Учени установиха по какви критерии хората си избират домати

Американски учени са открили какви критерии ръководят хората при избора на домати.

Обратно в новината

Коментари - Учени установиха по какви критерии хората си избират домати | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пълно е с наивници, които вярват на реклами и измамници. Агрономчето Мермерски - пръв лечител на бабичките, например

Целта оправдава средствата:)

Моля Ви, станете учен, завършете Харвард или Оксфорд - надеждата ни е във Вас!

Когато видя някой да купува през зимата големи, гладки като пластмаса домати, които приличат на нарисувани, знам, че тези хора се хранят лошо. Те не подбират много-много. Интересното е, че това са често хора с пари - примерно влиза в плод-зеленчука и пълни торбите с изкуствените домати, краставици и салатки и оставя там няколко десетки лева за тези боклуци. Доматчето е хубаво, когато е градинско - цветът му не е съвсем равномерен, понякога има петънца някакви, неугледничко е, но си е истинско и много вкусно.

Моля да споделите опит - откъде през зимата мога да купя градинско доматче, с неравномерен цвят и малко неугледничко, но истинско? Защото съм от тези, които през зимата пълнят чантите със съвършени домати, ама, честно казано, други (през зимата) и не виждам!

Баба ти не е яла пресни домати през зимата, а изсушени, или консервирани...:)

Да, мога да споделя моя опит- т. е. това, което аз считам за правилно. Домати имаме възможност да ядем от юни до октомври. Не е нужно да го правим и през зимата. Вие сам казвате защо - защото през зимата НЯМА. Аз лично през зимата ям цвекло, зеле, моркови, ряпа и понякога китайско зеле. Малко кисело зеле отвреме-навреме също. Домати и краставици не вкусвам, ама те не са и вкусни, как ги ядете!

тия ненормалници, що не вземат да изследват разни болести, ами се занимават простотии