История на пицата: Как започва всичко

Съвременната пица се появява за пръв път в Италия.

Обратно в новината

Коментари - История на пицата: Как започва всичко | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един готвач бил толкова несръчен,че всичките му продукти се търкаляли по земята....Един ден изтървал и парче тесто,по което се залепили всевъзможни допълнения. Та така се е родила пицата. Няма данни за народността на готвача :)))))

Лорд Сомърсби?

това за произхода на пицата от Китай се сещам от къде идва. Бъркат фактите за спагетите с тези за пицата :D

:)Гранде България и голямо БРАВО на ИТАЛИЯ ПРИЯТЕЛИ ...производство качество вкусно... , ПИЦА това е само една част от кухнята!България и Италия не преувеличавам .

Е, стига де! Нали ментетата се правят след оригинала, не обратното. Или това ша да е първи случай в историятя - ментето преди оригинала!:-) :-)

Последно : Къде е възникнала ??- моля вижте първото и последното изречение ;)

Съвременната - в Италия. Първата - в Китай. За повече въпроси - обръщайте се към Дир ;)

Абе, рових са в нета, ма нийде не видех Китай?!:-) Египет, Вавилон, римляни, елини и вся остальная сволач са си праили некви първообрази на пици, ма китайчета не видех. После идват неаполитанците, ма бая по-рано от 19-ти век, баш у 17-ти. Сигур щот са немали домати, внесени от Америките у Европата около 1522 година. :-)

Е, ние няма да го търсим - произхода - в Китай, версията за Италия ни удовлетворява!

А защо произходът на пицата да не се потърси у нас или в Македония. Колко му е, какво му плащаш? Все ще се намери един нашенски професор да каже, че е така.

Пицата е едно от най хубавите творения в рецептите за готварство. Добре че е измислена !!!

Абе, както винаги сме добре информирани от дир-а. :-) Толкова изчерпателно, че ако не си потърсиш сам инфо в нет-а, ша си тънеш в блажено невежество.:-)