Коментари - Ректорът на НАТФИЗ е финалист в ”Ръкописът” | life.dir.bg
назад

Ректорът на НАТФИЗ е финалист в ”Ръкописът”

Ректорът на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев е новият финалист в литературното реалити на БНТ "Ръкописът".

Обратно в новината

Коментари - Ректорът на НАТФИЗ е финалист в ”Ръкописът” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На този плешив чичко поне ще му дадат наградата на края на предаването. Вие се радвайте, че на участва бай Тиквун. Щяха да му дадат наградата още в първата минута на предаването, а останалите 50 часа щяха да бъдат запълнени с откъси от Винету.

Дори да е добър писател, в което се съмнявам, това предаване трябва да помогне на някой млад човек или такъв с бъдеще като писател. Този си е ректор на "елитен" ВУЗ и надали ще остави доходоносния "бизнес", за да стане сериозен писател. Да не говорим, че и чисто биологически няма да има много време да го направи. Както винаги, всичко в тази страна е направено по ориенталски и с цел да се облагодетелства някой. Ако е честен и почтен човек (колко съм наивен), време е да се махне от състезанието.

Дали е добър писател или не, всеки сам би могъл да разбере. Халачев има издадени две книги - не романи, разбира се, така че, който иска може да прочете.

аз поне имам 4 познати които си платиха за да им се издадат книгите и стихчетата и т.н. и ко от тва?

И аз гледах предаването съвсем случайно вчера. Дори не знаех кой е възрастния човек, викам си "я как се е престрашил на тия години". Трябваше като Ректор на Висше учебно заведение да бъде така любезен да участва само като стимул за останалите, той с неговия житейски и професионален опит не би трябвало да се равнява с младите писатели. А Ваня Щерева казва "За всички ни е ясно, кой текст е най-завършен" Е как няма да е най-завършен, на колко години е и с какво се занимава участника?

моля, не измервайте таланта с възрастта, или си талантлив или не не вземам страна - нека спечели най-интересният текст, а това дайте път на младите ми звучи като ами дай да му дадем щото е на години вече закога после айде да не разсъждаваме като баба Вуна, има един критерий и той се казва талант

Да дадем път на младежта! Имаше талантливи млади писатели с по-добри текстове в "Ръкописът". Като формат предаването ми се стори Оазис в пустинята /Брадъри,Ферми и тям подобни/.

Въпреки че съм все още млад човек, според мен за да си писател точно, при това на проза, не на поезия, не е необходимо да си млад, дори напротив, а да имаш талант и начин да го изразиш, да имаш оригинални идеи. При въпросния господин притеснителното, според мен, е че той е от тези среди, професията му неминуемо се е отразила на начина му на писане, което подлага под съмнение оригиналността му. Някак си е малко неприемливо да се явява на публичен конкурс при положение че заема висок публичен пост. Може би за него би било по-подходящо да се яви на някой анонимен конкурс, където професията и името му не биха имали никакво значение. Поне аз така бих направила на негово място, ако толкова много имам желание да се себеизразя.

Ха,ха,ха!

Ти да не си от дилърите на Болен Сидеров, че си толкова категоричен.

На фона на това,което се случи тези дни,тази награда ще е доста предубедено коментирана....

Е, заслужил си е...

Първо не е "тоя", а ерудиран интелигентен човек и преподавател. Ти понеже явно ги доставяш наркотиците там, затова знаеш, че се продават, нали? Жалко човеченце :))))

Сигурно сте чували сентенцията "писателя е съвеста на един народ".Или нещо такова.И не знам как точно това се връзва с панаира който някои ... от бнт разиграват. Но от институция управлявана от особа с "артистичното" име "вяра" и с такъв "правилен" произход едва ли човек може да очаква нещо различно.За персоните с такива интелектуални способности формата е главното а не съдържанието.А за идеи които едно литературно "нещо" трябва да Фнушава и дума да не става.Хората с призхода на др анкова и нейния любим съпруг,нямат нужда от идеи.Те самите са приносители и въплащение на "идеите"-комунистическите идеи-за "равенството" между хората.Интересно как крепоста на комунистическта пропаганда-бнт попадна в ръцете на една "никаква" женица...И вече толкова години...

