни. Уитни Хюстън, Марая Кери, Майкъл Джексън, Бон Джови - едно към едно. Една фалшива нотка нямаха. При тях въпросът не беше могат или не да пеят, а излъчването, стоенето, енергията на сцената. Нашите са като прощъпулничета. Единствено Теди и Пламен ми харесаха, но за съжаление те отпаднаха.

Наистина е така. В чуждестранните формати много по-добре се представят. Онзи Наско ако отиде в Х фактор Америка, ще отиде най-много на тренировачния лагер. В чужбина такива надувки с по-голямо его от на травестит не се приемат.

Поздравяваме Жана и се радваме за колежката. Искаме само да споделим, и благодарим на нашият преподавател по Фонология Д-р Фурнаджиев, благодарение на чието лечение и грижи последните дни, гласът на Жана се възстанови. Не казваме кои сме, че може да ни скъса на изпита януари но е супер доктор и преподавател.

Ако д-р Фурнаджиев, за когото пишете, е Боби Фурнаджиев - гениален доктор е, със златни ръце. Ако ви е преподавател, невероятен късмет имате.

Ама мноооого слаб сезон. Докараха ни дотам да се радваме, че е спечелила една девойка с неовладян глас, с интонационни проблеми и с изкрещяни височини, щото инак щеше да е рецитаторчето. За мен сезонът приключи, когато отложиха за догодина единствената безупречна певица, която се яви на кастингите - Михаела. Тогава стана ясно, че шоуто не е въпрос на Х Фактор, а на връзки или може би богат спонсор.

Освен, разбира се, ако на журито е било наредено да търси не певци, а шоумени. Щото не вярвам дотолкова да не разбират от пеене, че да пуснат Жани, Нелини, Теодори, спретната група момчета, които и в караоке бар не биха блеснали, близначки, рапърчета и пр, но не и единствената завършена певица, която им се яви на кастингите.

Може би може да пее, но е грозна и с това нещо на главата, нямам думи.

Ей, докато не си изплюете злобата срещу всеки който е успял или е повече от вас с талант или нещо друго, не можете да живеете..

Е и? Тя не е манекенка, певица е. Арета Франклин например никой не я е върнал от сцената, защото не става за фотомодел.

Жана никак не е грозна, но и грозна да беше това няма отношение към това дали може или не може да пее. А и какво е "грозното" изобщо като кетегория? Кой може да го определи когато става дума за външен вид? Със сигурност обаче мога да кажа, че грозна е душата ти, както и душите на тези, който са те научили да виждаш само грозното в хората и да виждаш самите хора като грозни...

Критиката си изпляскай по посока на Кремена, не към Жана.

..и? ..а сега? Албум, продажби на милиони копия? Концерти в зала 1 на НДК? В България е много трудно да си изпълнител.

Абсолютен фаворит е Жана.Зслужи си наградата.Наско ако е във формат в западна държава няма да стигне и финал.Ана -Мария да тя има заложби.

Браво Жана! Супер си! Е, как можаха да се излагат толкова дълго време с този Наско. Как можеха да го изпратят на финал, ами и втори го направиха. Добре че не го избутаха и първи, че тогава - ПОЗОР. Браво и на Ана-Мария, но този Наско..., как можаха...

Ами избутаха Наско,заради менторката му Саня.Иначе тя, както М.Илиева щеше да остане без представител-абсурд,не може!

Наско е супер.На мен най-много ми харесва.А аз харесвам всякакви стилове музика.Един харесва черно,друг бяло....

И предното и това издание на това шоу, кандидатите с нищо не блестят освен Саня Алекса, ама и на нея и спряха тока. така е в Бульгеря. Камара суперлативи за посредствените и брадва за истински можещите, понеже вторите имали огромно самочувствие. Хахахаах Изводът е , да не си давате парите за тези предавания и да ни ги вземате на сериозно. Гледайте ги като развлекателна програма семки занимавки.

Браво Жана!От всички участници тя пее най-добре!Наско горе-долу добре,а Ана-Мария-един път пее,друг път пее и вика.

Не могат да стъпят на малкия пръст на Прея.

Срамно шоу до финала-некомпетентно жури,некадърни певци/имаше и добри,но ги изпъдиха/,алчни продуценти и т.н.Това недоразумение НАСКО го използваха до края,за да лапат пари от простите му фенки и накрая го изплюха,а колко грамотни момчета и момичета си отидоха заради това каращо се на всички хлапе!

Абсолютно съм съгласен с Вас, Професоре! И знаете ли какво още? Според мен финалният вот беше манипулиран, защото съм сигурен че келеша Наско е имал повече гласове, не защото го заслужава, а защото виждам малките лигли и пикльовци как се му възхищават, подклаждани от "менторите". Защото тези ментори знаят, че именно малките келеши с плащаните от родителите им телефонни сметки са тези, които биха пращали СМС-и. Но продуцентите са уплашени от скандала, който щеше да се развихри от победата на набедената "звезда" Наско. Защото мислещите, зрелите и имащи понятие от пеене и музика хора знаят, че Жана наистина заслужаваше. Както и Теди, както и Ана-Мария, които си отидоха, защото великите им ментори не спряха да обясняват колко велик стил е рапа.

