Най-лошите навици, които скъсяват живота

Има добра причина да се избягват навици като пушенето, безразборното похапване на вредни храни и продължителното седене.

Обратно в новината

Коментари - Най-лошите навици, които скъсяват живота | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези неща вече сме ги чували Н-брой пъти. За храната - то не че имаме особен избор с тези боклуци на високи цени и с тези ниски доходи. Народът масово консумира най-евтините и вредни храни, защото няма избор!!! Бърз пример - вече къде ли не и колко ли не се е изписало и изговорило за маргарина, но МАСОВО се консумира!!! И още нещо - американците като са толкова дебели, защо си живеят нормални години? Не казвам, че човек не трябва да се опитва да живее по-качествено, но просто това става все по-трудно. Медицината напредва правопропорционално с темповете на затлъстяването. Едно време като не са били затлъстели хората, защо са умирали млади?

Стоял човек на гробището и гледа идва погребение.Приближава и пота:тоя човек пиеше ли,пушеше ли?Да!-отговарят му.Човекът се замисля.След половин час идва друго погребение.Човекът пак пита-пиеше ли пушеше ли?Не-отговарят му.Човекът се успокоил и си казал:За половин час живот заслужава ли си лишението!

Забелязал съм, че най-много ми вреди гадния злобен характер на шефката, мръсното лицемерие на кмета, който я назначи заради, щото тя му плати, крадливите отвратителни политици, които ни изяждат ушите и цялото чувство за несправедливост, което се натрупва в душата ми поради гореспоменатите факти!

Значи истината е, че на този свят има едно единствено сигурно нещо и то е, че ще се мре. Не е ясно кога ще бъде изпълнена смъртната присъда обаче, но нищо и никой не ни гарантира, че ще доживеем утрешния ден. Затова статистиката ми се струва странна. Данни се събират за отминали периоди от време, но нищо не гарантира, че след като са били валидни за поколението на дядо ми, ще са валидни и за моето, предвид изменението в околната среда например. Колкото до т.нар. здравословни навици, ами то е въпрос на хигиена, ако се стремиш към някакво качество на живот, полагаш някакви усилия и пак нищо не ти гарантира, че няма да се "похарчиш" я с недомислене, я заради привидно независещи от теб фактори. Сложно ...

ха ха как звучи -качество на живот.... Хора слезте на земята, вие сте в измисления свят-качествен живот, не ставайте сноби. Познавам много хора с тъй нареченото качество на живот, даже вече са се психясали на тази тема и стават смешни, а най-лошото е , че понякога въпреки качеството им на живот, се разболяват безвъзвратно.

Тъй нареченото качество на живот?!! Какво е "тъй нареченото качество на живот"? Не е ли е субективно понятие - нещо, към което всеки се стреми, според разбирането и силите си? Общото при всички е единствено, че се налага да се полагат усилия за потискане на деструктивния нагон.

- Следва ли да се намали употребата на алкохол? - В никакъв случай! Виното се приготвя от плодове. Брендито това е дестилирано вино. Това означава, че от плодовете е премахната водата така, че да извличате максимална полза от тях. Бирата пък се прави от ечемик. Затова не се лишавайте и от нея. - Каква е ползата от редовните спортни тренировки? - Моята философия е такава: ако няма болка - не правете нищо. Вие сте си добре. - Вреди ли консумирането на пържено? - В днешно време храната се пържи предимно в олио. Което е с растителен произход и продуктите, които се подлагат на пържене, се напояват с него. Как може да бъде вредна допълнителната растителна храна? - Как фитнесът помага да се намали наднорменото тегло? - Абсолютно никак. Единственият резултат от упражненията за мускулите е, че се увеличават техните размери. - Шоколадът вреден ли е? - Шоколадът се състои основно от какао - също растителна храна. Прекрасен продукт, употребата на който ви доставя наслада и щастие. Животът не трябва да бъде пътуване към гроба с цел да пристигнете там в добро здравословно състояние, с привлекателна и добре съхранила се външност. Най-добре е да тръгнете по пътя с чаша бира в едната ръка и вкусен сандвич в другата и да го завършите след безкрайно практикуване на секс, с напълно уморено, използвано тяло. И да признаете накрая, че това е било едно прекрасно пътешествие и наистина си е струвало да го изживеете. - Какво бихте ни посъветвали още? - Ако дългото ходене пеша беше толкова полезно, то пощальоните щяха да са безсмъртни. Косатките плуват цял живот, ядат риба и пият вода, но въпреки това са дебели. Зайците бягат и скачат без почивка, но живеят не повече от 15 години. Костенурките са мудни и бавни, не бягат и нищо не правят, но въпреки това живеят по 450 години.

Аз познавам няколко отрови, който се състоят само от естествени по произход съставки, но комбинирани и обработени по определен начин. Та ти предложа да опиташ и от тях, като те уверявам, че докато не изпиташ болка, няма от ккаво да се притесняваш? Ти тъпак ли си, или се рпавиш на тъпак?

А ти си опериран/а от чуство за хумор.

Ще задам един глупав въпрос: Ако не пуша, не пия, ям здравословни храни, спортувам, но живея под ужасен стрес в милата родна страна- до колко години ще живея. Вероятно при тези условия ще умра млад, здрав и красив. Иначе ако нямаше стрес, но пуша, не спортувам, ям луканки, баници, свински пържоли и т.н. , ще умра на 90- стар и вече грозен.

се!

Мислех, че всеки нормален човек разбира: всеки вреден фактор вреди. Защо тогава се опитваш да навреш един фактор като вреден, а да омаловажиш други вредни фактори с това. Не е разумен подход. И пушенето, и вредните храни, и обездвижването, и стресът - всичко това са вредни фактори. Защо вкарваш един, за да омаловажиш други от тях? Не става ясно. Вероятно просто манипулираш сам себе си, защот оне искаш да се откажеш от някоя вредност. Но това е глупаво.

