Най-високоплатените писатели в света

Американецът Джеймс Патерсън отново е на първо място в класацията на сп. "Форбс" на най-високоплатените писатели в света.

Обратно в новината

Коментари - Най-високоплатените писатели в света | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откога Джон Грийн пише фантастика? Че е за юноши ще се съглася, че историите не са напълно реалистични, също ще се съглася, но фантастика?! Хубаво е журналистите като пишат статии, поне една обща култура да имат по темата.

Всеки прочел по една книга и се чуди защо авторът и не е в списъка...списък зa некви тарикати, дет са му намерили цаката...т'ва не е изкуство бе хора...Стивън Кинг?...Абе вие луди ли сте...Т'ва teen сценарисче, лакомо... Жалко, че никой не споменава Пратчет...:( R.I.P.

Защо в класацията не са включени съвременни български творци като гениалния Георги Господинов?

Вероятно доходите му са под няколко милиона.

Даниел Стиил става само за начинаещи в английския език, но само една книга е достатъчна, за да не посегнете никога повече към тази писателка.

С изключение на Патерсън и Стивън Кинг, всички не са нещо особено. Да не говоря за графоманията с многото томове с цел прибиране на пари и сташно разводнено съдържание. Като стигнат поне наполовина нивото на Шекли, Азимов или Зелазни да почнат тогава да ги величаят!!

Не ми е ясно защо в такива класации участват хора като Е. Л. Джейм. Все едно в някаква класация за режисьори да изптупат такъв на порно филм. Всички ги гледаме, нищо против, но би трябвало да са си в отделен списък.

" ...фантастика за юноши "Вината в нашите звезди"" Брей, брей.... Фантастика, казвате?

50 нюанса сливи и Шлиферът на Леонарно определено са в топ продаваните книги и има защо - купуват ги хора, които през живота си не са прочели и една книга и изведнъж попадат на нещо, дето е просто и лесно за четене. След което почва едно ахкане и охкане колко са велики писателите.....

Не знам изобщо кой чете тия тъпотии!Комерсиални автори,с книги написани под матрица! Ама и американците са под матрица родени,под матрица сгодени и с почести като им дойде времето погребани!

Няма нужда да се четат, важното е, че се продават.....

Тук по-долу някаква "Четяща" се изказала, че трябвало класацията да е за най-четени, а не за най-високоплатени и я похвалили като много интелигентна. Ясно, че щом са ги купили са ги чели най-голям брой хора, елементарна математика и мисъл да бе вложила

Не точно. Приходите на авторите включват продадени права за филмиране, интервюта, лекции и обществени прояви. Парите от продажба на книгите отдавна не са най-определящи за приходите им.

При мащабите на американския пазар и от буламачи като 50 нюанса .... може да станеш милионер. Със сигурност има 20 милиона пубери лелки домакини и др. които ще си го купят.

izklyuchitelno tapo izkazvane, da znaesh!vqrno e che sa comercialni knigi, no ako ti mojesh da gi napishe6 i da gi prodadesh za 89miliona, togava prikazvai!

Вашето изказване също е тъпо, извинете, използвам определение, което сам сте използвал. Твърдението Ви е вярно сама за хора, които считат за основен критерий парите. Многото пари са показател за това, че си материално богат, а не за това, че работата ти е смислена. Посредственото произведение се консумира от голям брой хора, защото е лесносмилаемо, а не защото е стойностно. Но това не пречи на всеки, който желае и има потенциала да преценява нещата според стойността им, без да взема предвид нивото на консумация и количеството на спечелените пари. Просто има и други критерии и това не значи, че хората, които ги прилагат, са тъпи!

Нали съм системен алкохолик ? Какво иска сега ? Много безобидни шеги няма що. И това са хора висшисти. И се хили да не казвам като какво.

Не може да се отрече, че тези автори са си стойностни. Книгите им се четат, това е факт, но бях изненадана, че в тази десятка не влиза един от много четените автори - Мариус Габриел, който е виртуоз в художествената литература. Ако някой е чел "Маската на времето" и "Кръв и плът" от него, може би ще се съгласи, че този автор е ненадминат за времето си. Но това е все пак мое мнение.

