Средната продължителност на живота достигна 74.7 г.

Очакваната средна продължителност на предстоящия живот* общо за населението на страната, изчислена за периода 2012 - 2014 г., е 74.7 години.

Обратно в новината

Коментари - Средната продължителност на живота достигна 74.7 г. | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Родната стъкмистика в ход-нали трябва да се оправдае съществуването и.Всички жени в рода си отидоха рано -по на 60 години от "прекрасния"живот който се живее тука

Блажени са вярващите - АМИН

Когато много пъти родната ни стъкмистика ни повтаря лъжи, те стават истина и пенсионната "реформа" ще бъде съобразена с нея. Наистина геноцид върху населението. Когато всеки ден виждаме, чуваме колко млади хора умират как очакваната средна продължителност се еувеличила, двама умрели ги отчитат за един, не ми се разсъждава повече. По план затриват България.......господ да ги съди

Само за няколко години, вероятно от по-добър живот, средната продължителност на живота на мъжете, според стъкмистиката на властите, се е увеличила с 3 години, а на жените със 7 години. Съветваме НСИ да не участва в новия геноцид на българина.

По-рано България беше сред държавите с най-много столетници. А сега? Значи: живеем най-малко години, а годините за пенсия постоянно растат. Внасяш цял живот осигуровки, тъкмо се успокоиш, че си стигнал до пенсия - и животът свършил.

Точно обратното е ! Българите мрат все по-рано и стремоглаво се топят като лански сняг на пролетно слънце ! Защо ли ?!

Ако приемем това за вярно, значи всички (без мен и малки изключения като мен) са на тотална загуба. Внасяш значи пенсионни вноски 40 години до 65 години и после взимаш мизерна пенсия и я харчиш само 9. И къде ти е файдата, питам аз? Аз съм на 45 години и не съм внесъл и 1 стотинка осигуровки, всъщност не съм работил на договор никъде, така че като стана на 65 искат, не искат трябва да ми дадат социална пенсия, мисля че беше 150 лева. Изобщо не са много, но пък като знам, че това ми е 100% горница, след като не съм дал и стотинка преди това, няма как да се оплаквам или да се чувствам неудовлетворен :)))

Много добре казано, и въпреки това тъжно, щото и да беше внасял, най-много да се беше огрял с минимална, а минималната е по-ниска от социалната...

Ама ти... Наистина ли до последно се надяваше, че ще живееш 100 години - и 30 г. ще взимаш пенсия?

след като жените живеят по-дълго от мъжете годините им за пенсиониране да са повече отколкото на мъжете.

Когато мъжете започнат да раждат и това ще стане.

Този довод е меко казано странен. В момента има директно разделение мъже - жени, без значение дали една жена има желание да ражда. Раждането все още не е задължително. Да не говорим, за готвене, чистене и пране. Последните 3 ги върша сам. Съвсем логичен е въпроса на колегата - защо мъжете трябва да работят по-дълго, при условие, че продъжителността им на живот е по-малка? По отношение на раждането - гледането на дете трябва да се приема за трудов стаж, както и преди ходенето на мъжете в казарма. Без значение от пола, ако си в "майчинство" трябва да има по-малко изискване за трудов стаж. Въпроса обаче опира не до трудовия стаж, а до възрастта, до която се изисква да се работи. Хората които познавам и са достигнали 60тата си година, са на границата. Човек не може да работи до безкрай.

Аз съм съгласна, а ти ще готвиш, чистиш и переш.

Сега трябва да драпам още 4,7 години (къде 4 години и 8,4 месеца), та да не разваля статистиката ... Аа, ама то пък средно - значи може ... Чекай бе - какво "може"?!

Момент! Ти не прочете ли, че ако си навършил 65 години, ще живееш най-вероятно до над 80?

Чекай са ... Баххх ...