Луиз Браун: Ин витро методът създава семейства

"Смисълът на "ин витро" не е да създава бебета, а да създава семейства" - каза Луиз Браун, първото ин витро бебе в света, предаде репортер на БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Луиз Браун: Ин витро методът създава семейства | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В родилното при мен в стаята имаше една 45-годишна дама, която беше родила близнаци, заченати ин-витро. Нямаше по-щастлива и еуфорична родилка в цялото отделение! Първо звънна да благодари на доктора, извършил процедурата! Не съм много наясно с духовната част и как ин-витрото влияе на висшите енергии, кармата и т.н., но това чисто земно щастие го заслужава всяка жена!

Покрай бременностите и ражданията си се запознах с няколко момичета, заченали инвитро. На мен тази тема ми е чужда и непозната, но не мога да не отбележа надеждата и щастието, които тези момичета излъчваха. Не мисля, че има разумна жена, която безпричинно ще се подложи на тези процедури. Притеснява ме единствено възможността да се спекулира с тази надежда и да се експериментира с този метод. Спомням си случая с възрастната 60+ годишна мисля беше родилка от Русе, нашумял преди няколко години, който и до днес провокира у мен противоречиви мисли.

Новата мода децата да се зачеват не под юргана , щот е просташко. Малко не вярвам, че сега всички са безплодни. Всяка втора уж безплодна. Гевезелъци.

Ficho

Глупости - имате ли бегла идея какво преживява една жена, подложила се на инвитро процедура, която задължително включва няколко месеца хормонална терапия. Никой не би си причинил това защото е модно. А една от основните причини за големите репродуктивни проблеми в последните години са е, че стана прието, хората да имат първо дете на възраст над 30, че и повече. Няма нищо лошо, но истината е, че биологично най-добре е деца да се правят между 20-30 годишна възраст.

Аз познавам доста двойки, които започнаха да правят опити доста преди да навършат 30 - към 24-25 години и вече са на по 30 и се насочиха към ин витрото. Мисля, че не е само до години, а нездравословния начин на живот, стреса, при някои безразборните сексуални контакти и т.н. Познавам и жени, които родиха след 30 по естествен път без проблеми и те не са малко. Божа работа е това.

Това е едно от най - хубавите открития на света. Инвитрото е едно от новите чудеса на света. Само като си спомня как обиждаха жените и как се отнасяха с тях, ако не можеха да заченат. Ужас, страх, болка и никога не се замислиха, че причината може да е в мъжа. Снощи по евроком гледах един такъв филм. Свекървата непрекъснато наричаше снаха си ялова и караше сина си да се ожени за друга.

напълно съм съгласна, а даже сега в повечето случаи причината е в мъжа

Подкрепям ин витро..причината за безплодието може да е и в мъжа и в жената , но всичко което помага е добре

Браво на Д-р Щерев. Благодарно семейство с близнаци

Важното е деца да има :)

guz-guzi-guzi-guzi...

Клониране?!? Вие като ги пишете тези неща вярвате ли си или просто ей така запълвате мястото за коментари. Защо не вземете да се поонразовате млко преди да пишете откровени глупости?

Детето си е дете с и без ин витро

ТОВАЕ НО ВИД КЛОНИРАНЕ.

не, госпожо тролска, това си е точно осеменяване. недейте да се правите на неука.

Осеменяване-колко гадно. Осеменяват кравите, това да го кажеш за жена е много грозно. Между другото със секс пробвайте - винаги става.

Любавтаааа прави чудесааааа, дори и децаааааааа.......

Такова изказване само павиан като вас може да измисли.

не я винете, тя просто не знае

Какви хора без душа сънуваш бе човек?!? Такова изказване е направо нелепо и безумно, още повече в духовен аспект ;)

Поредната изгъзица на технократската цивилизация. Вместо да се търсят причините/най-често духовни/ се измислят какви ли не работи. А това си има цена, и то висока. Скоро ще разберете...

Дрън-дрън. Написали сте голяма глупост!

Скоро ще разберем ли? Кога скоро? Колко скоро ще разберем? Да чакаме да се появят на майката правнуци ли? Или пра-правнуци? Или повече?

Пожелавам Ви да не Ви се налага до опрете до услугите на тази "изгъзица"...

Наистина е така, да създаваш невинни създания като на конвейр- отврат. Да те тъпчат със сперма като животно. И на края като ония нещастни хора дето им се родиха 4 деца. Ние сме хора. Не разбирам защо трябва да имитираме животните и да вървим срещу природата си.

да е жива и здрава тя е една от извървелите най-смелите крачки на човечеството към новото , един от пионерите на света -както се казва една малка крачка за нея -един голям скок за човечеството

...и запазва семеиства! Tолкова години след началото на проектa дискусията за него е безсмислена. Yспех на всички!

Поздравления за инициативата! За съжаление репродуктивните проблеми са все по-често срещано явление, не само по света, но и у нас. В същото време в България не се говори достатъчно по темата, има неразбиране относно процедурите, от там често и заклеймяване на хората, които не могат да заченат и се подлагат на тях.

глупости. мисля, че никой вече не подлага на съмнение 'ин витро' - където и да е било в света. подлагат се на съмнение сурогатните майки - когат служат за разплод на хомосексуални семейства, подлага се на съмнение клонирането - и при двете се използва ин-витро. Но самият метод, когато нормално, хетеросексуално семейство не може да има деца - не.

Изчакай да видиш още безумни коментари тук и ще разбереш че не са чак такива глупости. Вече се появи един такъв - "хора без души". Аз искам да добавя обаче, че доскоро нямаше разбиране по темата. И сега не се дооценява проблема защото не се обръща внимание на мъжете (пък и те самите не обръщат внимание на себе си). Продължава да битува мнението, че главно жената е проблем при забременяване, а още малко хора си дават сметка че проблемите са по равно, тоест, трябва повече внимание да се обръща и на мъжете. В България изобилства от гинеколози, но я кажете колко андролози могат да се изброят?