Ама на ква България е станала фактор?! Става дума само за зрителите на една от телевизиите и то в петък вечер... Нормалните хора изобщо не са пред телевизора.

Хайде, миличък, кажи къде ходят нормалните хора, за да се научим и ние. Да ходим и ние там, че да ви срещнем...Иначе все по форумите ще се срещаме - вие - нормалните и ние - ненормалните...

Нормалните в петък вечер излизат или канят гости, срещат се с приятели, пълнят заведения и паркове, ходят на спорт - денонощно работещи съоръжения, пеят караоке, танцуват в клубове и дискотеки, обичат се, четат, пишат или свирят, интересуват се от театър, чукат комшийката. Всичко друго, което ненормалните не могат и да си представят.

Та, еhi - очевидно сте адски зле дори с аритметиката: какъв е процентът от населението на тези, за които заглавието твърди, че са "България"?! :-)))

Aна трета, Наско втори? Няма шанс за тази държава....

От много време Жана се очертаваше като победител. Просто тя нямаше кой знае каква конкуренция в този Х фактор. Победата и е абсолютно заслужена заради гласа, артистичността, устойчивостта на характера. Наско също е ОК. Не съм почитател на този тип музика, но като го сравня с това, което предлага БГ пазара на рап изпълнители (Спенс, Криско, Ванко 1, Биг Ша, Устата, Ицо Хазарта и т.н.), мога да кажа, че Наско няма конкуренция. Не съм чувала някой е БГ да рапира толкова добре. Направо е виртуоз в жанра. Съмнявам се, че който и да било от рап изпълнителите в БГ могат да пеят така както той пя Енрике Иглесиас или Орлин Горанов. За Ана Мария не съм съгласна. Тя толкова се стараеше да си изкрещи всичките октави в рамките на 10 секунди, че много често излизаше от ритъм - забавяше, избързваше. Не пееше вярно на много места. За мен няма обяснение защо това не беше коментирано от менторите. Но те така или иначе разбират повече от мен, все пак, така че бих помолила, ако някой от коментиращите има подобно мнение, да сподели. Да, хубав глас има, но толкова се старае да го вкара в някакви рамки, да постигне нещо конкретно, толкова влиза в детайла, че разваля общата картинка и оттам направо прецаква песента. Самият и избор на песни винаги беше в посока да видим кооооолко широка бленда има. Не изпя нито една песен ей-така за настроение на публиката, да накара хората да се раздвижат. За мен най-незаслужилият загубил е Теодора, тъй като тя имаше невероятен глас и присъствие. Много е позитивна, артистична, много силен характер. Истинския финал трябваше да е между нея и Жана. Но Жана пак си е без конкуренция. Просто щеше да има голямо шоу, защото и двете момичета се раздаваха докрай. Теди щеше да стимулира Жана да направи още по-голямо шоу. Така или иначе - шоуто беше много добро.

Много добре казано-подкрепям напълно!

Добър глас наистина,но много отблъскващ външен вид,дано сега като спечели пари да изчисти тия затворнически татуировки от тялото си,тия обеци от лицето си и да се раздели с този ужасен имидж на МАМАН от публичен дом!

Другарю, отдавна мина времето, когато БКП спускаше решение как да се обличат и да се себеизразяват хората. Мина времето, когато биеха печати по краката на девойките за къса пола и режеха прозападните панталони на момчетата.

Невероятна си Жана! Поздравления за теб и за целия екип на предаването! Толкова позитивно, професионално и естетично телевизионно шоу не е имало до сега! За разлика от другите подобни предавания, този път истинският талант победи и то напълно заслужено. Нямахме усещането за манипулиран зрителски вот. Жана със своята уникалност и безспорен талант пхокори сърцата ни! Не по-малко талантливи бяха и останалите участници, но тя ги превъзхождаше и именно това й донесе победата. Пожелавам ти Жана много здраве, късмет и сила, за да развиваш този талант и дълго да се радваме на вълшебния ти глас! Весели празници на теб и цялото ти семейство!

Другия кон на Боби!

Кажете на онова недоразумение от Казанлък, че само си губи времето с пеенето. Пърхащи миглички и усмивчици с трапчинки , не те правят добра певица на живо пеене. Може да чупи стойки по фентв, но за друго не става. Анчето Марийчето е едно пренавито детенце от радни детски конкурсчета, където е модерно да пееш като големите каки от Америка, само че големите каки от Америка са добри само в крещенето, за което пак се изисква някакъв финес и приятен глас, които Ана Марийчето засега не притежава. Като и мине тйин периода да се види пак как върви промяната с узряването на гласа. Бенгендроф е обикновена и нищо особено , като имаше едно ужасно изпълнение легнала на едно пиано . Добрите състезатели може въобще да не са подписали тези така секретни договори , а много от тях бяха разчистени още на първите елиминации, така че на финала дето се казва от чувала с утките да хванеш уя.

Изгониха племенника ти още на записването? Ами то ви върви по наследство - какво има да се чудиш.

В моето семейство всички сме с прекалено голямо самочувствие за да се записваме в подобни паради на суетата. И без да се самопредлагаме ни спят пред вратата, което е достатъчно доказателство за потенциала ни. А освен това , никой не ни плаща да хвалим скопени коне.