Чаша вино на ден държи доктора далеч

Ново проучване показва, че алкохолът подпомага имунната система и засилва ефекта от ваксините.

Обратно в новината

Коментари - Чаша вино на ден държи доктора далеч | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма ли да престанат най-накрая с изродствата върху животните? Отдавна е ясно, че те не са като нас във физиологичен план...Да си правят изследванията върху хората, тогава да ръсят глупости напред назад. Псевдонаука с псевдоизследвания от псевдоучени...

природата не е отредила на човек да употребява и грам алкохол , а платените статии са пълни с лъжи за ползата от алкохола.

Ха стига бе. И Спасителя Джизъс е льокал вино, значи Божа работа е тва :)))

За същността на monoatomic gold! Съдържа се най-много в червеното грозде и морковите! (Съвременната медицина е една огромна заблуда, както и съвременната наука.)

...чел съм, че червеното вино съдържа танин, а кардиолог ми е казвал, че танинът се отлага по стените на артериите и предизвиква запушване. Не знам, може би всичко зависи от конкретния алкохол. но в крайна сметка, всичко е в главата на човек.Ако човек е в добра хармония със себе си и е щастлив, болестите ще бягат. И обратното.Тогава алкохолът само ще засили пораженията. И аз съм чувал легенди, как французите не страдат от инфаркт, защото пият вино на всеки обяд, но дали е истина, това е друг въпрос....

Щом и маймуните са с нас, нашият път е правилен и скоро всички ще ни последват! Наздраве!

Доктора далеч, ама от здравната каса няма спасение! Пък като ти кажат - ВАКСИНА иначе няма ..... документ - щеш не щеш трябва да си на "грижите" на здравната ни система...Та се сещам за загрижеността на Бил Гейтс /оня мнооого богатия - от МС$/ и ваксините му...Били много полезни! Щели да намалят световното население с 15%.... Който не вярва - в гугъла има клип с изказването му...И същите тези "учени" му ръкопляскат.. /е, дали са точно тея с виното - нз./

"Няма полезни и вредни ХРАНИ! Има полезни и вредни КОЛИЧЕСТВА!" Това беше го казал някой мислител...И по тази логика - всяка храна може да бъде ОТРОВА или ЕЛИКСИР на живота...

Оригиналът на това крилато изречение е от една американска кънтри песен и гласи:" an apple a day keeps the doctor away" , т.е. вместо вино е ябълка. Но става и с вино - за предпочитане е каберне совиньон с доказани качества, за повишаване на имунната устойчивост, нетурализиране на радияция и тежки метали. Но защо не споменава за чесъна? Та той е "биле безсмъртниче"!

Имам един комшия кардиолог-професор и той казваше 50 мл чист алкохол е мехлем за сърцето.Той е на 76 год.спортува,всики ден чете специализирана литература и още работи и изглежда поне с 10 год. по-млад.А личния ми лекар казва:няма алкохолик с атеросклеротичти плаки-алкохола всичко е отмил

едно без едно две добре три спри е казъл умният

- Вземете си от гроздето, много е хубаво! - А не, мерси, аз вино на ампули не обичам! Весели празници на целия български народ и умната с количествата храна и пиене по празниците!

Сакън! Да спирате пиенето! Ние докторите кво, да умираме от глад ли? Айде моля ви се бе, Коледа е! И ние деца храним!

derril

ти ми дай кана вино и печено прасенце, па ме чекай да умрем :)))

Евала!

Баба ми казваше: "Една чаша вино за здраве, две чаши за настроение, три - за напиване". Не винаги се доверявам на данни от различни проучвания и изследвания, но житейските мъдрости приемам на 100%.

Е тези са за убиване бе. Как може да правиш проучване за влиянието на алкокола върху хората с МАИМУНИ. Толкова много доброволци ще намерят във всяка една точка на света, че чак не ми го побира акъла. Кой точно е решил да пробва с маймуни???

Хайде стига глупости!Виното е толкова коварно, че докторите с удоволствие ще ви препоръчат колкото можете да пиете, та да може после да си плащате за лечението. Ябълка на ден, пази доктора далеч от мен! Весели празници!

Добре обаче ти можеш ли да изядеш на ден 34 ябълки ;)

Алкохола е враг на пола! Чрез плодов сок към полов скок!

Че от твоя полов скок се интересува жената, а за теб остава илюзията , че си голяма работа! Ние през това време се лекуваме с гроздов сок ( ака черевено вино).

az lichno pia vino da sam zdrav za da noga da pia rakia...:)

Ако знаеш колко е сладка водата сутрин, вечер ще си продадеш шапката за ракия !! Н а з д р а в е !!!

това твърдение е глупост. алкохолътникога не е полезен, дори и по чашка

Така е! По-добре е да се пие сок от червено грозде. В него се съдържат същите вещества като във виното, но без алкохола.

Ура, ще пия здравословно

Пийте само домашно вино. В него няма химикали и е полезно. Освен това ви излиза по 2-3лв. за литър.

Как ще ти излиза по 2,3 лева като е домашно? Излиза ти безплатно. Освен ако не плащаш на някой да ти го прави хаха

Всякакъв вид алкохол е наркотик произведен от човека.Алкохола е отрова ,която организма трябва да преработи.Той обезводнява организма и от там куп болести!Никога не го пийте!!!!!

Затова ли Бог е казал че виното е кръвта му? И че пречиства и лекува? Говорим за домашното чисто вино без да се прекалява.

Tarikat

Това от Шаталова или от Емилова го научи?

А бутилка вино- направо го докарва!!....

