Годишната издръжка на кралицата - $60 милиона

През 2013/2014 финансова година, която приключи на 31 март, издръжката на британското кралско семейство е струвала 35,7 млн лири или 60,9 млн долара.

Обратно в новината

Коментари - Годишната издръжка на кралицата - $60 милиона | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв баланс запазвате? След като всички дворци са с големи цени на билетите за посещение, а напливът, от личен опит видях, че е огромен, ами да работят кралските деца, синове и внуци и да не висят на данъкоплатците на джобовете. След като основната дейност на някои е да пътуват в чужбина и на ден да сменят по няколко тоалета, няма да ви има след още едно поколение!

първо себе си. Изписала си куп глупости. А тази институция я има от векове и за векове.

резултатите от последните допитвания в Австралия дали да се отделят от кралицата, едва закърпиха 51 %. Следващото поколение ще е на друго мнение. Няма нищо вечно на тая земя, както и монархията.

Тези машини за лай-а обвити в луксозни опаковки ги издържа половината свят. Крали, убивали и сега пак продължават. Зулусите навремето обаче им смачкаха фасона. Ще ми се и сега да им се случи същото.

най-хубавата новина е че инглизите отпаднаха от световното. Навремето много харесвах тази нация, но мнението корено ми се промени откакто имах досег до няколко индивида. Като са балъци ще издържат кралици,принцове и сервитиорки.Те бачкат от сутрин до вечер,а хранят после монарсите

А какво е мнението ти за българите?

...къде контактуваш с индивидите-на ягодите или в кралския морски музей.

Не се тревожи за мен къде съм контактувал. А ти гъзолизецо ходи ближи подметките на работодателя си ,че те храни. близи гъ,а на индииците и африканците в тая пропаднала империя. Да живееееееее НОВА ЕВРОПА.

Всичката ви е наред, седнали сте да мислите кралицата.

CBuHEnAC

Най известните реалити звезди :) Биг Брадър пасти да яде пред тяхното изпълнение. Сигурно само от сувенири покрай сватбата на принца и сервитьорката са си избили издръжката за 10-15 години

Все ми е едно колко е годишната издръжка на кралицата!Англия е крала векове наред и още продължава,та все някак ще се оправят.

Айде спрете да ревете на чужди гробища. Само от посещенията от туристи на замъка Уиндзър се избиват няколко пъти по 60 милиона за година.

"Народът прост, животът тежък, скучен. Живот без маска и без грим " ... Нищо чудно, че от тук България се излива тая помия. Вместо да си изливате завистта, някой да се позамисли колко косвени приходи влизат в английската хазна от институцията 'кралско семейство', ако помислите например само за цялата туристическа истерия около кралското семейството, кралски символи и т.н. Само песента на Сид God Save The Queen е вкарала не малко приходи в англия :D .. . но кой да мисли . .

Хм. Навремето харесвах СексПистолс. Естествено, не съм давал пари за музиката им де. Ама сефте от тебе научавам, че съм ги харесвал щото споменавали кралицата в една от песните си.

по добре да плащам данаци на кралицата отколкото на боико,комънисти, търци и фашисти!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

anglichanite da zapochnat da investirat tia 60 milliona godishno v nauka naprimer, che niama po-goliamo maloumie ot tova da poddurjash 5-6 choveka, koito da prahosvat pari za 10 miliona dushi naprimer.

Тяхната наука и образование е доста на високо ниво. Именно за това българите с възможности изпращат децата си да учат именно в Англия. В България трябва да се обърне сериозно внимание на науката и образованието, тъй като опростачването е пълно.

1. най - верятно 5 от 10-те най - престичжи университети в света, са в Ангглия 2. с 60 милиона, ще издържаш 10 милиона души, ама друг път 3. предполагам, че процентно, ние даваме повече пари на наще хрантутници и тн. и тн.

Да им е честито на британците!

Боже, каква простотия се е изляла тук. Каква липса на култура! С изключение на три-четири нормални коментара, всичко друго е бълвоч на абсолютно невежи хора!

Ти ще коментираш ли нещо по темата или хобито ти е да коментираш коментираното от другите?

Просто правя социологически проучвания, но понякога лошото мислене и писане до такава степен надхвърля очакванията ми, че пускам и аз по някой коментар.

Много алчен тоя сбръчкан рептил , бе : )))) Мъдрият и древен Български род казва : Лаком .... , кръв .... : )))) Със здраве : )

древен да, но мадар ти на колко си? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Българските пенсионери се отнасят грижливо с разходите си, не кралското семейство.

крале , принцеси, магьосници ..... в 21 век ....требе да си мнооо кух

За магьосниците не съм съгласна...

Това са по около 170 000 долара на ден, к'во му плащаш ...

Баси, А на нашите 'крале' са 6 милиарда на година!

Това са 5 пенса за месец от всеки британец. Което е добра инвестиция. При република държавния глава струва най-малко двойно (защото му се плаща пенсия, която не е нужна при пожизнена позиция). Де и другите политици да струваха същото. Ама стружат доста повече. Само заплатите им са около 5 липи на месец, 100 пъти повече. Да не говорим че зулумите им могат да струват много повече, напоример няколко хиляди на всеки. Ако беше република

Те това е пенсия

Някой чете ли каква карета си е закупила тази дърта изкуфелница,и колко милиона струваше!???

