Милена Фучеджиева представи романа „Сексът и комунизмът 2“

В Книжен център „Гринуич“ с кратко слово политологът Владимир Шопов направи анализ на епохата и достойнствата на книгата.

Обратно в новината

Коментари - Милена Фучеджиева представи романа „Сексът и комунизмът 2“ | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато някой дето е цицал през това време дето описва и това се ЗНАЕ от много ЖИВИ хора нещо ми се струва дебелизъм да го оплюваш за да цицат и след него понеже това тие е в принципите - винаги с властта,,Защо ли НЕ се прояви писателската и дарба там дето замина с голямо оплюване на България та пак се върна да оплюва??

Ама наистина ли има глупаци, които купуват книгите на тази псевдописателка?! Тя ако беше голям талант, щеше да пробие в Щатите. Защото за истинския талант няма граници. И защо си мисли, че като се е провалила там, ще успее тук???

Още от самото заглавие личи експлоатация на първични асоциации и очевидно "творението" е насочено към чалгарското поколение. Въпросната М.Фучеджиева навремето напусна България с гръм и трясък и с едно оплюващо България писмо, което показваше, че няма никакво намерение да се връща в родината. Само че в Америка, като нямаше подкрепата на солидния бащин гръб, бързо отрезвя. И като не можа да се реализира, все че се върна, че даже и да ни натрапва писанията си. На това му казват фупнаджийска лопата и безпринципност. Не ходи да лижеш там, където си плюл, казват хората. И понеже искам да поддържам и духовна хигиена, нямам намерение изобщо да чета тези й писания.

Самото заглавие е толкова чалгарско и посредствено, представям си вътре за какво става въпрос. Сигурно с цел продажба, но уви.

Тя не е виновна. Като има кой да и издава книгите...Баща и май имашеедна книга " Реката " ,която не беше нищо особено. Така и не успях да я прочета докрай. И тя писателка,щото е най- лесно и звучи престижно. Друг е въпросът кой ги чете тия изтъркани сюжети ,безмислени и безинтересни ...клишета

Изключително неприятна, лицемерна и откровено посредствена "писателка"! От хората, на които все някое абстрактно понятие им пречи - среда, държава, общество, строй....Наскоро прочетох неин материал, в който неаргументирано, но патетично плюеше по мнението на някакъв студент за созиализма. Ще рече човек, че е ненадминат експерт по темата, чието мнение е меродавно и неоспоримо. Да не споменавам надменния тон на написаното, както и очевидната липса на писателски талант. Просто поредната куха личност, която не се свени да навира липсата си на талант и подчертаната си повърхностност в очите на публиката.

Българите сме световни шампиони по мразене.Чак книги пишем за това-как се мрази.И ги продаваме. И живеем с това.Не в САЩ-а тук.

Тази тетка никак не ми е приятна. Но постоянно ми я навират в лицето. На снимка ном.3 е великата дерматоложка - крадлата Кадурина. Защо не е отбелязана под снимката? Щото е дискредитирана ли? А преди известно време всички и целуваха подметките...

Другари много ми е кеф когато започнете да се ръфате като бесни кучета помежду си. Дръж дръж дръж давай Боби разкъсай го тъпи червени прошляци

Бре, и тая сигурно е продала всичките 50 броя от първия тираж на книгата...

1.По времето на соца-Момчета от "елитна" гимназия изнасилили момичеСОЦа е виновен,че нищо не направил. 2.През 1992 в дискотека в нашият град момчета на богати хорица от града изнасилиха момиче-никой нищо не направи-Кой е виновен.. 3.Преди 1 година-момиче беше убито за пари в Търново.Никой нищо не направи-Кой е виновен...

Не харесвам,хора-мрънкачи-дето само кумунизЪма им виновен.Не ви ли писна- 45 години-соц и 25 години след това МРЪНКАНЕ-колко бил гаден соца.Помним и доброто и лошото.Били сме.