снощи в ресторанта праэнуваха 20-а пенсионера / само мъже / , едва се държаха на краката си към 3 часа сутринта , добре , че пушеха навън да им се проветряват череп кутиите

държи цялата болница на-далеч:)

Повече от ясно е,че става дума за вино,но от грозде!Преди няколко години,излезе закон,според който вино трябва да се произвежда само от грозде!Къде са контролните органи???Доказано е,че страните от средиземноморския регион,поради редовната консумация на вино,но от грозде,имат най-нисък процент сърдечно-съдови заболявания,министър Атанасова...

Винаги високо съм ценял финното чувство за хумор и ирония на Лайфа. И конкретно на Деницова, разбира се. Поднася ни едно непознато фундаментално откритие, направено по изключително научен начин. Дали на 12 маймуни да пийнат по малко вино и се оказало, че им понася. Това ми прилича на нашенският анекдот, дето дали на едно говедо вино и то не пило. Ами, защото е говедо, казал говедаря. Американските учени могат да открият и топлата вода, ако има кой да плати.

Нека уточня: става дума за чаша или две дори, но истинско вино!!! У на, за съжаление, към днешна дата няма никъде истинско вино!!! Причина 1: алчността на новоизлюпените винопроизводители, които построиха разни кичозни Шато еди-кое-си, Изба еди-коя-си, и заливат пазара с алкохолна напитка под името вино, но там гроздов продукт няма! Причина 2: България има определена територия декари, които са засети с лозя, а производството на т.нар. вино отговаря на поне 10 пъти по-големи площи? Тоест - пием ментета от спирт, дестилирана вода, аромати и оцветители!!! Причина 3: никакъв контрол на винопроизводството, неотдавна един министър дори се изцепи, че било време да започнем производство на вино от грозде!!! Абе, другарю или господине, вино от какво друго се прави, бе? Причина 4: пазарът у нас е залят от вносно вино, което дори да е от грозде, е с ниско качество (т.нар. трапезно вино), но с високи цени, и дава илюзия, че е по-добро от нашето. Причина 5: аз лично предпочитам да си купувам вино от някой дядо по селата, където с очите си виждам производството му, със сетивата си усещам качеството и истинския гроздов продукт. Тази причина ме кара да заобикалям щандовете с вино по нашите магазини!!!!

Донякъде си прав, но пък лесно може да се установи дали едно вино е вино - оставяш го отворено известно време и ако стане на оцет - значи има някакъв шанс да е вино. Иначе гледаш цената, крайноклиентската цена на хубаво вино в софийски магазин (не от дискаунтърите като Метро, Лидл и т.н.) трябва да е > 10 лв/бутилката.

Не е точно така, защото се спекулира именно с цената, с луксозни бутилки и етикети, и с разни организирани промоции и реклами, по които хората се подвеждат. Няма да споменавам имена, за да не се приема като нарушаване на закона за конкуренция, но ще ти кажа 2 мои лични примера: един от новоизлюпените видни винени барони ни беше поканил в кичозната си изба на първа промоция и не се посвени да ни почерпи с "парфюмирано" вино, така наричам фалшивия продукт, от който изпих само 2 чаши!!! След това празненство, 3 дни главата ми беше като кофа. Повече никога няма да посегна към неговите т.нар. луксозни вина!!! Другото е спекулацията с цените: иди до първия "винен" бутик и си купи кое да е италианско вино - уверявам те, че същото това вино в Италия е на 8 до 10 пъти по-ниска цена, имам огромен опит в тази посока, а и не само за вина от Италия!!!

Нямаш ли си някаква асмичка пред къщата? Ако нямаш да ти подаря и си прави домашно вино. Аз вино от магазин не съм купувал от над 10 години. Ако ще и 100лв да е бутилката пак има химикали и вредни съставки. Във всяко фабрично вино което e от магазин, метро, лидл и т.н. има химикали с цел запазване на виното и прочие, но вредни за човека. Аз си правя домашно вино, знам какво има в него...само захар при ферментацията и това е. Бутилирам си го и всяка година ми излиза по около 40-50 литра от нашата асма. Имам за през цялата година чисто домашно вино имам и да заделя да стои с години. От всяка година отделям и надписвам годината. Толкова много имам вече, понеже не пия, литър за цяла зима ми е предостатъчен, че го и продавам на хора от нашия квартал, но доста скъпичко тъй като е истинско, хубаво, чисто, силно.

Болярин, не си добре! На мен един литър не ми стигат на вечер, а ти - на сезон ...Тцтцт! Голяма реклама, няма що! Сам не си пиеш от елексира, за какво го правиш тогава?

Качествата на виното се подобряват с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го харесвам.

:)

тия проучвания в България... са като да продаваш на краставичар краставици...

За имунната система - има резон. Обаче за черния дроб какво показват изследванията - с колко процента скачат цирозите при чаша вино на ден?

при всекидневна злоупотреба с твърд алкохол, не от вино.

Домашното, чисто, истинско вино лекува хепатит б и ц само за три седмици. Разбира се не трябва да се прекалява. А цирозите се получават от всякакъв вид алкохол купен от магазина. +нелекуване на хепатитите.

Че от твоя полов скок се интересува жената, а за теб остава илюзията , че си голяма работа! Ние през това време се лекуваме с гроздов сок ( ака черевено вино).

Американците откриха Америка с тая новина :) Траките от хиляди години са установили тия факти. Когато тук се е правело вино, пра()дедите на хАмериканските учени са носили овчи кожи ...

Абе има някакви особени душички в тия форуми, цъкат минуси за спорта ... спрете се бе, Коледа идва ...