Почина най-титулованата аристократка в света

Испанката Мария дел Росарио Кайетана Фиц-Джеймс Стюарт, известна като херцогиня Алба, почина днес на 88-годишна възраст в Севиля, предадоха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Почина най-титулованата аристократка в света | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разгледах нейни снимки през годините.Била е наистина красива и нормална до 2010.След това се е обезобразила така зверски с пластични намеси в лице и тяло.Малко по-късно се жени за последния Алфонсо,заради който е превела приживе наследството на децата си.Всъщност ,тя е изперкала покрай Алфонсо ,искала е да се подмлади или той го е искал.Важното , е че и двамата са живели с Квазимодто в което се е превърнала след пластиките.Но понеже е мъртва.Бог да се смили над душата и.

Абе дир-ници, защо не триете обидните коментари за починалата жена, а моят, в който я сравних с Рон Пърлман го изтрихте?!

и вярно има хора дето реват ... аз се отказвам .. не мога .... човешката простотия няма граници ... испанци плащат данъци на краля .. после дукесата била щедра ... и са и останали ресто някакви милиарди ... тоя свят съвсем се сдуха ... наверно за еленка ... костовица ... ще ревем сто години

боже, защо ни мразиш? A? .......Тогава, за да умиротвори шестте си деца, силно разтревожени от намерението й да се омъжи, херцогинята на Алба предварително им разпредели състоянието си, което според медиите е от ш00 милиона до 3,5 милиарда евро. .........

И да е красива и бедна и да е грозна и богата,...жена ли е се ще се изгаврят с нея.

Важното е че е дукеса другото няма значение

Понеже представата за красота е индивидуална,няма да посочвам имена,но виждам,че най-красивите мъже и жени са дошли във форума на ДИР.бг да коментират външноста на 88 годишна жена.Браво,прави ви чест,прави ви велики,красиви и поне по-малко комплексирани,отколкото сте.Всеки има право на 5 мин.слава,получихте ги!D.I.P,Duquesa!

Грешка,D.E.P!

Кой се интересува дали е D.I.P. li Д.Е.П. ? Все едни и същи глупости си сътворила и една е омразата ти към хората.

Не мисля че представата за красота е относителна. Хайде да не се заблуждаваме. Хората имат очиииии. Винаги седят интееси някакви зад една подобна връзка не се заблуждавай.

Била е хубава като млада , но за съжаление времето е безпощадно , попитах мъжа си защо се е променил носът ми , изглежда ми по-голям от преди и на други , които познавах също, овалът на лицето ми е загубил някогашното си очертание, забелязвах го и в приятелките си също - отговори ми че гените работят, не се сърдя , грижа се за това , което имам , но не мога да спра процеса , не познавам хора, които да са го спрели , сори.

Извинете,не ВИ разбрах?Къде написах,че представата за красота е ОТНОСИТЕЛНА?Къде коментирах ВРЪЗКА?

тук не говорим за папата. била съм в испания. считат я за мумия, а и за кукундел.

кажи ми защо караян се е срещал с тази баба - колко и какви образованя има - все си мисля, че е от снобизъм.

ама ни дадоха да разберем, как така коментираме една особа, която от уважение не трябва и да поглеждаме без респект. за мен е искуфяла - може преди да е била много нещо,но за чии се омъжила. куфалница

моге да са избити наченките на аристокрацята ни от "отоманското присъствие", но способните и трудолиобивите бяха избити от комунягите.

Нихилистите виждат само наченки , не могат да разберат, че не се оцелява толкова века , делящ граница с многовековна империя, ако нямаш държава и силни управници каквато е била прабългарската аристокрация.Ама стига толкова, няма да се хабя за такива като тебе.

Личи си, щом са останали такива като тебе!

НА ПОВЕЧЕТО ДРАСКАЛИ ТУК ПРА БАБА ИМ Е МАЙКА НА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА , СПОРЕД ТЕХНИ ДОСТОВЕРНИ ИЗТОЧНИЦИ

На повечето драскали тука бабите и прабабите от достоверни източници, стари фотографии са хубави хора с българска, тракийска, гръцка.....кръв, не ни обиждайте.