Кой й чете на тая книгата "1", че е написала и "2"?!! Или те така, по наследство, от едно време - издателства и пари са техни, че медиите да ги лансират непрекъснато! Като една друга наша "писателка", световно неизвестна - Людмила Стефанова ли, каква там беше...Затова няма НИТО ЕДИН поне средно известен, поне в Европа, български писател ни от "комунизма", ни от капитализма - щото тия безродници са и бездарници! Като е била 20 година в Щатите и си е поживяла по комунистически, защо не проби на американския пазар,ами се връща тука,където ще я издадат на тате приятелите (или парите)! Да си чете книжките там с тесния си кръг приятели, но да не досажда на широката публика, щото е никоя!

То на американския пазар може да се пробие само с 50 нюанса сиво.

"Проби" в САЩ като продавачка. Тук изведнъж стана видна интелектуалка. Много е досадна.

Я сам само йедна Кукавицааааа! Репресирани "дисиденти",отрочета на номеклатурчици и лизачи- това е елита на съвременна България.

Много противна личност с претенции, при това дърта. Да си беше стояла в САЩ.

Дано следващата и книга да се казва "Сексът и капитализма"!

Дано няма следваща книга. Че може някой да се подлъже да загуби няколко часа от живота си да прочете бездарните и глупости.

гледах едни интервю с нея пå телевизята, мисля, че беше по 1 канал : доста нагло и нахално састество ! баста и навремето и бил рекал : "бягаи от булгаря". нагли кратуни ! транслитериран текст

Явно някаква комплексарска история...

Аман от фурнаджийски лопати. Ако не беше баща ти, Дико Фучеджиев, сега щеше да пишеш молби за социални помощи. Не става хем татко ти да е партиен секретар, директор на театър "Иван Вазов" и съветник на посланика в Париж преди 10-ти, хем ти да си антикомунистка. Най-малкото си яла бял хляб и луканка поне двайсетина годинки от неговата заплата и си ползвала привилегии. Същата като Богдана Карадочева, която беше тежко репресирана - не слизаше от екрана и от фестивали за наказание. С тази разлика, че тази е бездарна, а Богдана наистина пееше хубаво.

Да много е смешна тази. Галениче от соца, благодарение на баща си се бута тук там, живее си добре, че и акъли дава и тя на жертва се прави. Колко добре се живеело в Америка, но защо тогава измъчва нас с бездарните си драсканици, а не американците. Това че бащата и е бил писател, не значи че задължително и тя става за писател. Некадърна графоманка нарекла се с гръмкото блогърка.

Баща й, Дико Фучеджиев, написа през 1984 г. новелата "Да отгледаш кукувица". А сега кажете, че не бил пророк...

хаха...гостите си били развълнували ! Всичките наведнъж или - на групички са се вълнували (по команда)?! ...интересно ми е просто ..

Пак ли?!!

тая е нагла Жена на всички времена - от репка, ноято няма съвест , ни моралл Плюе там, където е лапала

Тази наша другарка може би разказва случка от миналото,която е останала неизвестна за широката общественост.Питам се как е преживявала 20години в Америка.Не се е чуло да е написала сценарий,или да е спечелила Пулицър. Извадиха от нафталина още едно комунистическо отроче. Българи,докога ще ги търпим и обгрижваме?!

беше продавачка в бутик. и се правеше на много над--т. .е. прекалено умна и интелигентна за да продава чанте хермес. ама путто, като е хем пронто, хем англе, хем с претенции и не ставаза друго, затова се варна и от уса- да се прави на писателка. няма да се учудя, ако кешира парите от помошите за ведни тук в бг *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Може да развълнува само същински дебили като тая дето преди 89 година цица с родата си ама не забрави да се вреди и след 89 година,,Като има балами да си дават парите за гротесни писания,,Да беше написала реалнбостта след 89 година белким хване някакъв дикиш че става,,