Зеленчуци, които хидратират по-добре от вода

Хидратацията е много важно, особено през лятото. Поради честото изпотяване тялото се нуждае от повече течности.

Обратно в новината

Коментари - Зеленчуци, които хидратират по-добре от вода | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На мене д-р Радева ми е забранила да пия вода ! Може само алкохол! Нали се сещате за тази култова реплика.

Тиквичките не хидратират, а мощно дехидратират организма, независимо, че са пълни с вода. Всички видове - и зелените и оранжевите, пържени, печени или варени - действат по един и същи начин.

секс, ама зависи с кого/ към " повече секс"/

ето, знаех си. шопската салатка е пенкилера. хем домати, хем краставици, хем сиренце (калций, солчица и прочее, за да не се деминерализираш). ще си спазвам старите български традиции.

И малко зехтинец - за европринадлежност ... Защото те доматките турски, краставичките македонски, сиренцето растително ли беше, какво ли ...

А бе една ракийка като сипе си е баш българска!

Зеленчуци, които хидратират по-добре от водата ..., защото съдържат висок процент вода? Това някакъв виц ли е? :) Иначе аз съм привърженичка на разнообразното хранене. Сурови, готвени, важното е да ядем плодове и зеленчуци :)

Не бе-е, освен, че съдържат много вода, имат и свойството да поддържат оптимален воден баланс в организма!

Абсолютно поддържам тезата, че ако сте предимно на суровоядство /80-90%/ - няма как да сте закръглени - ще сте стройни, но и не с толкова опъната кожа на лицето, колкото би ви се искало. Аз лично предпочитам - стройна и с малко бръчки, отколкото закръглена и с опъната кожа...Въпрос на възприятие и вкус...

То и самия човек знае кога си се чувства най-добре, дето се вика в кожата си ;)

Да хидратира по-добре от водата? Малко ми е странно това твърдение. Мога да го приема ако има някакви вещества, които задържат водата в организма. Но това принципно не е много добро за него.

Аз не се "състоя от вода"! Аз съдържам вода :)

Дир, некомпетентни сте до налудничавост. НИЩО не хидратира по-добре от водата.

Водата съдържа вредни химикали и тежки метали!

ХАХАХАХАХА ...Чешмяната вода може би!

Както каза Читател, няма по-добре хидратиращо нещо от водата. Не знам от къде ги изравяте тези факти.

Може би имат превид, че водата от тези зеленчуци се абсорбира по-добре от организма.

Ако човек се храни предимно с плодове и зеленчуци, без термична обработка под формата на "манджа", а само на пара или варене, а тези, които позволяват - сурови, ще запази младостта си дълго време. Изпробвала съм какви ли не диети, хранителни режими, единственото, което ме кара да изглеждам със свежа кожа е храната-плодове 80% и зеленчуци - 20%. От готвените манджи органите и кожата остаряват. Трябва да се храним с проста храна, за да бъдем млади и свежи. Дълго бях пред дилемата слаба на солети и кафета или леко закръглена, но на балансирано хранене. Установих, че дори и закръглена имам по-свежа кожа от жени, които са с по 20кг. по-слаби от мен. Това е от начина на хранене.Важното е да си здрава и свежа, с изпъната кожа-това го дават плодовете и зеленчуците. Може да използвате и крем за лице от 5 лв., важното е вътрешната поддръжка на хидратация. Успех, момичета. До тези изводи стигнах с много експерименти върху себе си. дано успея да помогна на някой :))) Хубав ден на всички:)))

Лошо няма човек да се грижи за себе си и се храни приемливо "сдравословно", но още по-важно е да не откача на тази тема - в смисъл да става мания и вместо положителната страна да почне да си вреди като лишава организма си от нещо за сметка на друго - или казано от всичко по малко!

Съгласна съм с повечето казано от теб, но ми се струва, че пропорциите плодове-зеленчуци не са верни. Доколкото знам превесът винаги е в полза на зеленчуците. И още нещо - ако наистина си предимно на сурова храна, не би трябвало да си закръглена

Зависи, зависи, зависи колко олио или майонеза или сметана слага в салатата.

ти си с изпъната кожа защото си "закръглена".

Ако са ти големи циците, няма как да не ти е изпъната кожата.

Експерименти, експерименти, експерименти, защо бе, момичета! не може ли просто да слушате организма си, той си казва с какво да го захраниш. Какво му е хубавото да го лишиш от малко месце от време на време или от един шоколад. Няма ли значение и удоволствието в краткия ни живот или е по-долре да го прекараме в експерименти и изчисления? Едната умереност не стига ли? Не е ли достатъчно просто да не сме лакоми, просто да не преяждаме, просто да не ядем често безспорно вредни неща? Сигурно и едно питиенце не си разрешавате или едно сладоледче... Както искате, естествено, но на мен ми се вижда стерилно това поведение. И съм сигурен, че води до промени в характера. Или може би такова поведение се поддържа при наличие на определен тип характер!

Козметичка е написала "Ако човек се храни предимно с плодове и зеленчуци", което не изключва и малки удоволствия, предполагам. Аз също се храня на този принцип и абсолютно мога да потвърдя, че кожата изглежда по свежа и жизнена. Относно малките удоволствия, да хапвам и сладолед, месо само на Гергьовден, Великден и с доказано домашен произход. И разбира се хубаво червено вино с отбрани сирена.

Много точно казано!

и повечко секс