Оставям на вас да си живеете здравословно, пък аз ще умирам от вредности, е и по-цял ден ще работя, за да мога да изкарам някой лев- да платя данъци и осигуровки, за да могат здравословните да живеят по-дълго, като цял ден мислят коя храна да ядат, вредна ли е или не, какви движения да направят, за да преборят и МОЯ стрес и т.н. Е хайде живи и здрави да сте, за да има поне кой да ме погребе-образно казано

Ай, не се прави! Не спортуваш достатъчно явно. Стресът се бори със спорт, иначе стресът преборва спорта и ставаш дроб.

"......За пример учените дават жена на 75 г., която има шанс да живее още 10 години, ако води здравословен начин на живот. ..." Чудя се тези, които пишат статиите дали ги четат ??? На базата на горния цитат аз сега като сам на 89, ял, пил и се веселил досега, ако започна здравословен начин на живот ще изкарам до 100 години !!!!!

"За пример учените дават жена на 75 г., която има шанс да живее още 10 години, ако води здравословен начин на живот. Нейните шансове обаче намаляват с повече от 60% ако не се възползва от съветите за здравето си." Какво да се коментира? Жена на 75? Тя... иска ли още-малко... повече от 10 години да тежи на себе си и на близките си? На това, живот ли му казвате?

Иванова, ама Вие сериозно ли мислите, че като човек е на 75 години не е нужно да живее, защото тежи на някого???

Най-лошия навик според мен е глупавото търпение ,което ние българите чудовищно отвратително понасяме така наречените политици...И които ще ни закопаят....Бог да е на помощ....той не забравя,а само бави.....Дано ги смаже и затрие....дано....

Luna0102

На мен една гледачка ми каза че ще живея до 100. На мен обаче ми се виждат доста и ще се постарая да ги намаля с 10 години.

Мисля че най-лошият навик е да се търпят политиците. Те образуват нерви,киселини,вредни емоции,стрес.

Значи мъжът ми имаше една стара леля по линия на баща му, която бе родена през 1913 година..почина миналата на 99г. един месец преди да чукне 100г...не знам какви проучвания и на кой са ги правили, но тази жена може да се орхарактеризира с една дума бохем, пушеше, пиеше вино, хапваше до последно не всеки път здравословно според мен, ядеше и месо, жена на живота пътувала много насам натам по света..преживяла две войни, глад , бомби, не знаеше естетвено какво е това фитнес, козметик, пилатес, интернет...но си живя в пълна сила до 99 си година...защо почина ли, ами падна счупи крак за жалост, поду се...залежа се, хвана пневмония, излекуваха я с антибиотик, лежа в болница..но най накрая сърцето нещо отказа взе да с епълни с вода и така си отиде за една вечер , в пълно съзнание , с глава на мястото без алцхаймер, без старческо слабоумие...с една дума каквото ти е закодирано....а моя леля милата не пушеше, не пиеше водеше сравнително здравословен живот разделно хранене си замина на 60..като последните две бяха трагични не навлизам в подробности...

Ами не мислиш ли, че описаното от теб, говори за големи изключения от правилото?!

Не е никакво изключение! В моя род има аналогични случай, като хората през 80-90% от живота си са употребявали храни незнайно защо нарочени за вредни!?!?! Знам и няколко такива свързани с хора извън рода ми, за да не каже някой че това е ген и е изключение.

Не пия. Не пуша. Спортувам и нямам наднормено тегло. Ще умра здрав, покосен от нерви заради неразбирането с какво заслужих тези политици и този кучешки живот?!

тия учЕни откъде знаят колко години живот ми е отредил оня отгоре , за да твърдят ,че ще живея по-малко ако не живея здравословно ??? нека ми кажат "ще живееш до Х години" и да видим ще познаят ли. според тях живея нездравословно което означава ,че ако не достигна тези Х години значи ще познаят. :-) съгласен съм на експеримент

НАС ТОВА НЕ НИ ЗАПЛАШВА!! БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ОТДАВНА МУ Е НАМЕРИЛА КОЛАЯ-ТЯ С ВСИЧКИ СИЛИ ПРАВИ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИНА НЕВЪЗМОЖЕН ДА ДЕБЕЛЕЕ!! ПО-СКОРО СМЕ ЗАПЛАШЕНИ ОТ ИЗМИРАНЕ ОТ ГЛАД!! НО ПЕДИ ДА УМРЕ ЧОВЕК ОТ ГЛАД-ТОЙ СЕ ПОДУВА, МОЖЕ БИ ТОЗИ ЕТАП У НАС ПОГРЕШНО СЕ СМЯТА ЗА НАДЕБЕЛЯВАНЕ!! И ОЩЕ НЕЩО: "ЖУРНАЛИСТИТЕ"9ТАКА ЗАГРИЖЕНИ ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЖОБОВЕ, ПРАВЯТ ВСИЧКО ДА ОТКАЖАТ ХОРАТА ОТ НОРМАЛНИТЕ ХРАНИ, ЗА ДА ЛАПАТ БОКЛУЦИТЕ ОТ КУТИИ-НА ТЯХ ИМ СНАСЯТ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ТЕЗ БОКЛУЦИ!

Докато се научиш как да живееш, младостта е свършила, а като си дърт е все едно ...

Мда, така мислиш докато си млад. А като станеш дърт, вече не мислиш така. Ако ти се случи да одъртееш, ще го разбереш. Познавам не един и двама такива, не една и две такива! Ще се изненадаш какво глупаво съждение си изръсил! ;-)

Е, щом ти си казал, значи е така.

who wants to live forever...

I do!