ами раскажи ми ма-а-а-алко за живота на тази жена- дира да не показва само снимки на нея и жалкия и мъж - колкото и да е богат за мен е жалък.

не ми распряваите с кого се е срещала, а какво е направила с парите си - за сираци или са бедни и болни ги е дала. като гледам ги е дала на съпруга си - внук.

Да започнем с една поправка в дира - Дукесата започна да излиза с третия си мъж през 2011, а не 2001. Десет години са това Второ - за злобните и ехидни коментари от дира 1. Дукесата е много обичан човек тук и една голяма жена. Животът си го е живяла както е искала, а не според предрасъдъците на испанского общество. И не само заради парите, защото приятелството на Пикасо или на Джаки Кенеди не е въпрос на средства, нито на снобизъм.... 2. Има това лице не толкова от ботокса, а защото е прекарала инсулт и живееше с клапа в черепа, за да предотврати хидроцефалията, от която страдаше. 3. Кой от писалите тука е наследил от прадедите си /а не открадната от някой местен музей/ картина на Цанко Лавренов или първото издание на Рибния буквар ? 4. Сравнението между България и Испания е напълно излишно, защото е неприложимо. Исторически и социални фактори са ни направили различни, така че вместо да се опитваме да бъдем като другите, защо не направим нещо, с което просто да ни уважават такива каквито сме ?

Браво за коментара ви.Тук са останали хора,които съдят не само за човек, а за всичко само по ОПАКОВКАТА. Ако е лъскава,значи става и съдържанието.Жалко,но факт.

Нима....Направо си повярва , че ни срита по задниците с аристократичното си презрение.Испанската преса се занимава с живота и , пластичните операции, които били приблизително толкова, колкото книги е написала през живота си за себе си-44, още преди Холивуд да е чул за такива. Като си със синя кръв, какво правиш тук на софрата на плебеите, хайде къш, ние може да не живеем както искаме, живеем както можем и презрителното ти назидание не ни минава, ако беше по-умен щеше да не клатиш пръст върху другите и да говориш глупости -3. и 4.

Този коментар е чудесна илюстрация на всичко, което характеризира скота - простотия, жлъч, неграмотност и липсата на какъвто и да е аргумент в спора. Вместо аргументи, четем обиди. Вместо интелигентна позиция, виждаме воюваща простотия. Най-интересно ми е обаче желанието за изява пред широка публика - как все така става, че глупакът държи да покаже глупостта си?!?

Arkadiy Andreev

Друг от Испания.Та така си та я,на теб и подобните ти наистина ги срита.Това,което е написано е истина.Все пак ,ако знаеше,малко за живота на Дукеса Алба не би се засегнал-атолкова.

Ами що не дойдеш тука , за да "облагородиш" българския народ? гадни мекерета, вземете прочетете "пази , боже, сляпо да прогледа" - ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ НИЩОЖЕСТВА, НАТРЕСЛИ СЕ НА ИСПАНСКАТА ТРАПЕЗА И ЗАБРАВИЛИ ОТКЪДЕ СА. нЕ ЧЕ СЪРЖИМ НА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ДА НИ ПОМНЯТ, НО ПОНЕ СИ ЗАТВАРЯЙ УСТАТА.

Какво я осъждате дали е аристократка или не и била грозна и т.н., вижте колко пари е имала към 3,5 милярда евро - поживяла си е доста добре, а вие плюте тука в дира , това ще би остане.

ти никога няма да имаш и 3 лева и 50 стотинки като гледам колко си неграмотен/на

Със сигурност имам повече от теб, щото не съм дребно човече, което не разбира, че е важно сдържанието в такива неформални форуми като дира. Където трябва съм грамотен.

това са коментарите на най компетентните българи,откъде толова злоба намират,без да знаят нищо от живота на тази голяма жена,но да си коментират ей така ....национална черта !!!!!

САМО НА КАКВО ПРИЛИЧА С ТЕЗИ ЛИФТИНГИ, БОТОКСИ, СИЛИКОНИ!! ТОВА ДА НЕ ТЕ СРЕЩА, УЖАС. БОГ ДА И ПРОСТИ!!