БНТ води комунистическа пропаганда ? По-скоро етническа и олигархическа. Но във всички случаи не е пробългарска и не е пронародна.

абе ...хора!!! аз ли нещо съм наивен или вие виждате във всяко нещо дългата ръка на комунизма(който отдавна не съществува) ...ами гледах предаването наравно с тоя професор имаше трибуна и за достата хора къде талантливи къде млади нешлифовани бисери ...ееми невидях нищо кой знае колко нередно че тоя кръг го спечели професора - аргументираха се журито защо точно той печели ...предният кръг го спечели момиче без да е ректор на натфиз и без да е комунистка предполагам ...е конспиративен мозък може да намери връзка и с прадядо и партизанин и с 6-то управление и ЦК на БКП ама аз предполагам че наистина са написали нещо читаво ...абе хубаво предаване сега к'во повече да кажа ...биг брадър не ми се гледа хвала за "ръкописът"

що за народ сме - всяка тема - без значение за литература, за ВиК, за мода, за прасета, за космически изследвания, завършва с брътвежи за Тодор Живков, Сидеров, Костов, царя, Жан Виденов, Боко, Цоко.... абе хора.....хораааа болна нация сме

Протестирам! Има друг по-достоен за тази награда. Сетете се сами....

Гледах всички предавания и на четирите групи, дори и повторенията им, напълно съм сигурна, че всичко това беше предначертано. Имаше и много по-добри от проф.Халачев, чудя се как един път един конкурс или реалити в РБ, не се проведе както трябва. Имаше млади и надеждни пишещи, на които трябваше да се даде шанс, сори на журито, но както винаги сме разочаровани.

айде стига и ти глупости - "предначертано било кой ще е победител" ...ма разбира се че беше трудно дори и за журито да определи победител ...във нищо ли вече не вярвате нацяло ли ви е устроен умът за всичко да мисли че е "предначертано"

Какви ? Някоя цигара ? По страшни са чалгите, дето ги слушате на три питиета.

То бива да си прост, но чак толкова е вече смешно...

БНТ истинска боза. Тук таме нещо има което може да хване очото ама е за кратко секунди. Иначе тва състезание си е пошла бездарност нищо повече. Така е когато БНТ се управлява уж свободна телевизия от мръсни политици и такива като Гого Лазанов.

Така е, Биг Брадър е къде-къде по-класно предаване! А тази боза.. седнал някъв глупак да пише книги... :/

ами да :) управлението на БНТ е виновно за всичко!!! и дългата ръка на комунизма също!!! комунизмът е крив че още неможем да се организираме жителите на панелката да си санираме цялата сграда и да си ремонтираме и входа и тавана да не тече - ( ама като ни я построи тоя мръсен комунизъм такава течаща панелка така ще бъде)

просто ти казвам че БНТ е принудително направена да е леко пошла, леко тъпа, леко антибългарска. Тя с нищо не е ангажирана освен с това да изпълнява задачата на безплатна трибуна.

Каква изненада :) Нечия щерка или млада любовница явно иска да идИ да станИ артиСка, ама не може да го направи без "помощ от приятел" :)

или още някой е пожелал да стане Академик.

а стига бе! на една "репресирана" от Путин белоруска писателка дадоха "нобелова награда" за литература, а Ректора на НАТФИЗ няма да удостоят с наградка. В днешно време "успяваш", ако си политкоректен, това е.

Не е само в днешно :) Всяко време с политиката си и следователно - с културата си. Друг е въпросът, че в момента в България се наблюдава липсата на каквато и била култура, понеже и "политическият елит" в никой случай не може да се определи като "елит". Важното е да си прочел "Винету" и народът да ти се радва

Не е достатъчно. Трябва и да си готов да предадеш националните интереси, трябва и да имаш криминално минало, за да те държат американците и западняците на каишка. Казва ти се какво да правиш и ти само изпълняваш.

ВРЕМЕТО В КОЕТО БНТ БЪЛВА ЛАЙНА И НЕ И СТРУВА НИЩО...ТО ЗАТОВА И НИКОЙ НЕ Я ГЛЕДА ВЕЧЕ...НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ...

ам сори - гледам БНТ и следя с интерес ръкописът :). ти си гледай биг брадър :)