Аз по специалност съм филолог, специализирал съм литература, даже дипломната ми работа беше върху литературни теми. Общо взето едно мога да кажа - съвременните писатели не струват, поне не и популярните. Последният боклук, който се опитах да прочета беше "Шифърът на Леонардо". Подобно недоразумение не ми се беше налагало да чета. Според нескромното ми мнение най-високи похвали от писателите заслужава пан Лем - последният велик писател и философ. След него информацията се увеличава в геометрична прогресия и не ми се е случвало да попадна на друг популярен писател, засегнал толкова разнообразни сфери на познанието. А и нашите не са за изхвърляне, имаме добра литературна история.

Но претендирам, ч емога бда оценя едно качествено лиературно произведение, без да знам кой е авторът. В тази връзка смея да твърдя (сле като съм чел повече от повечето хора), че едно от най-майсторските написани белетристични произведения (макар и основаващо се на биографични данни в основата си) произведения за последните 50 год. е "КОгато Ницше плака" от Ървин Ялом на изд. Колибри. Има сниман и филм по книгата ( качен е в Ютюб). Всички тези автори и книги, които се цитират в горния материал, са просто за сведение в сравнение с тази книга. Малцина са я чели, предвид на сюжета, и това само доказва какъв е отгледаният "вкус" на читателската публика.

Не всекиму е дадено, а за тези на които не е дадено, е създадено доброто възпитание, което изисква да се запазва почтително мълчание и дължимото уважение към онова и онези, които стоят над нас и трябва да ни бъдат пример, а не да ги хулим и отричаме, само защото не можем да се мерим с тях.

Как може бе, 50 нюанса е безподобен буламач!

jizast

От всичките тия само Кинг има стойност. Остналите са си залъгалки за масовия читател. Не, че и С. Кинг няма слаби романи, но си притежава класа и дълбочина. Само да спомена някои от неговите псхихологически шедьоври: "Дългата разходка", "Тъмната половина", "Мъртвата зона", "Гняв" и можеби най-силните му, поне за мен "Бурята на века", "Изкуплението Шоушенк" и "Зеленият път". Оснаналите писатели в класацията дори не са достойни да му подострят моливите.

Jeni

Бляк!

Странно! Защо класацията е за най-високо платени, а не за най-четени писатели в света?!? Голяма част от посочените автори в челната десятка и техните произведения са откровено комерсиални, а не литературна класика. Е, мнението си е мое и не държа да е всеобщо :). Списание "Форбс" има едни критерии за оценка, моите са други. Но, както издателската и медийна компания не се интересува от моите предпочитания към пишещите творци, така и аз не споделям това тяхно подреждане. Мисля, че Ви отегчих :)

Поздравления за интелигентното и много точно мнение!

Да, странно наистина. А защо класацията не е за писателки с най-едър бюст?! Това вече е прекалено! Нищо де, и аз си имам мнение :) ПП. Права сте, отегчихте ни.

а защо класацията не е за писатели с най-дълъг к...... Е нищо де и аз си имам мнение

Танас

Доста мислих дали да пиша пак, но една истина ме накара да натисна бутона - докато умните мълчат, глупаците си разиграват кобилите. Да изтресеш нещо от рода на "Що не класират най-четени" под статия за класация на платени автори на "Форбс," подсказва съвсем ясно невежество и неадекватност, граничещи със слабоумие. Позволих си да използвам сарказъм, реакцията към който пък доказа колко съм прав. Жал ми е за всички дребни душици, но те трябва да си знаят мястото. Три пъти мисли, веднъж натискай бутон! "Четящите" да си се занимават с четене, писането не е за тях.

Алеко, Заимов, Стоянов...Даогока ще ни считат за боклуци и ще ни пренебрегват, като че ли ни няма???? И артистите ни по-талантливи от повечето в Холивудската джунгла, и певците ни, и младите ни, и всичко! Ама на, като не се ценим сами и не изнасяме ние готов продукт, а не да ни го гепят наготово.....

Тук се говори за живи писатели... май сте порчели само заглавивето на статията.

Танас

Всъщност се говори за писатели-богаташи и то за период от година назад. Не е ясно кой кого пренебрегва :)

12 книги на година :-)

Повечето в тази класация трудно могата да бъдат наречени писатели. Например недоразумението с 50-те нюанса. патерсън пък от години не е написал нито една книга, просто си върти чуден бизнес - разни гладуващи писатели влизат в ролята на литературни роби, а после той си слага името с по-големия шрифт и прибира лъвския дял. Да не говорим, че написаното и за т. хартия не става.

тотално промити мозъци на хората с тая литература *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Петдесет нюанса сиво" - това е най-прехвалената книга на всички времена! 1 Форевър!

тия не съм ги и чувал, ама то и за простотии не ми остава време

все бози и то непрекипели