Деца от бежански лагер сътвориха 100 мартенички

Близо 150 деца бежанци от центъра за временно настаняване във Военна рампа се включиха в инициативата „Мартеници за мир и толерантност”.

Обратно в новината

Коментари - Деца от бежански лагер сътвориха 100 мартенички | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

наистина, от цялото си сърце пожелавам на тези деца да не останат в България! Заслужават нормален живот, в държава в която ще ги третират нормално. Българите са лоши, злобни и расисти, а тези деца са преживяли достатъчно :(

Става дума за дечица, които са правили мартенички, за Бога! Ако това не е трогателен жест, здраве му кажи! Как може да плюете срещу такъв жест и изобщо срещу ДЕЦА!???

Изчакай да пораснат и ще разбереш.

Докато чакаме да пораснат отделени и озлобени, знаещи само лошия живот от който са избягали и още по-лошия, който са намерили, можем да им дадем спомени за забавни училищни дни, за хубави празници, за любими, сладкодумни учители и добри хора, които са им показали български традиции, които са заобичали и са благодарни, че са пораснали ценени хора - "Каквото посееш, това ще пожънеш." Тези деца са тук - по-добре да направим най-доброто което можем, а то е да не сеем зло в младите им сърца.

Не всички стават като теб, като пораснат!

Бежанци в България няма ! Как не го разбрахте за една година ?! У нас незаконно са влезли нелегални имигранти ! И е крайно време да ги експулсираме по живо , по здраво с по една мартеница : ) Със здраве !

Точно незаконните имигранти се наричат бежанци

Двете категории са с коренно различен юридически статут ! Аспарух е прав , в България няма бежанци , а НЕЗАКОННИ ИМИГРАНТИ !

какво е да си толкова ограничен умствено и с такава дребна душица? разкажете ми живота си, имам 5 мин

Те са Емигранти, а не имигранти. Разликата между двата вида миграция е огромна. Ограмотете се малко.

Xубаво е да се работи с децата, да се учат на нашите ценности и традиции. децата не са виновни!!!

Уф, горките хора, какво им дойде до главите ... Кошмар!

Добра инициатива,българите са велик народ,научили сме на мартеници и древни ритуали траки,славяни,кръстоносци,кумани,черкези,турци,гърци,евреи,арменци,ще научим и сирийците,политиците -некадърници да не пречат,пратете истинските бежанци по селата,да контактуват с истински българи и да усетят топлота и човечност

Не само техните родители се чудят, а се чудят и тези родители които са родени българи, потомци на българи и са родили децата си в таз ненормална държава.... Може ли хора нормални, без психични отклонения, в разцвета на силите си с по няколко висши образования да нямат нормални доходи за да могат да издържат по 2 деца в семейство ? Значи е по-добре да си бежанец в таз държава, да си крадец , убиец, сводник или проститутка???? На такива "ценности" ли да уча децата си? Да им повтаррям непрекъснато че няма пари за това или онова елементарно нещо.... Така ли да им изграждам самочувствие???

Пич, ти вместо да разсъждаваш - напусни БГ. Всичко е в ръцете на индивида. Не обвинявай никого. Аки си зле, само ти си си виновен

Добре, ама защо не ходят на училище? Май наистина сме най-тъпото и некадърно племе, щом не можем да организираме нормалния живот на няколко хиляди нещастници, а ги държим затворени! ДАЙТЕ ИМ СТАТУТ, МАЛОУМНИЦИ!

Не им давайте никакъв статут. Върнете ги там от където са дошли

и вие с тях! там от където са дошли е курорт, ще ти хареса, мизерник

Децата най-лесно усвояват чужд език.Нека някой се занимава с тях.Толкова безработни учители има.Хем ще им намерят работа,хем децата,ако не тази следващата година,ще тръгнат на училище,но с някакъв запас от езикови знания.Така,тези хора ще търсят работа,говоря за родителите и постепенно ,ще се оттеглят от издръжката на държавата.Така,ще се види,кой наистина са нормални семейства бягащи от войната,кой са криминални или други.Защото последните два вида нито ще искат да се интегрират,нито ще учат.

аз и'м преподавам бг език...но нали се сещасте...лдоброволно....а сум на вузрасдт и бе здравни дори....но с ериплом от бг и ук.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не им искам мартениците, не ги искам и тях в БГ

лигльо!

Пижо и Пенда с бурка

Браво! Така или иначе ,част от тях ще останат в България,нека познават културата и традициите ни.В противен случай се очертават гета ,както в Европа.