Всичко все към вас самите и към България обръщате, независимо каква е темата. Това някаква диагноза ли е? И кой ви бръсне за сливи, въобще!!!???

да бе, да. съгласна от уважение. но защо се е омъжила за внук си. това е пошло.

Как се става лорд link

Срещу 5 кинта ще те направя лорд. И удостоверение ще ти издам от 1296 година.

Ако беше в Българиа сигурно педала Христо Сираков "Стоте манекенки" щеше да я напъпли!

Ако живееше в България тази женица с толкова много богатства, щеше да е най-ухажваната, най-възхваляваната,най-налаганата във всяко едно отношение.

Не ви ли прилича на княгиня Калина Сакскобурготска.

А Вие знаете ли какво е инбридинг?

значи си чувал термина и знаеш, че означава близкородствено съешаване, кръстосване, или размножаване при растения, животни, за да се "засили" някакво тяхно качество, белег и пр. при което, в поколенията- резултат от близкородственото размножаване, се наблюдава влошено здравословно състояние, намалена фертилност, или уродство! Дали пък искаш някой публично да ти посочи кои народи го прилагат на практика, или ...?! Странна е целта на питането Ти?!

Много прилича, сигурно и Калина ще изглежда така след няколко години.

Като се замисля,истински благородници у нас са били братята Христо и Евлоги Георгиеви. Дай Боже и тази жена да е вършила дела подобни на техните

А чий осиновени синове са били братята? Баща им е билн хайдут и е грабил де що може. Завщал им е голямо наследство и им е дал добро образование. Нещата в България винаги се случват по един типичен за нас начин, който не е никаква база за сравнение, за това как се случват нещата по Света.

Р.Р. Мисля, че името му е Вълчан войвода.

Хора, какъв е този стаден инстикт да мразим, обиждаме, нагрубяваме и оплюваме... Жената е починала, мир на праха й! Ако не може да изпитате съчувствие и съпричастност към близките й, поне имайте малко човещина и уважение! Какво толкова ви е направила или отнела жената, че сипете такава злоба на смъртта й?! И последно- част от проблемите в България идват точно заради липсата на аристокрация (цветът на която е избит от комунистите). Няма как да имаме истинска промяна, преди да имаме хората, които да я извършат. Който и скромен човечец да влезе в политиката ще бъде покварен и превърнат в крадец и измамник. Твърде често преди избори чувам, че няма за кого да се гласува- това е доказателство за думите ми. Вярно е, че аристокрацията е наследствена и това не звучи много справедливо, но е гаранция, че тези хора са били възпитавани от най-ранна възраст за обществени личности. Фактът, че имат имоти (замъци, дворци, културни ценности, акции) ги амбицират да развиват и обогатяват държавата си, респективно да увеличават стойността на притежаваното от тях. Жалко, че завистта и злобата ни заслепяват и не можем да видим тази страна на монетата. И да- Симеон не е пример за българска аристокрация! Няма как костите на баща ти да са разхвърляни и обругани по тази земя и ти да милееш за нея... Това го коментирах с познатите си още преди идването му на власт... Но човек трябва да познава историята си, за да може да прави подобни анализи...

Абе Монархист , бегай към Андора и там начело с цялата аристокрация си живей...аман от "псевдо-монархисти" дошли от всички крайща на селско-стопанска България.

Би ли ми обяснил как един човек се определя като благородник? Май бедни първоначално благородници няма. Според мен натрупвайки си богатството по неведоми пътища,в един момент той се замисля и за отвъдното и с цел застраховка започва да дарява на църквата.И хайде хоп като си плати достатъчно и става благородник.Ама това ,че за да забогатее може да е колил и бесил,няма значение

Жоро, каква аристокрация българска са избили комунистите, хайде още малко помисли.Припомни си българската история, кои са истинските и царе и от кога си нямаме аристокрация, българска .

Верче, остави го Жорето ..той е заблуден. Ама ,като прочете учебника по История, ще разбере някои неща.

Каква бг аристокрация?! Не ме разсмивай. Бг аристокрация е унищожена от турците в края на 14 век ,някои са заселени някъде в Анадола и са претопени. Царедворците на Кобургте са селяни.

