Учени установиха по какви критерии хората си избират домати

Американски учени са открили какви критерии ръководят хората при избора на домати.

Обратно в новината

Коментари - Учени установиха по какви критерии хората си избират домати | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тия ненормалници, що не вземат да изследват разни болести, ами се занимават простотии

Когато видя някой да купува през зимата големи, гладки като пластмаса домати, които приличат на нарисувани, знам, че тези хора се хранят лошо. Те не подбират много-много. Интересното е, че това са често хора с пари - примерно влиза в плод-зеленчука и пълни торбите с изкуствените домати, краставици и салатки и оставя там няколко десетки лева за тези боклуци. Доматчето е хубаво, когато е градинско - цветът му не е съвсем равномерен, понякога има петънца някакви, неугледничко е, но си е истинско и много вкусно.

Моля да споделите опит - откъде през зимата мога да купя градинско доматче, с неравномерен цвят и малко неугледничко, но истинско? Защото съм от тези, които през зимата пълнят чантите със съвършени домати, ама, честно казано, други (през зимата) и не виждам!

Моля Ви, станете учен, завършете Харвард или Оксфорд - надеждата ни е във Вас!

Баба ти не е яла пресни домати през зимата, а изсушени, или консервирани...:)

+но. Много са ми странни тези хора дето през зимата си купуват домати без вкус, а лятото им се дояжда кисело зеле примерно. Всяко нещо си е вкусно и полезно през сезона. Затова се радваме на умерен климат и четири годишни времена.

Да, мога да споделя моя опит- т. е. това, което аз считам за правилно. Домати имаме възможност да ядем от юни до октомври. Не е нужно да го правим и през зимата. Вие сам казвате защо - защото през зимата НЯМА. Аз лично през зимата ям цвекло, зеле, моркови, ряпа и понякога китайско зеле. Малко кисело зеле отвреме-навреме също. Домати и краставици не вкусвам, ама те не са и вкусни, как ги ядете!

Целта оправдава средствата:)

През септември си правиш салца- това са смлени домати с малко сол . По желание можеш да сложиш зелени чушки и магданоз. Сипваш в бурканчета и вариш. Зимата слагаш малко кромид лук и олио и става салата. Можеш да си направиш миш- маш с яйца. През цялата зима се използва в готвенето на почти всички ястия. Ако доматите се прецедят се използват като доматен сок- подходящ за деца и възрастни. Със сигурност консервираните домати не са по- вредни от пресните, които се внасят когато е им е сезона.

Нямам нищо против консервираните. Обаче ставаше дума за пресните. И аз казах "не" на пресните през зимата, защото са изкуствени

пълно е с наивници, които вярват на реклами и измамници. Агрономчето Мермерски - пръв лечител на бабичките, например