Членове на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) и доброволци помагаха на най-малките обитатели на бежанския лагер да направят мартеници. По време на събитието те разказаха на своите малки приятели за българските обичаи и традиции, свързани с Баба Марта. Всички заедно, в продължение на 3 часа се забавляваха и твориха, като бяха направени повече от 100 мартеници.

На 1-ви март изработените мартеници ще бъдат изпратени до партньори, приятели и клиенти на членовете на БАПРА с призив да даряват по сметка на Български дарителски форум: IBAN: BG43RZBB91551061039424, BIC: RZBBBGSF. Дарените средства ще се използват за дейности, свързани с обучението и интеграцията на деца бежанци.

По думите на председателя на БАПРА Николай Неделчев благотворителната инициативата ще запознае малките бежанци с културата и традициите на страната, в която живеят.

Вижте снимки >>

Според коменданта на бежанския център Пепи Джуренов заниманията ще развеселят децата, тъй като повече от година част от тях стоят зад оградите на лагера.

„Безделието ражда порок. 24 часа в денонощието те се чудят, не само те, но и родителите им, нямат средства за съществуване, нямат с какво да се занимават..., коментира той пред "Дарик".