Вяра, във всяко общество има привилегирована класа, състояща се от знатни семейства, които съставляват Аристокрацията. В българската история има безброй примери за това. Още от времето на Кановете, Хановете, Князете, Царете в България. Какво е за Вас Аристократ?

Жоро , жорооо...къде си тръгнал бе.

Жорка докога братче сам ще си цъкаш плюсове,А?

Съдейки по снимките - не само е починала, ами вече е и възкръснала, че и остаряла отново.

дя-до

Господ да се държи здраво, че като я види да не се гътне от облачето.

Чакай,забравих,че и в България си имаме лорд -Евгени МинДЖев-Съединителя(в превод:долен ляв педал)

TIREX

подобаваща илюстрация на Дарвиновата теория за маймуните аристократ такъв само щото е син на баща си..като мадритския крадец..баща му виновен за 2 национални катастрофи синът за още 1...

Евалла на жената!Да почива в мир!

Козметичните операции не прощават.

ПП: Извинявам се! Пропуснах. Лека и пръст на дамата!

Бог да я прости- смъртта не я е страх и прибира всички, а също не се притеснява от конкуренция.

Типи Хедрен на 84, все още е хубава за годините си, а дъщеря и , която харесвах преди да се промени след пластиките и да придобие общи със всички , подлагали се многократно на тези интервенции, черти.Всички почват да си приличат.Бандерас беше казал, ставаш и не можеш да познаеш човека до себе си , който до вчера си харесвал. Не е от старостта, свикнали сме да гледаме сбръчкани старци, сряскаща е неестесвената промяна към по-грозно. Била е хубава като млада , лека и пръст.

Всъщност покойното същество има характерните черти на рептилоид,каквито са всичките така наречени аристократи на клетата ни планета.

Такова чудо да не ти е в къщата

НЕ Е ИСТИНА КОЛКО СТЕ ПРОСТИ!!!

ТИ ДА НЕ БИ ДА СИ СЪЩАТА МАЙМУНА?

Отвратително тъпи лумпени. Нямат никакво уважение към паметта напочиналата жена, поне заради това, че е била добър човек!

И какво като е починала-значи много хубава и благородна.Нищо лично към тази жена Всички ще умрем-значи на Земята няма лоши хора. Хитлер и той не е жив,значи и той е хубав човек

Ти приятелка ли и беше, или усети по друг начин добрината и ?

дя-до

И кой всъщност ти каза, че е била добър човек? Няма богаташ добър човек. Това от мен да го знаеш.

Повече няма да плаши никой!

Това беше ДАМА,драги коментатори-с произход,поведение,маниери,не като кръщаваните в БГ известни селянки с тази ТИТЛА!И преди да коментирате колко е грозна,вижте снимките и от младини,пък вижте и тези на вашите баби(на тези години).Човек като остарее е нормално да не е красив(а и тя не претендираше за това),но тя остави цяла епоха след себе си,почивайте в мир,Херцогиньо!

И какъв е толкова тоя произход,как се изкарват тези милиарди? Защо при нас няма такива титли,като и нашите политици са направили същото количество пари? Те титлите според събраните пари ли се дават? Искаме и в България такива - "Баш крадец на Републиката"

Викат му аристокрация и съответните титли. При нас няма поради Османското робство. За разлика от цивилизованият свят, където само се сваля монарха, при турците следва и избиване на всички високопоставени. Нашата аристокрация е била боляри и др. но при изтребване и 400-500г време е нормално да се изгубят следите. И испанците са били завладени от араби, но са имали малко останало свободно кралство, което да даде крал и аристокрация.

......Ехх, Божее! Миг Джагар на човек не прилича от тия наркотици....Омацал се е до неузнаваемост,,,,

От снимката гледа образ на мъж с конска физиономия. Страшничкс.

това да срещнеш по нощите ... Ставаш друг човек.

Какво не и харесвате,вижте каква е изпъната,няма никакви бръчки Интересно,в първия момент като видях снимката,помислих,че Мик Джагър е ходил на пластичен хирург и се е окепазил

Без бръчките щеше да е интересна, има огнени очи. Но да не забравяме, че е ужасно стара, колко да е красива да тези години? Бог да я прости.