Жените в развитите страни имат повече свободно време

Жените в развитите страни разполагат с повече свободно време, отколкото в предишни години, защото мъжете им помагат в домакинската работа, установи изследване.

Обратно в новината

Коментари - Жените в развитите страни имат повече свободно време | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Особено им се е освободило време последните 25 год., когато заприижда евтина прислуга от България, Румъния и др.

Да се изкажа за жените в Северна Америка. Имат свободно време, защото не готвят - стоплят полуготови храни в микровълновата. Не чистят - плащат на жена да им чисти веднъж в седмицата. Повечето не ходят на работа, ако имат по 3 деца - много скъпо излиза да плащат на бейби ситър.

хахаха, кои жени, че не тазбрах в кои страни точно мъжете помагат в домакинството, готвят, купуват подаръци и плащат на детегледачка или дом. помощничка?? моля пояснете с примери, защото там , където живея жените не разполагат с повече свободно време от където и да било другаде, поне докато се пенсионират.

Аааа, шетат си мъжете, шетат си. Не ги мислете.

Как 2 часа и 18 мин на ден??? Вие луди ли сте???Аз живея сам и посвещавам по около 20 мин. Какво правят още 2 часа??? И това е само помощ, т.е. жените отделят сигурно по 3-4 часа... Ебаси домакинството!!!

Вероятно е на седмица или месец...и е грешка в изписването на ден.

Ако се пресметне какво е правила една жена преди 50 години и сега резултата ще бъде една голяма нула. Или в днешно време работата на жените е едно голямо нищо. Всичко това се дължи единствено на техническия прогрес. Само си помислете за пералня и пране, готвене и съвременна готварска печка, шиене, бродиране и молове и т.н. А що ке отнася за свободното време на жените, то те го посвещават на това къде и с колко да се изпотрошат. За това в днешно време семейство и любов не значи нищо.

Бъркаш, неуважаеми и то доста!Всяка къща или апартамент се чисти ,за да не е мръсен.и бърсането на праха и метенето и забърсването на пода е последната процедура. Да ,вярно,пералната пере, но се простира и прибира пране, а и ютията не глади сама. Ами готвенето ,слагането , вдигането , миенето на съдове, на печката, на която готвиш, миенето на прозорците и прочие,подреждане на гардероби и шкафове, миенето на банята?И всичкото това след работа...

Чисти го рейнбоу, съдовете ги мие съдомиялна, маминка /тъщата/ готви, гледа внуци и т.н. И да след работа, която е безброй кафета и дрънкане на глупости с колежките се прибирате "супер уморени" готови да отровите живота на всеки нормален мъж. Съвремените жени не стажат за нищо. Само за задоволяване на физиологични нужди. Сори ама сами дерзаете в тази посока с криворазбраната еманципация.ХА-ХА-ХА!

Така е, а за каквото не стигат машните, сестрите от Китай са се погрижили да си го купим евтино, така че, кой ще седне да шие, плете и бродира...

Хората в малките градове също имат повече свободно време, защото не губят време за придвижване на големи разстояния и в задръствания по пътищата.