Ако ти кажа, ще ти олекне ли?

...NOT SURE BUT BETWEN 3-13m.GBP ...!!! ..Nice....

ME

"За периода всеки британски данъкоплатец е отделил по 56 пенса или почти по 1 долар." Ето така предлагам и за нашите, по 56 стотинки на ДАНЪКОПЛАТЕЦ годишно, да покриват транспорт, ремонти и прочее. Обаче така колко пари ще им се съберат? 3 милиона (айде, нека е по левче)?

Статията е грешно написана. Във Великобритания няма 60 млн данъкоплатци, има 60 млн жители.

А ние за колко милиона дадохме имоти, къщи и гори на Симеон - крадльото от Мадрид - не са ли към 300.-400 милиона? А къде е бедна България и къде Британската империя.

...да пишете глупости и да злобеете, прочетете тук, в нета, нещичко за кралската власт във Великобритания и в европа. Създадена е през 774 г. и до днес работи за благополучието на поданиците си. Към Велика Британия влизат близо десетина държави, където всеки има работа и пари. Най-известната кралица е Елизабет първа, водила войни с Испания и разгромила Великата армада в Ла Манш. Хората управляват и получават пари според закони, приети преди столетия в кралството. Нямат нищо общо с нашите политици, нито със соцдържавите ни.

Да бе, политиците и кралицата направили Англия просперираща. Същите ку-ви като нашите са. Англия е направена от предприемачите, учените и бачкаторите. Политиците я превърнаха от бяла държава в африканско - пакистанско гето.

Получаваш голям + от мен! По същата причина и ние сме гето, благодарение на нашите избранници в парламента. Единствената цел на политиката е ДА ГЕПИ и да прецака тези, който не и ръкопляскат. Най-тъпото е, че все още има милиони лумпени...

...знаеш, едно си баеш. Тия предприемачи и учени благодарение на кого са имали възможност да работят и правят блага. Във всяка държава първо е държавното устройство със закони, които позволяват на поданиците да се реализират в своята област. Затова всички институции са кралски ВВС, кралски флот, кралска академия на учените и т.н. А пакистанците са навлеци като нас от по-ново време, гладни, дето търсят прехрана.

Малиййй, що манекенки мога да издържам с тия пари!!!

Тц, не става само с пари, трЕбва си и Пищов ;)

Като си седна на портфейла и стана 2.40 знаеш ли къФ ПищоФ ще видиш. :)

Като треа и е-ачи ще им наема! Ей не знаеш ко нещо са парите!

КОЛКО Е ГОДИШНАТА ИЗДРЪЖКА НА НАШИТЕ МАШИНИ ЗА ЛА*НА В ПАРЛАМЕНТА, МС И ПРЕЗИДЕНСТВО?

Няма по-тъпи от англичаните. Дондуркат си търтей и се хвалят с тази вековна традиция. След тях сме ние, с нашите пристрастия и залитания по този или онзи политик. За Бог сме е дни и същи, а величаенето на някой си е заболяване, което се нарича аборигенизъм.

Дундуркането, величаенето и паразитизмът нямат нищо общо с кралската институция. Тези хора имат задължения, авторитет и реално влияние за страната си. Представата ви за лошите крале и кралици е от приказките и говори за липса на всякаква представа за действителността!

Представата им за лошите крале идва от комунизма, не от приказките. От едната страна са кралете и царете, от другата е пролетариатът. А пролетарият иска всички да са пролетарии!

Обществен паразит!!!

тея пари десетократно с обществени контакти и с влияние, докато наште селски тумбаци и кожата смъкват на народа, крадат милиарди , икономиката закъсва все повече и повече , непрекъснато се бутат за избори, но си нямат на идея как да подобрат положението, единственото което ги интересува е кой да седне на общвствената софра и започва якото плюскане, сега ще видите ББ като се върне на власт, няма да му стигнат Фалконите.

си ги изкарва кралицата, нещо не ми е ясно

... туристи

Голяма част от парите се използват за ремонт на дворци и т.н. Те са туристическа атракция и национално богатство. Кралското семейство има представителна функция, реално и работата му е да създава контакти. Нима има ли някой в днешно време, който да подценява ползата от това да имаш връзки?

Нали си оправихме нашата държава, че сега поучаваме британците... Я сметнете Орешарски колко ви излезе за една година...

Аз си мислех че ние сме тъпи с нашите цигани ама тея ингилизи хич не падат по-долу.

Много забавно сравнение, за което не може и дума да става реално.

Е кво дали ще храниш милиони мангусти или само тоя дърт киликандзър и грозните му отрочета... е верно бай мангау влиза по дворовете ама па тая се вози на хеликоптер и харчи за шапки...

Ние сме тъпи, като тях, но с нашите политици и партии.

Живот си живеят тези. Нищо не работят, а непрекъснато си правят почивки и екскурзии....А половината британци ги боготворят...

Това са най-големите социални помощи, които съм виждал. По-големи паразити май няма.